to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:35 | 20.06.2022

Πολιτική

Μ. Χατζηγιαννάκης: Πολλές θεσμικές εκτροπές, καμιά θεσμική αλλαγή η συνταγή της ΝΔ για την Αυτοδιοίκηση

Τα πεπραγμένα της ΝΔ στον τομέα της Αυτοδιοίκησης τα τρία χρόνια της διακυβέρνησής της ανέλυσε ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συζήτηση της σχετικής επίκαιρης επερώτησης που κατέθεσε το ΚΙΝΑΛ


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία υποστήριξε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση από το 2019, αντί των προεκλογικών δεσμεύσεων του κ. Μητσοτάκη για μεγάλες θεσμικές αλλαγές, το μόνο που έχει βιώσει είναι θεσμικές εκτροπές, γεγονός που επιβεβαιώνεται με τον πλέον ηχηρό τρόπο από τις διαδοχικές αποφάσεις του ΣτΕ που κρίνουν ως αντισυνταγματικές πληθώρα ρυθμίσεων της κυβέρνησης της ΝΔ. Όπως μάλιστα σημείωσε ο βουλευτής Ευβοίας, το χειρότερο είναι πως η ΝΔ συνεχίζει απτόητη μέχρι και σήμερα τις αντιδημοκρατικές τακτικές, φέρνοντας ως παράδειγμα την πρόσφατη διάταξη με την οποία φιμώνονται οι αντιπολιτευτικές φωνές στα δημοτικά συμβούλια.

Ο αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών και υπεύθυνος για ζητήματα Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τόνισε ότι η αποτυχία των πολιτικών της κυβέρνησης της ΝΔ στον χώρο της Αυτοδιοίκησης είναι συνολική και πρόσθεσε πως είτε μιλάμε για το θεσμικό πλαίσιο, είτε για τα οικονομικά θέματα, είτε για τα ζητήματα προσωπικού των ΟΤΑ, η ΝΔ παρουσιάζεται πολύ κατώτερη των περιστάσεων και αποδεικνύει στην πράξη -εις βάρος δυστυχώς των δήμων και των δημοτών- την παρωχημένη αντίληψη που έχει για την Αυτοδιοίκηση, θεωρώντας τη “το μακρύ χέρι” του συστήματος της διακυβέρνησής της.

Κλείνοντας, ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης υποστήριξε ότι η Αυτοδιοίκηση δεν έχει πλέον να περιμένει τίποτα από την παρούσα κυβέρνηση και επεσήμανε ότι το μόνο θετικό στοιχείο είναι ότι ο χρόνος της θητείας της τελειώνει, προκειμένου η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να πραγματοποιήσει έναν ειλικρινή, σοβαρό και αναλυτικό διάλογο με την Αυτοδιοίκηση και να προχωρήσει στις απαραίτητες προοδευτικές θεσμικές αλλαγές.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)