to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:23 | 20.06.2022

Πολιτική

Σε άλλο σύμπαν ο Γ. Οικονόμου: Χάρη στην κυβέρνηση οι άνθρωποι βελτιώνουν την ποιότητα ζωής τους

Απαντώντας στην σκληρή κριτική του Αλ. Τσίπρα για καθεστώς ασυδοσίας στην εργασία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος περιέγραψε τη δική του πραγματικότητα


Σε παράλληλο κόσμο παραμένει η κυβέρνηση η οποία κάνει ότι δεν βλέπει τις χιλιάδες κενές θέσεις εργασίας στον τουρισμό ως αποτέλεσμα της ανυπαρξίας ελέγχων των εργασιακών συνθηκών και των πενιχρών μισθών, αναλογικά με το φόρτο εργασίας στον συγκεκριμένο κλάδο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας στην σφοδρή κριτική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα σχετικά με το καθεστώς ασυδοσίας στην εργασία, με ευθύνη της κυβέρνησης, έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι «είμαστε φιλεργατικοί στην πράξη και όχι στη θεωρία όπως ο κ. Τσίπρας».

Με ανακοίνωσή του, ο Γ. Οικονόμου, επέλεξε να μεταφράσει την άρνηση μεγάλου μέρους του εργατικού δυναμικού της χώρας να δουλέψει στον τουρισμό, με μισθούς οι οποίοι δεν ανταποκρίνονται στο φόρτο εργασίας που καλούνται να σηκώσουν, ως «μείωση της ανεργίας».

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβάζοντας μέσα από παραμορφωτικό καθρέφτη τα στοιχεία για την εργασία στον εν λόγω κλάδο, έκανε λόγο για «προσφορά θέσεων εργασίας» η οποία είναι «μεγαλύτερη από τη ζήτηση σε αρκετούς δυναμικούς κλάδους της οικονομίας μας». Με λίγα λόγια, ο Γ. οικονόμου επειδή τον βολεύει, μετέτρεψε τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν στην εργασία στον Τουρισμό, σε αύξηση των θέσεων εργασίας.

Κερασάκι στην τούρτα αποτελεί η δήλωσή του, σύμφωνα με την οποία είναι βέβαιος «ότι οι μισθοί θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο, ώστε να έχουν όλοι μεγαλύτερη συμμετοχή στο μέρισμα ανάπτυξης». Καμία αναφορά σε άμεσες κινήσεις της κυβέρνησης οι οποίες να στοχεύουν σε αυτό, λες και η αύξηση στους μισθούς θα έρθει από μόνη της.

Κατά τα άλλα περιέγραψε την πλαστή πραγματικότητα όπου ζει η κυβέρνηση, στην οποία «κάθε μέρα όλο και περισσότεροι άνθρωποι βρίσκουν δουλειές και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής τους» και «προσπαθούμε συνεχώς με σχέδιο και επιμονή, όπως και για την απαρέγκλιτη τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, όπου έχουν γίνει σημαντικά βήματα και θα γίνουν ακόμη περισσότερα».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, κατά τη συνάντησή του με την Ομοσπονδία Τουρισμού-Επισιτισμού, ο Αλ. Τσίπρας έκανε λόγο για «τρομακτική έλλειψη» εργατικού δυναμικού στον τουρισμό και σε όλους τους κλάδους, καθώς «τα τελευταία τρία χρόνια έχει δημιουργηθεί μια πλήρης ασυδοσίας το εργασιακό τοπίο».

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι απαιτούνται συγκεκριμένες πολιτικές «που θα ξανακάνουν ελκυστική την εργασία αλλά και θα διαμορφώνουν πλαίσιο αξιοπρεπούς εργασίας και δυνατότητας διαβίωσης».

Αναλυτικά η δήλωση του Γ. Οικονόμου:

«Ο κ. Τσίπρας έσπασε σήμερα κάθε ρεκόρ διαστρέβλωσης και προπαγάνδας. Σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του, το γεγονός είναι αδιαμφισβήτητο: ως αποτέλεσμα της συστηματικής μας προσπάθειας για τη μείωση της ανεργίας, σήμερα η προσφορά θέσεων εργασίας είναι μεγαλύτερη από τη ζήτηση σε αρκετούς δυναμικούς κλάδους της οικονομίας μας. Κάθε μέρα όλο και περισσότεροι άνθρωποι βρίσκουν δουλειές και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής τους. Έχουμε ακόμη βέβαια πολλή δουλειά μπροστά μας για να μειώσουμε την ανεργία και να βελτιώσουμε τις εργασιακές συνθήκες ακόμα περισσότερο.

Προσπαθούμε συνεχώς με σχέδιο και επιμονή, όπως και για την απαρέγκλιτη τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, όπου έχουν γίνει σημαντικά βήματα και θα γίνουν ακόμη περισσότερα. Παράλληλα, έχουμε αυξήσει σημαντικά το βασικό μισθό, θεσμοθετήσαμε μέτρα εξισορρόπησης της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή και είμαστε βέβαιοι ότι οι μισθοί θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο, ώστε να έχουν όλοι μεγαλύτερη συμμετοχή στο μέρισμα ανάπτυξης. Καμιά σύγκριση δεν μπορεί να γίνει με την εποχή ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε φιλεργατικοί στην πράξη και όχι στη θεωρία όπως ο κ. Τσίπρας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)