to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:10 | 23.06.2022

Οικονομία

Δημ. Παπαδημούλης: Το Ταμείο Ανάκαμψης πρέπει να πετύχει και να γίνει μόνιμο «εργαλείο» (βίντεο)

«Τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης, πρέπει να πάνε για τους σκοπούς που έχουν διατεθεί. Όχι σε ολιγάρχες, πελατειακά δίκτυα και διαφθορά. Οι κυβερνήσεις να καταλάβουν ότι αυτά τα χρήματα ανήκουν στους πολίτες, όχι στα κόμματα που κυβερνούν»


Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στη συζήτηση με θέμα «Έκθεση: Eider Gardiazabal Rubial, Siegfried Mureşan, Dragoş Pîslaru (A9-0171/2022) - Εφαρμογή του μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας».

Την Επιτροπή εκπροσώπησε ο Επίτροπος Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι. Απευθυνόμενος προς την Κομισιόν, ο Δημήτρης Παπαδημούλης ως Συντονιστής της Ευρωομάδας της Αριστεράς (The Left) στην Επιτροπή Προϋπολογισμών (BUDG), τακτικό μέλος της ECON αλλά και μέλος της 27μελούς Επιτροπής που έχει συγκροτήσει το Ευρωκοινοβούλιο για τον έλεγχο και εφαρμογή των Σχεδίων Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας από τα κράτη μέλη, είπε τα εξής:

«Το Ταμείο Ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, είναι ένα σημαντικό θετικό βήμα στην ιστορία της ΕΕ, κε Τζεντιλόνι. Και γι’ αυτό πρέπει να πετύχει.

Και για να πετύχει πρέπει όλες οι κυβερνήσεις να καταλάβουν ότι αυτά τα χρήματα ανήκουν στους πολίτες και όχι στα κόμματα που κυβερνούν. Καθώς και ότι τα χρήματα πρέπει να πάνε για τους σκοπούς που έχουν διατεθεί. Που σημαίνει: Σχέδιο, έλεγχοι, λογοδοσία, διαφάνεια.

Μακριά από πελατειακά δίκτυα και διαφθορά. Αυτά τα χρήματα να μην πάνε σε ολιγάρχες, αλλά για την πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση, για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, της δημόσιας Υγείας, για τη μείωση των ανισοτήτων και τη στήριξη της απασχόλησης – ιδιαίτερα των νέων, για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που πρέπει να αντέξουν…

Και να ξέρουμε ότι αυτά τα χρήματα έιναι λίγα σε μια περίοδο με πληθωρισμό, πόλεμο, κίνδυνο ύφεσης και στασιμοπληθωρισμού.

Το Ταμείο Ανάκαμψης πρέπει να πετύχει και να γίνει ένα μόνιμο “εργαλείο”. Και η ΕΕ και η Κομισιόν να προτείνει και άλλα τέτοια “νέα εργαλεία”. Όπως για την πανδημία έχουμε το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού και των αρνητικών συνεπειών του πολέμου, χρειαζόμαστε νέα εργαλεία, όχι να κλέβουμε λεφτά από το Ταμείο Ανάκαμψης για να χρηματοδοτήσουμε το REPower EU!»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)