to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Το επόμενο ραντεβού με την Covid είναι τώρα

Αν το νέο κύμα είναι όντως τώρα μπροστά μας, η έκρηξη θα γίνει στον Νότο και στους τουριστικούς προορισμούς


Την ώρα που ο υπουργός Υγείας σφυρίζει αδιάφορα παρά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων Covid αμέσως μετά τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και κάνει σαν να μην τρέχει τίποτα, μην και διαταραχθεί η ανεμελιά της τουριστικής σεζόν, τα καμπανάκια κινδύνου χτυπούν από παντού και χτυπούν όλο και πιο δυνατά. Γιατί κάτι παραπάνω από ηχηρό ήταν το χτεσινό πρωτοσέλιδο των Financial Times, που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε πανευρωπαϊκό πλέον επίπεδο, καθώς καταγράφεται ανησυχητική αύξηση όχι μόνο των κρουσμάτων αλλά κυρίως των νοσηλειών, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει σε εθνικό επίπεδο για τις χώρες με ανίσχυρο σύστημα Υγείας.

Γιατί ναι μεν καταγράφεται πλέον ως πανευρωπαϊκό φαινόμενο η υπερβολική χαλάρωση των μέτρων αλλά, από εκεί και πέρα, δεν είναι όλες οι χώρες στο ίδιο επίπεδο αντιμετώπισης ενός νέου καλοκαιρινού κύματος κρουσμάτων και νοσηλειών. Και το πρόβλημα μπορεί να μετατοπιστεί γρήγορα στις χώρες που καταγράφονται ως τουριστικοί προορισμοί πριν καλά καλά το καταλάβει ο κύριος Πλεύρης και μετά όλοι μαζί αρχίσουμε να τρέχουμε και να μην φτάνουμε. Γιατί αυτό λένε τα στοιχεία και γι' αυτό προειδοποιούν πλέον οι ειδικοί, μετά την ακατανόητη άρση της υποχρεωτικότητας της μάσκας στους κλειστούς χώρους αλλά και σε αεροπλάνα και αεροδρόμια.

Και αν το νέο κύμα είναι όντως μπροστά μας και όχι τον Σεπτέμβριο, όπως κάποιοι σπεύδουν να μας καθησυχάσουν (!), το μπαμ δεν θα γίνει στις χώρες της βόρειας ή της κεντρικής Ευρώπης, που τους καλοκαιρινούς μήνες είθισται να αδειάζουν, η έκρηξη θα γίνει στον Νότο και στους τουριστικούς προορισμούς, μεταξύ των οποίων και η χώρα του Θάνου Πλεύρη και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και αν κάποιοι πιστεύουν πως όλα αυτά είναι υπερβολές και αντιπολιτευτικές κινδυνολογίες, ας δουν λίγο καλύτερα τα στοιχεία του ΕΟΔΥ σε Μύκονο και Σαντορίνη.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)