to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Τα αδιέξοδα και το κρυφτό στον τουρισμό

Επιστρέφουμε στο προσφιλές μας θέμα με τους ξενοδόχους και τους λοιπούς επιχειρηματίες του τουρισμού που δεν βρίσκουν εργαζόμενους


Κενές  θα μείνουν οι θέσεις εργασίας στον τουρισμό όσο οι εργοδότες, εκμεταλλευόμενοι την ανυπαρξία ελεγκτικών μηχανισμών και το αδιάφορο σφύριγμα της κυβέρνησης, θα ψάχνουν, όπως έχουμε ξαναπεί, για κορόιδα να τους κάνουν τη δουλειά τους

Και επιστρέφουμε στο προσφιλές μας θέμα με τους ξενοδόχους και τους λοιπούς επιχειρηματίες του τουρισμού που δεν βρίσκουν εργαζόμενους ούτε στο παρά πέντε της φετινής σεζόν. Βγήκε λοιπόν ο εκπρόσωπος μεγάλου και γνωστού ξενοδοχείου της Σαντορίνης στο facebook αναζητώντας νυχτερινό ρεσεψιονίστ.

Έγραψε στην ηλεκτρονική αγγελία πως το ωράριο θα είναι από τα μεσάνυχτα ώς τις 8 το πρωί, έγραψε πως οι υποψήφιοι για τη θέση θα πρέπει να γνωρίζουν την αγγλική γλώσσα και πως ο μισθός θα είναι 1.200 ευρώ συν διαμονή και διατροφή. Όταν όμως ο υπεύθυνος του ξενοδοχείου ρωτήθηκε αν η εργασία είναι για πέντε ή έξι ημέρες την εβδομάδα και απάντησε πως μέχρι το τέλος της σεζόν ρεπό δεν προβλέπεται, τότε άρχισε το πάρτι και, όπως ήταν αναμενόμενο, η θέση έμεινε κενή.

Και κενή θα μείνει όσο οι εργοδότες, εκμεταλλευόμενοι την ανυπαρξία ελεγκτικών μηχανισμών και το αδιάφορο σφύριγμα της κυβέρνησης, θα ψάχνουν, όπως έχουμε ξαναπεί, για κορόιδα να τους κάνουν τη δουλειά τους. Γιατί αυτή η κυβέρνηση, ενώ έχει ένα θέμα με την αστυνόμευση και ιδρύει κάθε λογής αστυνομία, εκεί που χρειάζεται ένας ελεγκτικός μηχανισμός που να «αστυνομεύει», με την καλή έννοια, την αγορά εργασίας, εκεί η Ν.Δ. απουσιάζει.

Γιατί καλά είναι τα ιστορικά δικαιώματα του πρωθυπουργού αλλά μην του μιλάτε για εργασιακά δικαιώματα, γιατί αυτά δεν τα σηκώνει και δεν τα μπορεί. Γι' αυτό διέλυσαν το ΣΕΠΕ, γι' αυτό άφησαν τους εργαζόμενους στο έλεος των εργοδοτών, γι' αυτό και ισοπέδωσαν τα πάντα επαναφέροντας τον εργασιακό νόμο της ζούγκλας και υποσχόμενοι πως όλα θα λύνονται φιλικά μεταξύ εργοδοτών και εργαζόμενων.

Και τώρα που φάνηκαν οι πραγματικές προθέσεις των εργοδοτών και πώς οι περισσότεροι αντιλαμβάνονται την τουριστική βιομηχανία, τώρα είναι που το σύστημα βρέθηκε σε αδιέξοδο, με την κυβέρνηση απλώς να κρύβεται.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)