to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:21 | 23.06.2022

Κοινωνία

Την έρευνά του για τα ενοίκια και τη στεγαστική επισφάλεια παρουσιάζει το «Έτερον» την Τρίτη 28/6

Θα παρουσιαστούν τα ευρήματα της νέας ποσοτικής έρευνας του Eteron, σε δείγμα 1.007 ανθρώπων που ζουν αποκλειστικά στο ενοίκιο, σε συνεργασία με την aboutpeople, με θέμα: «Ενοίκια στα Ύψη: Ο λόγος στις ενοικιάστριες και τους ενοικιαστές» καθώς και το κείμενο πολιτικής (policy paper) που μεταξύ άλλων καταγράφει τα κύρια προβλήματα που έχουν προκύψει στην ενοικιαζόμενη στέγη και διατυπώνει προτάσεις και αιτήματα πολιτικής για την αντιμετώπιση της στεγαστικής επισφάλειας στην Ελλάδα στον τομέα των μακροχρόνιων μισθώσεων.


To Eteron - Ινστιτούτο για την Έρευνα και την Κοινωνική Αλλαγή στη συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Ιουνίου 2022 και ώρα 12.00 μ., στα γραφεία του (Λεωκορίου 38-40, Αθήνα) θα παρουσιάσει:

- τα ευρήματα της νέας μεγάλης ποσοτικής έρευνας του Eteron, σε δείγμα 1.007 ανθρώπων που ζουν αποκλειστικά στο ενοίκιο, σε συνεργασία με την aboutpeople, με θέμα: «Ενοίκια στα Ύψη: Ο λόγος στις ενοικιάστριες και τους ενοικιαστές». Σε αυτήν αναδεικνύονται οι απόψεις των ενοικιαστών και ενοικιαστριών για τα βασικότερα προβλήματα ως προς τη στέγαση τους, τον τρόπο που η παρούσα κατάσταση επηρεάζει την καθημερινή τους ζωή και τα σχέδια τους για το μέλλον καθώς και τα μέτρα που, κατά τη γνώμη τους, θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος στο ενοίκιο.

- το κείμενο πολιτικής (policy paper) από την ερευνητική ομάδα του Eteron, την οποία αποτελούν η Δήμητρα Σιατίτσα, δρ. Αρχιτεκτονικής-Πολεοδομίας, η Στεφανία Γυφτοπούλου, Αρχιτέκτων-Πολεοδόμος, ο Δημήτρης Μπαλαμπανίδης, δρ. Πολεοδόμος-Γεωγράφος και η Εύα Παπατζανή, υπ. δρ. και ερευνήτρια Αστικών Σπουδών. Το κείμενο πολιτικής καταγράφει τα κύρια προβλήματα που έχουν προκύψει στην ενοικιαζόμενη στέγη, αναφέρεται σε πτυχές του δημόσιου διαλόγου που πρόσφατα άνοιξε στην Ελλάδα για το ζήτημα και παρουσιάζει τη σχετική συζήτηση στην Ευρώπη, συμπεριλαμβάνοντας καλές πρακτικές για την αντιμετώπισης της μειωμένης προσφοράς ενοικιαζόμενης στέγης και της αύξησης των τιμών των ενοικίων. Επιπλέον, διατυπώνει προτάσεις και αιτήματα πολιτικής για την αντιμετώπιση της στεγαστικής επισφάλειας στην Ελλάδα στον τομέα των μακροχρόνιων μισθώσεων.

Στην συνέντευξη Τύπου θα μιλήσουν:

- ο Πέτρος Ιωαννίδης, διευθυντής της aboutpeople,

- η Δήμητρα Σιατίτσα, δρ. Αρχιτεκτονικής-Πολεοδομίας

- η Εύα Παπατζανή, υπ. δρ. και ερευνήτρια Αστικών Σπουδών, και

- ο Άλκης Καφετζής, συντονιστής του project του Eteron «Ενοίκια στα Ύψη».

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο διευθυντής του Eteron, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)