to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:52 | 17.06.2022

Πολιτική

Δημ. Βίτσας: «Η "έξοδος" από τα μνημόνια, ευκαιρία για περισυλλογή, δράση και αναστοχασμό»

«Φαίνεται ότι ο λόγος που μπήκαμε στα μνημόνια ήταν το γεγονός ότι η χώρα μας, εκτός από μαύρο πρόβατο, ήταν και ο εύκολος αντίπαλος, έχοντας πολλά χρόνια μια διαχείριση διαπλοκής και διαφθοράς ανάμεσα στο τραπεζικό, το πολιτικό και μιντιακό σύστημα της χώρας», τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


Ο Δημήτρης Βίτσας τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας στο BlueSky:

«…Η Ελλάδα πλήρωσε σαν πειραματόζωο τη διάσωση του τραπεζικού συστήματος της Ευρώπης και αυτό φάνηκε από  το γεγονός ότι η Deutsche Bank στην περίοδο της κρίσης έπαιξε ιδιαίτερα άσχημο ρόλο, επιβάλλοντάς μας ουσιαστικά τα τρία μνημόνια .

Σαν χώρα λοιπόν πληρώσαμε πάρα πολύ ακριβό τίμημα.

Υπήρξαν  ευθύνες  στη δική μας πλευρά, αλλά οι μεγαλύτερες ευθύνες βρίσκονται  στην πλευρά των δανειστών και του εξωτερικού παράγοντα.

Αξίζει να  θυμηθούμε ότι στα μνημόνια μπήκαμε με εξωτερικό χρέος 120% και σήμερα βγαίνουμε από αυτά έχοντας συντριπτικά μεγαλύτερο.

Προκύπτει λοιπόν το ερώτημα:

Για ποιο λόγο άραγε είχαμε μπει σε μνημόνια;

Φαίνεται μάλλον ότι ο λόγος που μπήκαμε ήταν το γεγονός ότι η χώρα μας , εκτός από μαύρο πρόβατο, ήταν και ο εύκολος αντίπαλος, έχοντας πολλά χρόνια, μια διαχείριση  διαπλοκής και διαφθοράς ανάμεσα στο τραπεζικό , το πολιτικό και μιντιακό  σύστημα της χώρας .

Οι ΄΄πλατείες΄΄ήταν το ξέσπασμα του Ελληνικού λαού και θα' πρεπε να είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτές και όχι να τις ταυτίζουμε με το λαϊκισμό όπως ορισμένοι προσπαθούν να μας πείσουν.

Είναι θετικό ότι απαλλασσόμαστε από την ασφυκτική εποπτεία, αλλά να μη ξεχνάμε ότι το πρώτο  και ουσιαστικό βήμα γι’ αυτό έγινε τον Αύγουστο του 2018 , στη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρέπει  λοιπόν ο Ελληνικός λαός να σκεφτεί πολύ καλά  τι επιλέγει κάθε φορά και για ποιο λόγο  και να απαιτεί συνεχώς εξηγήσεις πάνω στα προγράμματα των πολιτικών δυνάμεων της χώρας…»

Δείτε το σχετικό βίντεο:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)