to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:44 | 23.06.2022

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Να απαντήσει η κυβέρνηση για την απαξίωση του ΕΚΑ

«Η σιωπή της κυβέρνησης δημιουργεί εύλογη ανησυχία για τις προθέσεις της, ιδίως λαμβάνοντας υπόψη την πάγια πολιτική απαξίωσης και εν συνεχεία ιδιωτικοποίησης όλων των δομών υγείας που είναι στο κέντρο της πολιτικής της»


H κοινή δήλωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών, Δ. Βίτσα και Χ. Καφαντάρη:

Στις 20 Απριλίου οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταθέσαμε προς τον Υπουργό Υγείας γραπτή ερώτηση, με την οποία τον καλούσαμε να μας απαντήσει ποιος είναι ο σχεδιασμός του υπουργείου, ώστε να αναβαθμισθεί και να αξιοποιηθεί περαιτέρω η υπάρχουσα δημόσια δομή του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης στο Ίλιον, ποιες ενέργειες θα γίνουν ώστε να εξασφαλισθούν οι επί πολλά χρόνια εργαζόμενοι συμβασιούχοι όποιας μορφής και να έχουν σταθερή και μόνιμη εργασία, εάν θα ενισχυθεί η δομή με το αναγκαίο μόνιμο, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ώστε να εξυπηρετούνται οι ασθενείς, εάν θα αξιοποιηθεί η πτέρυγα που φιλοξενούσε την ογκολογική κλινική Αγ. Αναργύρων, εάν θα αποκατασταθούν οι ζημιές από σεισμό και τα υπάρχοντα προβλήματα όλων των υποδομών του Κέντρου και εάν θα αξιοποιηθεί η δυνατότητα χρηματοδότησης από κεντρικούς πόρους και ΕΣΠΑ.

Δύο μήνες μετά, οι ερωτήσεις μας για το μέλλον του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης, των υπηρεσιών που προσφέρει στους ασθενείς και των εργαζομένων, έχουν μείνει αναπάντητες. Όμως, οι άνθρωποι που αποθεραπεύονται και οι εργαζόμενοι στο Κέντρο, οι οικογένειές τους και η τοπική κοινωνία -και όχι μόνο- δεν μπορούν να περιμένουν άλλο και απαιτούν υπεύθυνες απαντήσεις τώρα. Η σιωπή της κυβέρνησης δημιουργεί εύλογη ανησυχία για τις προθέσεις της, ιδίως λαμβάνοντας υπόψη την πάγια πολιτική απαξίωσης και εν συνεχεία ιδιωτικοποίησης όλων των δομών υγείας που είναι στο κέντρο της πολιτικής της.

Το ΕΚΑ αποτελεί τη μοναδική δημόσια δομή αποκατάστασης με εξαιρετικό έργο και δυνατότητες. Διαδραματίζει ιδιαίτερο παιδαγωγικό ρόλο στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης για την αποδοχή του πολίτη με αναπηρία, την άρση του στιγματισμού και του κοινωνικού αποκλεισμού. Η παρουσία του είναι αναντικατάστατη. Η κυβέρνηση οφείλει, επιτέλους, να δώσει απαντήσεις και εξηγήσεις.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)