to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:31 | 22.06.2022

Κοινωνία

«Όχι» στην κυβερνητική απανθρωπιά: Δεύτερη μέρα κινητοποιήσεων ενάντια στο κλείσιμο του Ελαιώνα

Νέα δυναμική κινητοποίηση έξω από το καμπ απέτρεψε την προγραμματισμένη για σήμερα (Τετάρτη 22/6) μετακίνηση 226 ανθρώπων


Συνεχίζονται για δεύτερη μέρα οι δυναμικές κινητοποιήσεις έξω τη δομή προσφύγων του Ελαιώνα με χειροπιαστά αποτελέσματα. Σύμφωνα με την «Εφ.Συν.», τα πούλμαν που κατέφθασαν το πρωί της Τετάρτης για να παραλάβουν τους πρόσφυγες, προκειμένου να τους μετακινήσουν σε άλλες δομές εκτός αστικού ιστού και μακριά από το φιλικό, κοινωνικό και σχολικό περιβάλλον με το οποίο έχουν αναπτύξει δεσμούς, δεν ολοκλήρωσαν την αποστολή τους.

Σύμφωνα με την Πρωτοβουλία εργαζομένων καμπ Ελαιώνα, η διοίκηση κάλεσε τις προσφυγικές κοινότητες για να ενημερωθεί για τα αιτήματά τους. Οι διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν σε έκκληση της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων Ελαιώνα, της Επιτροπής Προσφύγων Ελαιώνα και τη στήριξη της ΚΕΕΡΦΑ.

Χθες, Τρίτη, κρατώντας πλακάτ «Οι ζωές των προσφύγων μετράνε» και «Ανοιχτά σύνορα για όλους τους πρόσφυγες» και χτυπώντας κατσαρόλες με κουτάλες που κρατούσαν, οι διαδηλωτές απαίτησαν να ακυρωθούν οι μετακινήσεις φιλοξενούμενων εν όψει του κλεισίματος της δομής, η οποία είχε προγραμματιστεί αρχικά για τις 30 Μαΐου και στη συνέχεια αναβλήθηκε για μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς, χωρίς να οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία.

Απαίτησαν επίσης να μη χάσουν την εργασία τους οι εργαζόμενοι σε ψυχοκοινωνικές και νομικές υπηρεσίες και σε υπηρεσίες παιδικής προστασίας, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν στις 30 Ιουνίου και τους έχει ανακοινωθεί ότι δεν θα ανανεωθούν.

[ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI]

«Θέλουμε απλώς να συνεχίσουμε να στεγαζόμαστε στη δομή του Ελαιώνα, να έχουμε πρόσβαση στην υγεία και στο σχολείο για τα παιδιά μας, να ζούμε αρμονικά με τους ανθρώπους εδώ. Θέλουμε επίσης όλοι οι εργαζόμενοι στο στρατόπεδο, οι κοινωνικοί λειτουργοί, οι ψυχολόγοι κ.λπ., που τόσο πολύ τους χρειαζόμαστε, να παραμείνουν. Θέλουμε να ζήσουμε εδώ, ο Ελαιώνας είναι το σπίτι μας!», αναφέρουν τα μέλη της Αφρικανικής Κοινότητας προσφύγ(ισσ)ων Ελαιώνα.

«Οι διαμένοντες έχουν αναπτύξει δίκτυα υποστήριξης εντός και εκτός της δομής φιλοξενίας, τα οποία δρουν ανακουφιστικά και προστατευτικά για τη σωματική και ψυχική τους ακεραιότητα. […] Το επερχόμενο κλείσιμο της δομής έρχεται να γκρεμίσει κάθε προσπάθεια ένταξης των ατόμων και να τα αποκόψει από κάθε δίκτυο υποστήριξης που έχουν αναπτύξει - τα οποία μετά βίας λειτουργούν αποτελεσματικά στην πρωτεύουσα, πόσο μάλλον σε απομακρυσμένες περιοχές», σημειώνει η Πρωτοβουλία Εργαζομένων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)