to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:59 | 23.06.2022

Πολιτική

Σε (προεκλογικό) πανικό η κυβέρνηση: Πρωτοφανής χυδαιολογία Οικονόμου κατά του Αλέξη Τσίπρα

Ο Γ. Οικονόμου, την ίδια ώρα που καταγγέλλει όξυνση του πολιτικού κλίματος, ρίχνει λάδι στη φωτιά με βαριές και ανοίκειες εκφράσεις κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον οποίο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε την Πέμπτη για σχέδιο «τραμπισμού αλά γκρέκα», υποστηρίζοντας, μάλιστα, ότι «θέλει να πλήξει τη Δημοκρατία, την κοινωνία, την πατρίδα και να διχάσει τους Έλληνες» - ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Ο Μητσοτάκης θα γίνει πιο επικίνδυνος από ποτέ, τώρα που το πάρτι έφτασε στο τέλος του»


Κινήσεις πανικού στο κυβερνητικό στρατόπεδο με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να κάνει ολομέτωπη επίθεση στον Αλ. Τσίπρα σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών της Πέμπτης 23/6, ο Γ. Οικονόμου ανέφερε: «Θέλω να εκφράσω την αποδοκιμασία της κυβέρνησης στην κλιμακούμενη προσπάθεια του κ. Τσίπρα (...)». Επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για το αίτημα του να οριστεί υπηρεσιακός υπουργός εσωτερικών. «Πρόκειται για ανήκουστο και εκτός κάθε τάξης πολιτικής και συνταγματικής, αίτημα το οποίο προσβάλει βαθύτατα τη λαϊκή βούληση», είπε.

Και δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτά : «Φαίνεται ότι ο στόχος του κ. Τσίπρα είναι η αμφισβήτηση της ομαλότητας, των δημοκρατικών θεσμών, είναι η δημιουργία συνθηκών τοξικότητας. Προσπαθεί να εισάγει στην Ελλάδα τις διχαστικές τακτικές του ''τραμπισμού'', προκειμένου να καλλιεργήσει νοσηρό κλίμα, να δικαιολογήσει την πολιτική του υστέρηση στις δημοσκοπήσεις και να οικοδομήσει μια γραμμή άμυνας την για επόμενη πολιτική περίοδο. Καταφεύγει όμως έτσι σε μια επικίνδυνη τακτική με επιπτώσεις και στην πορεία της oικονομίας και ενδεχομένως και σε εθνικά μας ζητήματα» ισχυρίστηκε ανοίγοντας και άλλο τη βεντάλια της πρωτοφανούς επίθεσης που θυμίζει παλιές (κακές) εποχές της δεξιάς στη χώρα μας. 

«Επιδεικνύει ελαφρότητα και ανευθυνότατα σε έναν κόσμο που εξαιτίας των κρίσεων απαιτεί σοβαρότητα, στιβαρότητα, υπευθυνότητα και ενότητα. Ο κ. Τσίπρας οφείλει να αντιληφθεί ότι η δημοκρατική ομαλότητα συνιστά κεκτημένο της Μεταπολίτευσης και καμιά διχαστική προσέγγιση δεν θα τη θέσει σε κίνδυνο», συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέμεινε στις κατηγορίες και εκτίμησε πως ο Αλ. Τσίπρας, με τη χθεσινή ομιλία του και τις αναρτήσεις του έδειξε «ότι αποφάσισε να προχωρήσει από την τοξικότητα στον εκχυδαϊσμό». Δεν θα τον ακολουθήσουμε σε αυτή την πολιτική ευτέλειας και εξαχρείωσης (...) ούτε να πλήξει την Δημοκρατία μας, ούτε να διχάσει τους Έλληνες, ούτε να βλάψει την κοινωνία και την πατρίδα», κατέληξε.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο κ. Μητσοτάκης θα γίνει πιο επικίνδυνος από ποτέ, τώρα που το πάρτι έφτασε στο τέλος του

Το μεσημέρι της Πέμπτης ήρθε και η, σε υψηλούς τόνους απάντηση του γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στον κυβερνητικό εκπρόσωπο:

Σήμερα ο κ. Οικονόμου από το βήμα της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών δήλωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας αμφισβητεί τη δημοκρατική ομαλότητα της μεταπολίτευσης και τον κατηγόρησε για τραμπισμό.

Για να απαντήσουμε θα μπορούσαμε απλά να θυμηθούμε τα πάρε δώσε στελεχών της Νέας Δημοκρατίας με Μιχαλολιάκο και Κασιδιάρη, πριν και μετά τις Πρέσπες.

Θα μπορούσαμε να θυμηθούμε την άλωση Μητσοτάκη σε δημόσιους φορείς και ανεξάρτητες αρχές, όπου έχει βάλει τον κάθε αμφιβόλου ποιότητας κολλητό του για να του κάνει τις δουλειές.

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε την πρόσφατη διαγραφή του Προέδρου της ΕΡΤ από την ΕΣΗΕΑ, που ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης από διευθυντή του τον έβαλε στη θέση αυτή για να εξευτελίζει τη δημόσια τηλεόραση και την ελευθερία του Τύπου.

Τίποτα από όλα αυτά όμως δεν θα ήταν αρκετό για να απαντήσει σε αυτή την αθλιότητα.

Ο κ. Μητσοτάκης ξέρει πολύ καλά πως το πάρτι έφτασε στο τέλος του. Και τώρα στο τέλος θα γίνει πιο επικίνδυνος από ποτέ. Θα κάνει και θα πει αθλιότητες που κάθε προηγούμενος πρόεδρος της ΝΔ θα ντρεπόταν.

Όπως ακριβώς, δηλαδή, έκανε ο Τραμπ.

Τι ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας πριν τις ανοίκειες επιθέσεις του Μαξίμου

Να σημειωθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας και στην ομιλία του στην ΚΟ του κόμματος (22/6) κάλεσε εκ νέου τον Κυριάκο Μητσοτάκη Κ. Μητσοτάκη να πάψει να παίζει «κρυφτό» αναφορικά με την προκήρυξη πρόωρων εκλογών και:

-Να ανακοινώσει από τώρα την ημερομηνία των εκλογών, το Σεπτέμβρη.

-Να ορίσει από τώρα τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών, όπως το Σύνταγμα ορίζει.

-Να θέσει σε διαρκή συνεδρίαση το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, ώστε όλες οι πολιτικές δυνάμεις να έχουν πλήρη και διαρκή ενημέρωση για τις εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα καθ'  όλη τη προεκλογική περίοδο.

-Να συσταθεί άμεσα η αρμόδια διακομματική επιτροπή και να επιβάλει δημοκρατικούς κανόνες ισότιμης προβολής των κομμάτων στα Μέσα Ενημέρωσης, στη πορεία προς τις εκλογές.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε ξεχωριστή αναφορά στην επιλεκτική χρηματοδότηση ΜΜΕ με κριτήριο τη στάση τους απέναντι στην κυβέρνηση και σχολίασε επικριτικά την κατά «75% κυβερνητική προβολή στα ΜΜΕ» εν αντιθέσει με το 16% προβολής που τυγχάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Ποτέ άλλοτε δεν είχε συμβεί τέτοια μονοκαλλιέργεια, τέτοια προπαγάνδα, τέτοια τοξικότητα. Να τη χαίρονται τη φοβερή ποιότητα δημοκρατίας μας, που εγκαθίδρυσαν», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η φράση «τοξικότητα» ενόχλησε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο που προχώρησε (την Τετάρτη) σε μια πρωτοφανή ολομέτωπη επίθεση στο πρόσωπο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

«Από την πολιτική τοξικότητα ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να περάσει στην επόμενη πίστα: το βούρκο. Όπως φαίνεται, στο βούρκο σκοπεύει να πορευτεί το επόμενο διάστημα. Δεν θα τον ακολουθήσουμε στην πολιτική ευτέλεια και την εξαχρείωση. Εγγυούμαστε όμως ότι δεν θα αφήσουμε τον "τραμπισμό αλά γκρέκα" ούτε να πλήξει τη Δημοκρατία μας, ούτε να βλάψει την κοινωνία και την πατρίδα μας», δήλωσε ανεβάζοντας το πολιτικό θερμόμετρο στα ύψη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)