to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:30 | 27.06.2022

Πολιτική

Έφης Αχτσιόγλου: Στον “αέρα” με ευθύνη της κυβέρνησης οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά (βίντεο)

«Η κυβέρνηση, μετά τον διαγωνισμό για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, έρχεται και νομοθετεί ένα ιδιαίτερα ευνοϊκό πλαίσιο για τον επενδυτή. Στην πραγματικότητα νομοθετεί μια λευκή επιταγή στον επενδυτή να πράξει ό,τι θέλει στην περιοχή», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που αφορά τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά


«Και ενώ δίνονται προνόμια στον νέο ιδιοκτήτη, δεν υπάρχει καμία δέσμευση για τη διατήρηση των θέσεων και των σχέσεων εργασίας», επισήμανε, προσθέτοντας ότι «πρέπει να υπάρξει διαβεβαίωση ότι τα ναυπηγεία θα συνεχίσουν να λειτουργούν με αυτή τη δραστηριότητα. Εφόσον συνεχίσουν να λειτουργούν ως ναυπηγεία, τότε έχουμε συνέχιση της οικονομικής δραστηριότητας. Όταν έχουμε συνέχιση της οικονομικής δραστηριότητας, έχουμε κατά σαφή νομική διατύπωση (Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ελληνική νομοθεσία, πάγια νομολογία) μεταβίβαση της επιχείρησης. Μεταβίβαση της επιχείρησης σημαίνει υποχρέωση διατήρησης των θέσεων και των σχέσεων εργασίας. Κατά συνέπεια, δεν είναι απλώς πολιτικά θεμιτό, δίκαιο και εύλογο το αίτημα για διατήρηση των θέσεων και των σχέσεων εργασίας, είναι υποχρεωτικό, αλλιώς η κυβέρνηση είναι σαν να νομιμοποιεί την παρανομία».

«Μιλάμε για περίπου 800 θέσεις εργασίας, ανθρώπων οι οποίοι έχουν υψηλή κατάρτιση, τεχνογνωσία και δουλεύουν πάρα πολλά χρόνια στα ναυπηγεία», σημείωσε η κ. Αχτσιόγλου, υπογραμμίζοντας ότι «κρίσιμο ζήτημα είναι και η καταβολή των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεών τους, που έχουν κριθεί από τα ελληνικά δικαστήρια ότι πρέπει να καταβληθούν». Ο ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ., τόνισε, «θα καταθέσει τροπολογία προκειμένου να καταβληθούν τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους και να υποχρεώνεται ο επενδυτής να διατηρήσει τις θέσεις και τις σχέσεις εργασίας».

Ανέφερε, τέλος, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κατέθεσε και τροπολογία για το “πόθεν έσχες” των πολιτικών προσώπων. Για να είναι διαφανές όχι απλώς το τι δάνεια έχουν τα πολιτικά πρόσωπα αλλά και το πώς και αν αυτά εξυπηρετούνται και τι ρυθμίσεις έχουν. Αυτό πρέπει να είναι γνωστό στον ελληνικό λαό. Εάν κανείς δεν έχει να κρύψει τίποτα και κανείς δεν έχει στ’ αλήθεια να φοβηθεί κάτι από αυτή τη ρύθμιση, η οποία καταλαμβάνει το σύνολο του πολιτικού προσωπικού, θα πρέπει η κυβέρνηση να ενσωματώσει την τροπολογία και περιμένουμε αύριο τουλάχιστον να το πράξει».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)