to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:45 | 17.06.2022

Πολιτική

Θ. Ξανθόπουλος: Η κυβέρνηση Μητσοτακη με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της αρνείται να δώσει ανάσα στη κοινωνία

Ο κ. Ξανθόπουλος κατήγγειλε την αναθεωρητική πολιτική του Ερντογάν ενώ απαντώντας στις αιτιάσεις διεθνών οργανισμών για παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών από τις ελληνικές αρχές, σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου που υπακούει στις διεθνείς συνθήκες και σε κανόνες που επιβάλλουν στα κράτη να συμπεριφέρονται με συγκεκριμένο τρόπο.


«Υπάρχει το δημοσιονομικό περιθώριο να μειωθεί ο ΕΦΚ στα καύσιμα και ο ΦΠΑ στα είδη ευρείας κατανάλωσης. Μπορούμε  να ρυθμίσουμε την ρήτρα αναπροσαρμογής. Να δώσουμε μια ανάσα στα νοικοκυριά, με αύξηση του εισοδήματός τους, για να αντιμετωπίσουν τη κρίση.  Όμως η ΝΔ με εντελώς νεοφιλελεύθερη λογική αρνείται να παρέμβει. Μας λέει ότι η αγορά θα βρει τα πατήματα της», τόνισε ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στο Action 24 και την εκπομπή Tonight.  «Όταν μιλούσαμε για υπερκέρδη, ο κ. Μητσοτάκη ρωτούσε ποια υπερκέρδη;. Και όταν αποφάσισαν  ότι υπάρχουν υπερέσοδα, προσπαθούν με διάφορους τρόπους να τα μειώσουν», συμπλήρωσε.

    «Είναι εντυπωσιακό ότι η ΝΔ θεωρεί δεινό όλων των κακών τον ΣΥΡΙΖΑ και ότι η ιστορία της χώρας αρχίζει το 2015. Ας αναγνωρίσουν ότι η χώρα χρεοκόπησε εξαιτίας των πολιτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Το 2015 παραλάβαμε μια χώρα πτωχευμένη με ένα σχέδιο αριστερής παρένθεσης και με ελάχιστα ταμειακά  διαθέσιμα. Στα 4,5 χρόνια που ήμασταν κυβέρνηση, κατορθώσαμε να βγάλουμε τη χώρα από τα Μνημόνια, παραδώσαμε 7 συνεχή τρίμηνα συνεχούς ανάπτυξης, καταργήσαμε τον υποκατώτατο μισθό, αυξήσαμε τον κατώτατο, επαναφέραμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, δεν αυξήθηκε η ΔΕΗ ούτε ένα ευρώ», υπογράμμισε 

    Ο κ. Ξανθόπουλος κατήγγειλε την αναθεωρητική πολιτική του  Ερντογάν ενώ απαντώντας στις αιτιάσεις διεθνών οργανισμών για παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών από τις ελληνικές αρχές,  σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου που υπακούει στις διεθνείς συνθήκες και σε κανόνες που επιβάλλουν στα κράτη να συμπεριφέρονται με συγκεκριμένο τρόπο. Όπως είπε, το γεγονός της απομάκρυνσης της επικεφαλής της Frontex αλλά και πρόσφατη έρευνα του ΟΗΕ,  σηματοδοτούν ότι έχουν πολλές παρατυπίες στο τομέα αυτό. Ο κ. Ξανθόπουλος σημείωσε επίσης ότι η τακτική Ερντογάν ουσιαστικά προσπαθεί να δημιουργήσει στη διεθνή κοινή γνώμη την αίσθηση ότι η Ελλάδα δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο. Γι αυτό, πρόσθεσε, όταν έχουμε μια καθαρή θέση θα πάψουμε να τροφοδοτούμε τη λογική του Ερντογάν.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)