to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:20 | 17.06.2022

Αθλητισμός

ΕΣΑΚΕ: Άδεια συμμετοχής σε οκτώ ομάδες και παράταση για "τέσσερις"

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε στον ΕΣΑΚΕ την Παρασκευή 17 Ιουνίου (μέσω τηλεδιάσκεψης αυτή τη φορά), με τις ομάδες να αποφασίζουν για άδεια συμμετοχής σε όσες είχαν πλήρεις φακέλους και παράταση στις τέσσερις που παρουσίαζαν ελλείψεις.


Για δεύτερη σερί μέρα, οι ομάδες - μέλη του ΕΣΑΚΕ συνεδρίασαν (μέσω τηλεδιάσκεψης αυτή τη φορά) με θέμα συζήτησης τις άδειες συμμετοχής.

Κατόπιν αιτήματος από Προμηθέα, Κολοσσό Ρόδου, Περιστέρι και Λαύριο, οι ομάδες - μέλη του ΕΣΑΚΕ πραγματοποίησαν νέο Διοικητικό Συμβούλιο, για να διορθωθεί η απόφαση που πάρθηκε μόλις μια μέρα νωρίτερα και προέβλεπε πως ουδεμία εκ των δώδεκα ομάδων - μελών δεν παίρνει άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα, από την στιγμή που δεν λαμβάνονται υπόψιν οι εισηγήσεις της σχετικής επιτροπής. Κάτι που δημιουργούσε μια σειρά από (μεγάλα) προβλήματα.

Έτσι, την Παρασκευή 17 Ιουνίου, αποφασίστηκε ομόφωνα να δοθεί κανονικά η άδεια συμμετοχής στις ΚΑΕ (οκτώ στον αριθμό) που είχαν πλήρεις φακέλους με παράλληλη χορήγηση παράτασης μέχρι τις 30 Ιουνίου για τις τέσσερις (ΑΕΚ, Άρης, Λάρισα, Απόλλωνας Πάτρας) που είχαν ελλείψεις, κατόπιν σχετικής πρότασης που κατέθεσε ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος "για το καλό του μπάσκετ", όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Όπερ και σημαίνει πως αυτές θα έχουν έξτρα χρόνο για να προσκομίσουν τα στοιχεία που απαιτούνται και να διορθώσουν τις ελλείψεις που έχουν οι φάκελοί τους, αν και εκφράστηκαν επιφυλάξεις από κάποιες ομάδες για το αν όντως μπορεί -βάσει νόμου- να δοθεί αυτή η παράταση.

Από εκεί και πέρα, επισημάνθηκε πως η Γενική Συνέλευση της 1ης Ιουλίου που θα αφορά στην αλλαγή των κανονισμών για την αδειοδότηση των ομάδων θα γίνει κανονικά.

Η ΕΟΚ ζήτησε από την ΚΑΕ ΑΕΚ προσκόμιση αποδεικτικών στοιχείων για τις καταγγελίες της και ενημερώνει τις εισαγγελικές αρχές

Ο Βαγγέλης Λιόλιος

Η ΑΕΚ άνοιξε τον ασκό του Αιόλου με τις ανακοινώσεις της για "εγκληματική οργάνωση" και "κέντρα και παράκεντρα στο ελληνικό μπάσκετ", με την ΕΟΚ πλέον να παίρνει μερικές ημέρες αργότερα επίσημα θέση για το ζήτημα.

Με ανακοίνωσή της η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ενημέρωση ότι στην χθεσινή (16/6) συνεδρίαση αποφασίστηκε ομόφωνα να ζητηθεί άμεσα από την ΚΑΕ ΑΕΚ να προσκομίσει τα αποδεικτικά στοιχεία των καταγγελιών της, προσθέτοντας ότι από την πλευρά της θα ενημερώσει τις εισαγγελικές αρχές.

Παράλληλα, κλείνοντας την ανακοίνωση προσθέτει ότι την Τρίτη (21/6, 12.00) ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλης Λιόλιος, θα δώσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΕΟΚ, όπου θα μιλήσει για όλα τα θέματα που έχουν τεθεί τις τελευταίες ημέρες στο ελληνικό μπάσκετ. Μάλιστα, σκοπεύει να κινηθεί νομικά σε προσωπικό επίπεδο για όλες αυτές τις καταγγελίες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

"Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τις τελευταίες ημέρες τις συνεχόμενες ανακοινώσεις της ΚΑΕ ΑΕΚ, οι οποίες περιέχουν πλήθος καταγγελιών για τη Basket League, αλλά και το χώρου του ελληνικού μπάσκετ συνολικά.

Το ΔΣ της ΕΟΚ ως ο θεσμικός φορέας του αθλήματος στη χώρα, στη χθεσινή του συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει άμεσα από την ΚΑΕ ΑΕΚ την προσκόμιση όλων των αποδεικτικών στοιχείων όσων καταγγέλλει προκειμένου να τα καταθέσει, όπως ορίζει ο νόμος, στην Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας, (Ε.Π.ΑΘΛ.Α.). Επίσης καταθέτει εντός της ημέρας όλο το φάκελο με τις ανακοινώσεις – καταγγελίες της ΚΑΕ ΑΕΚ καθώς και των αντίστοιχων δημοσιευμάτων στον Εισαγγελέα για την άμεση διερεύνηση των καταγγελιών.

Είναι αδιανόητο να παραμείνουν τόσο βαριές σκιές πάνω από το ελληνικό μπάσκετ, χωρίς να υπάρξει έρευνα σε βάθος και να αποδοθούν ευθύνες σε όσους πραγματικά τις έχουν. Η αλήθεια πρέπει να λάμψει.

Με αφορμή τα παραπάνω, αλλά και τις εξελίξεις στη Basket League τη Τρίτη 21/6 και ώρα 12.00, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Βαγγέλης Λιόλιος θα δώσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΕΟΚ.
Τα θέματα που θα αναλυθούν είναι συνολικά οι εξελίξεις στο χώρο του μπάσκετ, με όσα συμβαίνουν στη Basket League με το ζήτημα των αδειοδοτήσεων των ΚΑΕ αλλά και με τις «σκιές» που έχουν δημιουργηθεί από επίσημες ανακοινώσεις και τοποθετήσεις ομάδων και παραγόντων."

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)