to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Νέο ευρωπαϊκό χαστούκι για τα pushbacks

Τα ευρωπαϊκά χαστούκια που δέχονται Μητσοτάκης και Μηταράκης πέφτουν πλέον βροχή και εδώ κάποιοι εξακολουθούν να σφυρίζουν αδιάφορα


Η κατάσταση είναι πλέον εκτός ελέγχου από πλευράς Μαξίμου και οι όποιες προσπάθειες να εργαλειοποιηθεί εθνικιστικά η ομοβροντία των καταγγελιών για τα παράνομα pushbacks έχουν πέσει παταγωδώς στο κενό. Τα ευρωπαϊκά χαστούκια που δέχονται Μητσοτάκης και Μηταράκης πέφτουν πλέον βροχή και εδώ κάποιοι εξακολουθούν να σφυρίζουν αδιάφορα. Προχτές είχαμε την επίτροπο Γιόχανσον να δηλώνει ανήσυχη και να καλεί τις ελληνικές Αρχές να εξετάσουν με αξιοπιστία τις καταγγελίες.

Σαν να μην έφτανε αυτό, χτες «χτύπησε» με τη σειρά της η επιτροπή LIBE που ζήτησε να κινηθεί νομική διαδικασία κατά της Ελλάδας για τις επαναπροωθήσεις. Την ώρα δηλαδή που ο αρμόδιος υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη επιχειρεί να κατασκευάσει εχθρούς τους χώρας που κινούνται υπογείως στις ευρωομάδες της Αριστεράς και των Σοσιαλιστών, ήρθε στην δημοσιότητα η επιστολή του Juan Fernando Lopez Aguilar, προέδρου της Επιτροπής LIBE, όπου ζητείται να εξαντληθούν όλα τα μέσα, συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας επί παραβάσει, προκειμένου να διασφαλίσει ότι η Ελλάδα θα σεβαστεί το Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο, για να ισοπεδώσει το αφήγημα Μητσοτάκη - Μηταράκη που βλέπουν παντού εχθρούς και ανθέλληνες πράκτορες της Τουρκίας για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Στην επιστολή του ο πρόεδρος της LIEBE κάνει λόγο για ένα νέο κύμα καταγγελιών κατά της Ελλάδας, που αυτή τη φορά αφορούν τον Έβρο, και συγκεκριμένα περί 13 αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστήριου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για ασφαλιστικά μέτρα, που ζητούν από τις ελληνικές Αρχές να διασφαλίσουν ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι θα λάβουν άμεση ανθρωπιστική και ιατρική βοήθεια και θα υπαχθούν στις διαδικασίες υποδοχής και ασύλου που προβλέπει η νομοθεσία.

Στην αναφορά της LIEBE επισημαίνεται πως «οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους παρέμειναν για μέρες, χωρίς να διασώζονται από τις ελληνικές Αρχές, σε ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες σε νησίδες στον Έβρο ποταμό και έχουν γίνει αναφορές ότι αρκετοί από αυτούς επαναπροωθήθηκαν αργότερα στην Τουρκία». Τόσο καλά, κύριε Μηταράκη.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)