to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:11 | 22.06.2022

Πολιτική

Η απάντηση της Έφης Αχτσιόγλου στην επίθεση περί «εμφάνισης» - Οι αντιδράσεις Σβίγκου και... Μπακογιάννη

«Ας τους χαλάνε τα πρότυπα, δεν πειράζει»


Απάντηση στα δεξιά τρολ - αλλά και όχι μόνο - που ασχολήθηκαν με την εμφάνισή της σε βίντεο με δηλώσεις της, δίνει η Έφη Αχτσιόγλου.

Όπως γράφει:

«Ευχαριστώ όσους ενδιαφέρθηκαν για την εξωτερική μου εμφάνιση. Μάλλον δεν έχουν δει ποτέ εργαζόμενη νέα μητέρα από κοντά. Να τους ενημερώσω ότι υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να μην κοιμάται, να είναι κουρασμένη και να έχει σημάδια γιατί τα παιδάκια σε μικρές ηλικίες εκφράζουν έτσι την αγάπη τους. Κι ας τους χαλάει τα πρότυπα. Δεν πειράζει».

H επίθεση των τρολ - και όχι μόνο

Υπενθυμίζεται πως από χθες, Τρίτη, δεξιά «τρολ» - αλλά και όχι μόνο, καθώς στον πειρασμό να χτυπήσουν την πρώην υπουργό, μπήκαν και πιο «μετριοπαθείς» -, ευθύς με την άτυπη έναρξη της προεκλογικής περιόδου για τις πρόωρες εκλογές, έβαλαν στο στόχαστρο τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με αισχρά σεξιστικά σχόλια και επαίσχυντα υπονοούμενα, με αφορμή την on camera δήλωσή της για τα ανεπαρκή επιδόματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη που εξανεμίζονται από τις διαρκείς αυξήσεις.

Η στρατιά των δεξιών τρολ όντας σε πανικό επέλεξε να σχολιάσει με σεξιστικό, αισχρό τρόπο την εμφάνιση της Έφης Αχτσιόγλου καθώς θεωρούν ότι είναι μέγα αδίκημα το ότι είναι αδύνατη και ακόμα μεγαλύτερο το ότι έκανε on camera δήλωση χωρίς να έχει βαφτεί.

Στο χορό της επίθεσης βέβαια, μπήκαν και οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, με τα ΝΕΑ π.χ. να γράφουν (υπογράφει η Πέπη Ραγκούση, μνημονεύοντας... Κοκό Σανέλ) ότι «στο επίσημο σάιτ του ΣΥΡΙΖΑ έχει ανεβεί από χθες ένα βίντεο όπου η τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος Εφη Αχτσιόγλου κάνει κάποια δήλωση για τα επιδόματα της κυβέρνησης. Στο βίντεο η κυρία Αχτσιόγλου είναι κάπως νεγκλιζέ. Φοράει, δηλαδή, ένα ρούχο που μοιάζει με κομπινεζόν και που εδώ και χρόνια αποτελεί κλασικό κομμάτι της γυναικείας γκαρνταρόμπας. Η κυρία Αχτσιόγλου είναι μια νέα όμορφη γυναίκα που μπορεί να φοράει ό,τι θέλει. Όπου όμως θέλει; Το έχει απαντήσει προ δεκαετιών η μαντεμουαζέλ Κοκό Σανέλ. Που έχει πει πως όταν βλέπεις μια γυναίκα πρέπει την επόμενη μέρα να θυμάσαι τη γυναίκα όχι το ρούχο που φορούσε. Αν βλέπαμε την κυρία Αχτσιόγλου με αυτό το σαν κομπινεζόν φόρεμα σε ένα μπαρ, θα θυμόμασταν τη γοητευτική γυναίκα. Όταν όμως τη βλέπουμε με αυτό το ρούχο να μιλάει για οικονομικά, θυμόμαστε το ρούχο. Και ψάχνουμε μέσα σε αυτό τη γυναίκα και τις δηλώσεις της».

Σφοδρή και άμεση ήταν η αντίδραση των χρηστών του Twitter που έβαλαν στη θέση τους τα δεξιά τρολ, όπως σημειώνει η Αυγή, παραθέτοντας και μερικά παραδείγματα απαντήσεων:

Ρ. Σβίγκου: Να πάψει ο σεξισμός, τα άθλια σχόλια και τα υπονοούμενα

 Η Ράνια Σβίγκου νέα γραμματέας- Οι αντιδράσεις και η απάντηση  Τσίπρα | LiFO

Με σύντομη ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσες καταδίκασε τα σεξιστικά σχόλια σε βάρος της κ. Αχτσιόγλου η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Ράνια Σβίγκου

Γράφει συγκεκριμένα: «Με την Έφη Αχτσιόγλου και με κάθε νέα ή ηλικιωμένη, εργαζόμενη ή άνεργη, μητέρα, σύζυγο, single, μέχρι να πάψει ο σεξισμός, τα άθλια σχόλια και τα υπονοούμενα, η καταπίεση και οι προσβολές στους χώρους εργασίας, στην καθημερινότητα, στην κοινωνία. Αυτός ο κόσμος πρέπει να αλλάξει».

Μπακογιάννης: Αρκετά με τον σεξισμό, το μισογυνισμό και τη χυδαιότητα

Βολές στα γαλάζια τρολ του διαδικτύου από τον Δήμαρχο Αθηναίων. Πιο συγκεκριμένα, ο Κώστας Μπακογιάννης αναφέρει στο tweet του: «Η Έφη Αχτσιόγλου το τελευταίο εικοσιτετράωρο υφίσταται μια ωμή διαδικτυακή βία. Οι άνθρωποι κρίνονται μόνο για όσα λένε και όσα πράττουν και σε καμία περίπτωση για το πως εμφανίζονται. Αρκετά με τον σεξισμό, το μισογυνισμό και τη χυδαιότητα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)