to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Εκλογές με Ειδικά Δικαστήρια Μητσοτάκη σε επανάληψη

Πιστό στη θεμελιακή μέθοδο στην οποία στηρίχθηκε το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, το Μαξίμου προχωρά στην παραπομπή Παππά. Μετά την αθώωση Δούρου, ούτε μία συγγνώμη


Για πρώτη φορά, σε όλα τα πολιτικά και δημοσιογραφικά τραπέζια οι εκτιμήσεις συνέκλιναν ακόμα και ως προς τον χρόνο των πρόωρων εκλογών. Σ’ αυτό συνέβαλε βέβαια η αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη –«πάντα συντρέχουν λόγοι για πρόωρες εκλογές»-, ενώ είναι κοινό μυστικό ότι οι γαλάζιοι βουλευτές έχουν… κατεβάσει ρολά στα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα προκειμένου να τρέξουν στις εκλογικές τους περιφέρειες. Σε συνδυασμό με τα παραπάνω, το αφήγημα της επιτυχίας περί τέλους της ενισχυμένης εποπτείας και η παροχολογία διαμορφώνουν de facto προεκλογική περίοδο.

Υπάρχει όμως ακόμα ένα στοιχείο που φανερώνει τους σχεδιασμούς του Μεγάρου Μαξίμου για πρόωρες εκλογές. Δεν είναι άλλο από τη διαμόρφωση κλίματος ανωμαλίας και νοσηρότητας στο πολιτικό σκηνικό. Το επιτελείο Μητσοτάκη και ο ίδιος επιστρατεύουν τη θεμελιακή μέθοδο στην οποία στήθηκε το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο: συκοφαντία, εργαλειοποίηση ακόμα και νεκρών, στοχοποίηση των πολιτικών αντιπάλων με fake news.

Η μεθόδευση των διώξεων κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ήταν προεκλογικές δεσμεύσεις που υλοποιήθηκαν στο έπακρο. Αφού το βαρύ κατηγορητήριο που είχε στηθεί κατά του Νίκου Παππά για την υπόθεση των αδειών κατέρρευσε με κρότο, αυτό που έμεινε είναι η πλημμεληματικού τύπου κατηγορία για παράβαση καθήκοντος. Η επιλογή της κυβέρνησης να εργαλειοποιήσει τη Δικαιοσύνη προκειμένου να πολώσει το πολιτικό κλίμα σε μια ήδη τεταμένη συγκυρία, λόγω της ακρίβειας αλλά και των ελληνοτουρκικών, είναι στρατηγικού χαρακτήρα. Ο Κ. Μητσοτάκης στρώνει το έδαφος για εκλογές τον Σεπτέμβριο στήνοντας Ειδικά Δικαστήρια στους πολιτικούς του αντιπάλους.

Πες, πες, κάτι θα μείνει, ακόμα κι αν όλα όσα υποστήριζες ως κατηγορίες έχουν αποσυρθεί. Το ίδιο συνέβη άλλωστε και με την περίπτωση της Ρένας Δούρου, η οποία κρίθηκε ομόφωνα αθώα για την τραγωδία στη Μάνδρα. Αρκεί να ανατρέξουμε σε δεκάδες δηλώσεις, δημοσιεύματα, ρεπορτάζ τα οποία όχι απλώς στοχοποίησαν την τότε περιφερειάρχη, αλλά είχαν βγάλει ετυμηγορία για την ενοχή της. Ακόμα και σήμερα, αντί συγγνώμης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για «πολιτικές ευθύνες που δεν αξιολογούνται στα δικαστήρια». Σε αντίθεση με την τότε δήμαρχο Μάνδρας, που είχε «υιοθετηθεί» από τη Ν.Δ. και τα φιλικά της ΜΜΕ, στην οποία η Δικαιοσύνη καταλογίζει σοβαρές ευθύνες. Αλήθεια και σεβασμός στη Δικαιοσύνη a la carte…

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)