to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:14 | 27.06.2022

Πολιτική

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Να αποκατασταθούν άμεσα οι εργαζόμενοι Γ’ Κύκλου Κοινωφελούς Εργασίας

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων & Μετανάστευσης και Ασύλου κατέθεσε σήμερα ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, σχετικά με την προκλητική απουσία οποιασδήποτε μέριμνας, εκ μέρους της κυβέρνησης Μητσοτάκη, για το μέλλον των πρώην εργαζομένων του Γ’ κύκλου του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, ΤΟΣΚΕΔΠ, δομές φιλοξενίας και στην Υπηρεσία Ταυτοποίησης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.


Την ερώτηση του Γ.Μπουρνού συνυπέγραψαν ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής και Βουλευτής Κορίνθου, Γιώργος Ψυχογιός και η Αναπληρώτρια Τομεάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Βουλευτής Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών, Θεανώ Φιωτίου.

Ο Γιάννης Μπουρνούς στην τέταρτη κοινοβουλευτική του παρέμβαση σχετικά τους εργαζόμενους του Γ’ Κύκλου, επισημαίνει ότι η λήξη των συμβάσεων τους τον περασμένο Δεκέμβριο και η μη περαιτέρω παράταση του προγράμματος από την κυβέρνηση είχε ως αποτέλεσμα - εκτός από τις σημαντικότατες οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις για τους εργαζόμενους - τον αδικαιολόγητο παροπλισμό των δομών και των σχετικών υπηρεσιών του Δημοσίου από έμπειρο, καταρτισμένο και με εξειδικευμένες δεξιότητες προσωπικό.

Ο κ. Μπουρνούς τονίζει ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, διαφόρων ειδικοτήτων, κατά τη διάρκεια της απασχόλησής τους – ακόμα και σε συνθήκες πανδημίας - επιδεικνύοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης, προσέφεραν αδιάλειπτα τις υπηρεσίες τους και διεκπεραίωναν με μεγάλη επιτυχία το δύσκολο έργο τους.

Εν συνεχεία,  ο Βουλευτής Ν. Λέσβου στηλιτεύει έντονα το γεγονός ότι από τη λήξη των συμβάσεων και μέχρι σήμερα, απουσιάζει επιδεικτικά οποιαδήποτε μέριμνα των αρμόδιων Υπουργείων για την εξασφάλιση των ως άνω εργαζομένων και την αξιοποίηση της αποκτηθείσας πολύτιμης εμπειρίας τους.

Ο Γιάννης Μπουρνούς, κλείνοντας την παρέμβαση του, καλεί τους κ.κ. Χατζηδάκη και Μηταράκη να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αξιοποιηθεί η πολύτιμη εμπειρία των πρώην εργαζομένων του προγράμματος σε ανάλογες θέσεις, να αναγνωριστεί η προϋπηρεσία τους ως προϋπηρεσία δημοσίου και να προκηρυχθούν άμεσα σχετικές θέσεις εργασίας με αυξημένη μοριοδότηση για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)