to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:48 | 27.06.2022

Πολιτική

Γιάννης Οικονόμου: Ο κορωνοϊός φταίει που παίζουν μόνο κυβέρνηση και ΝΔ τα κανάλια

Τι απαντά για τον τηλεοπτικό χρόνο που αφιερώνεται σε συντριπτικά ποσοστά στον κυβερνητικό ή φιλοκυβερνητικό λόγο ακόμα και από τη δημόσια τηλεόραση


Για το ζήτημα της ανύπαρκτης πολυφωνίας και του προβληματικού διαμερισμού του τηλεοπτικού χρόνου όπως αυτό προέκυψε από τα επίσημα στοιχεία του ΕΣΡ φταίει ο κορωνοϊός, υποστήριξε ο Γιάννης Οικονόμου.

Ενώ αναφορικά με την διαγραφή της διοίκησης της ΕΡΤ από το πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ επέμεινε στο να προσφέρει απλόχερη κάλυψη στον Κωνσταντίνο Ζούλα, ισχυριζόμενος ότι έχει τοποθετηθεί ξανά για το θέμα.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε ως αρμόδιος για τον Τύπο υπουργός, να σχολιάσει τα στοιχεία που αποκάλυψε το ΕΣΡ για την κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου, σύμφωνα με τα οποία η προβολή της κυβέρνησης ξεπερνά το 80%.

Ο Γιάννης Οικονόμου χωρίς αιδώ απάντησε ότι για την πρωτοφανή μονομέρεια στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, φταίει ο κορωνοϊός.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι τα αποτελέσματα αυτά αφορούν «σε ένα χρονικό διάστημα λιγότερο από δυο μήνες στο οποίο προφανώς, να θυμίσουμε ότι είναι η περίοδος που βρισκόμαστε στην αιχμή της πανδημίας».

«Εκείνο το διάστημα υπήρχαν πολλοί πυκνές και τακτικές ανακοινώσεις με τηλεοπτικές παρουσίες υπηρεσιακών παραγόντων και κυβερνητικών που είχαν όμως ενημερωτικό χαρακτήρα σε ότι αφορά το κομμάτι της ενημέρωσης της κοινής γνώμης για το πως θα πρέπει θα πρέπει να συμπεριφερθούμε στην πανδημία. Δεν είχαν πολιτικές διαστάσεις είτε πολιτικά μηνύματα όποτε νομίζω ότι δεν είναι κατάλληλο για να βγάλει κάποιος συμπέρασμά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκείνη την περίοδο συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας, διάρκειας μιάμισης ώρας, όπου παρουσίασε το πρόγραμμα «Μένουμε  Όρθιοι» -κατά το κυβερνητικό «Μένουμε Σπίτι»-, το οποίο περιλαμβάνει τα μέτρα που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την αντιμετώπιση της πανδημίας σε επιχειρήσεις και εργαζομένους. Κανένας ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός δεν αναμετέδωσε τη συνέντευξη Τύπου, ενώ η δημόσια τηλεόραση διέκοψε τη μετάδοση έπειτα από είκοσι λεπτά.

Πηγή: Αυγή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)