to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:57 | 23.06.2022

Πολιτική

Δ. Βίτσας: Οι «πολύφερνες» νύφες και οι προγραμματικές συμφωνίες

«Έχουμε πει ότι είναι σημαντικό για τον τόπο να αναδειχθεί μια προοδευτική-δημοκρατική κυβέρνηση. Από τα υπάρχοντα κόμματα στη Βουλή απευθυνόμαστε στο ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, στο ΜΕΡΑ 25, ενώ προσπαθούμε να διαμορφώσουμε και συνθήκες ώστε να κατανοήσει και το ΚΚΕ, ότι συμφέρει τη χώρα η ανάδειξη μιας προοδευτικής – δημοκρατικής κυβέρνησης, εξασφαλίζοντας τουλάχιστον την ανοχή του σε αυτή. Έτσι κι αλλιώς όμως, η απάντηση σε αυτά θα δοθεί μετά τις εκλογές»


Σημεία από τη συνέντευξη του Δημήτρη Βίτσα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Δυτικού Τομέα Αθηνών, στον τηλεοπτικό σταθμό  «OPEN»:

«Εμείς θα προσπαθήσουμε να πείσουμε το μεγαλύτερο κομμάτι του  Ελληνικού λαού, έστω και σχετικά, να αποδεχθεί ή να συμπληρώσει  το πρόγραμμά μας ώστε στις ερχόμενες εκλογές  να είμαστε πρώτο κόμμα.

Έχουμε πει ότι είναι σημαντικό για τον τόπο να αναδειχθεί μια προοδευτική-δημοκρατική κυβέρνηση. Από τα υπάρχοντα κόμματα στη Βουλή  απευθυνόμαστε στο ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, στο ΜΕΡΑ 25, ενώ προσπαθούμε να διαμορφώσουμε και συνθήκες ώστε να κατανοήσει και το ΚΚΕ, ότι συμφέρει τη χώρα η ανάδειξη μιας προοδευτικής – δημοκρατικής κυβέρνησης, εξασφαλίζοντας τουλάχιστον την ανοχή του σε αυτή. Έτσι κι αλλιώς όμως, η απάντηση  σε αυτά θα δοθεί μετά τις εκλογές.

Για να συνεργασθούν όμως αυτές οι πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να συναντηθούν σε προγραμματικό επίπεδο. Να διαμορφωθεί λοιπόν ένα ελάχιστο κοινό πρόγραμμα που να αφορά συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (1-2 χρόνων), για το τι θα κάνουμε στη Βουλή αλλά και στην κοινωνία. Η λογική είναι να αντιπαραταχθούμε και να νικήσουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη,  τη χειρότερη κυβέρνηση που έχει υπάρξει στη χώρα μας  από τη μεταπολίτευση και μετά. Εμείς χαρακτηρίσαμε την κυβέρνηση αυτή ως “εφιάλτη” με την έννοια ενός κακού ονείρου το οποίο και θα πρέπει σύντομα  να τελειώσει.

Κανένα κόμμα δεν αποτελεί πολύφερνη νύφη. Τέτοια είναι μόνο το πρόγραμμα και πως αυτό θα το ξεπεράσουμε. Επιπλέον, καμιά κυβέρνηση έστω και συνεργασίας, δεν μπορεί μόνη της να λύσει τα προβλήματα. Σήμερα έχουμε μεν αυτοδύναμη κυβέρνηση, όμως ο πληθωρισμός του Ιουνίου θα είναι πάνω από 11,5%, έχει διπλασιασθεί το χρέος της χώρας, το κύμα ακρίβειας σαρώνει, ο Ερντογάν προκαλεί και απειλεί, ο κόσμος βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο ακόμα και ενός 3ου Παγκόσμιου πολέμου κλπ.

Αυτά είναι που πιθανά συνθέτουν μια κοινή αντίληψη των κομμάτων  σε σχέση με πιθανές κυβερνήσεις συνεργασίας.»

Βλέπε το βίντεο: https://www.facebook.com/dvitsas/videos/699526977794605

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)