to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:24 | 21.06.2022

Πολιτική

Μ. Χατζηγιαννάκης: Διαρκής ο εφιάλτης των πυρκαγιών για την Εύβοια χωρίς σχεδιασμό και ενίσχυση

Την πραγματικότητα των κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας δέκα μήνες μετά τον πύρινο όλεθρο και τον αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιών που εξακολουθεί να υφίσταται σε ολόκληρο τον νομό, ακόμα και στις καμένες εκτάσεις, σχολίασε ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Κεντρικής Ελλάδας και τη δημοσιογράφο Λένα Παρασκευά.


Όπως σημείωσε ο βουλευτής Ευβοίας, ένας από τους λόγους που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Β. Εύβοια για τρίτη φορά σε διάστημα δέκα μηνών, είναι το γεγονός ότι η Εύβοια παραμένει παντελώς απροστάτευτη, ανοχύρωτη και χωρίς κανένα σχέδιο δράσης απέναντι στον κίνδυνο της πυρκαγιάς. Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι, σύμφωνα με την ενημέρωση από τους δασάρχες της περιοχής, ακόμη και για τις 530.000 στρεμμάτων καμένης γης στη Βόρεια Εύβοια υφίσταται μεγάλος κίνδυνος να ξανακαούν.

Για την πρόσφατη πυρκαγιά στον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου ο αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών & υπεύθυνος για θέματα Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία υποστήριξε ότι ευτυχώς η φωτιά στο Κρεμαστό δεν πήρε μεγάλες διαστάσεις, προσθέτοντας όμως ότι αποδείχθηκε για άλλη μια φορά ότι η πυροπροστασία της Εύβοιας είναι ελλιπέστατη, καθώς τα σχετικά κονδύλια που δόθηκαν στους Δήμους είναι φέτος λιγότερα από πέρυσι.

Κλείνοντας τη συζήτηση, ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης περιέγραψε την καθημερινότητα που βιώνουν οι πολίτες της Β. Εύβοιας και μετέφεραν στον Πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην περιοχή: «Τα αντιπλημμυρικά έχουν αργήσει πάρα πολύ, οι ρητινοκαλλιεργητές είναι ανασφάλιστοι σε ποσοστό 70% και τα προγράμματα του ΟΑΕΔ δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα, οι μελισσοκόμοι δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ, από τα καμένα σπίτια έχουν επισκευαστεί 3 από τα 600 καθώς οι αποζημιώσεις είναι πολύ χαμηλές, οι δομές υγείας είναι σε άθλια κατάσταση χωρίς ΕΚΑΒ και τα σχολεία υποβαθμίζονται το ένα μετά το άλλο. Πώς μπορεί να μας μιλάει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για ολιστικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης;”

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συζήτηση εδώ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)