to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:41 | 16.06.2022

Πολιτική

Τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ανακούφιση των κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας παρουσίασε ο Αλ. Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας απαρίθμησε σειρά πρωτοβουλιών στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Ιστιαίας για την πυρόπληκτη Εύβοια


Μπορεί το Μέγαρο Μαξίμου να αδιαφορεί για την «ρημαγμένη» από φωτιές και άλλες φυσικές καταστροφές Εύβοια ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ μέσω του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα με συγκεκριμένες προτάσεις καλεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη να ακούσει τα τεράστια προβλήματα, να αφουγκραστεί τις αγωνίες και να υλοποιήσει επιτέλους τα αιτήματα των κατοίκων της.

Όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ της Αυγής και του Κώστα Παπαντωνίου:

Ο Αλέξης Τσίπρας απαρίθμησε σειρά πρωτοβουλιών στη σύσκεψη που παραβρέθηκε στο δημαρχείο της Ιστιαίας για την πυρόπληκτη Εύβοια.

- Να εξασφαλίσει άμεσα τη χρηματοδότηση η κυβέρνηση και να ξεκινήσει επιτέλους το σύνολο των έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης στις πληγείσες περιοχές, είτε αποτελούν αρμοδιότητα της Αυτοδιοίκησης είτε των Δασαρχείων.

- Να αρχίσει άμεσα η καταβολή της αποζημίωσης στο σύνολο των ρητινοκαλλιεργητών, χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς

- Να στελεχωθούν τα δασαρχεία Λίμνης και Ιστιαίας με δασολόγους και δασοπόνους για να μπορούν να επιβλέψουν τα αντιπλημμυρικά έργα και την αναδάσωση. Αύξηση του προβλεπόμενου ποσού αποζημίωσης ανά τ.μ. για όσα πυρόπληκτα σπίτια έχουν χαρακτηριστεί ως κίτρινα από τα 180 στα 500 ευρώ (τόσα είχαν δοθεί στο παρελθόν μετά από αντίστοιχες καταστροφές, όπως η φωτιά στην Κινέττα.

Έστω και ένα χρόνο αργότερα, η κυβέρνηση να ακούσει τα τεράστια προβλήματα, να αφουγκραστεί τις αγωνίες και να υλοποιήσει επιτέλους τα αιτήματα των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται σε όλο το φάσμα του πρωτογενούς τομέα παραγωγής και οι οποίοι έχουν αφεθεί αβοήθητοι να ξαναστήσουν τις ζωές τους μέσα από τις στάχτες μετά τη φωτιά

Αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας σε Τοπικές Μονάδες Υγείας, Ανανέωση του στόλου των οχημάτων του ΕΚΑΒ Προσλήψεις δασκάλων, καμιά υποβάθμιση των σχολείων των πυρόπληκτων περιοχών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)