to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:38 | 15.06.2022

Πολιτική

Υποψήφιος με την ΝΔ θα είναι ο πρύτανης του ΑΠΘ; - Άγνοια δηλώνει ο ίδιος

Έχοντας στο «βιογραφικό» του επεισόδια επίθεσης της αστυνομίας σε φοιτητές εντός του πανεπιστημιακού campus του ΑΠΘ, ο Ν. Παπαϊωάννου θα είναι υποψήφιος με την Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογές


Μια θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ κατάφερε να κερδίσει ο πρύτανης του ΑΠΘ, Ν. Παπαϊωάννου, σύμφωνα με τα Παραπολιτικά. Είχε, άλλωστε, «πλούσιο έργο» να επιδείξει για να είναι άξιος να ζητήσει την ψήφο του εληνικού λαού! Χημικά, κρότου λάμψης και ξυλοδαρμός φοιτητών εντός του πανεπιστημιακού campus, χωρίς καμία αντίδραση από τις πρυτανικές αρχές. 

Δεν πάει άλλωστε καιρός που φοιτητής τραυματίστηκε από ευθεία βολή κρότου λάμψης. Δεν πάει καιρός που φοιτητές βρίσκονταν στο έδαφος ακινητοποιημένοι απο τις δυνάμεις των ΜΑΤ. 

Ο πρύτανης του ΑΠΘ έχει πολλές φορές εναντιωθεί στις διεκδικήσεις του φοιτητικού κινήματος και της πανεπιστημιακής κοινότητας προκειμένου να εξυπηρετήσει το σχέδιο της Νεάς Δημοκρατίας για τα ΑΕΙ. Δεν είναι τυχαίο που στο ΑΠΘ η ΕΛΑΣ εφάρμοσε το «σχέδιο Βιβλιοθήκη» ως πρόβα τζενεράλε της πανεπιστημιακής αστυνομίας. 

Άγνοια δηλώνει ο Πρύτανης

Από χθες το βράδυ τα Παραπολιτικά παρουσίασαν τον Πρύτανη του ΑΠΘ Νίκο Παπαϊωάννου ως πιθανή επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο ίδιος δήλωσε άγνοια στο The Press Project.

Περίεργο παιχνίδι, όπου από την στήλη Πράκτωρ Π αναφέρεται με σιγουριά, πως η Κυβέρνηση έκρινε πως ο Πρύτανης του ΑΠΘ «σηματοδοτεί το “κίνημα της βιβλιοθήκης” απέναντι στους τραμπούκους της βαριοπούλας». Μάλιστα «καπελώνει» όλους τους φοιτητές που αγωνίζονται ενάντια στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία ως «βαριοπούλες του ΣΥΡΙΖΑ».

Παρόλα αυτά σε επικοινωνία του The Press Project με τον Πρύτανη, εκείνος δήλωσε άγνοια, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πού να ξέρω αν ισχύει (σ.σ. ότι θα είναι στο επικρατείας). Εγώ είμαι πρύτανης κι ασχολούμαι με τα ακαδημαϊκά μου καθήκοντα». Συνέχισε λέγοντας πως θα παραμείνει Πρύτανης μέχρι τις 31/08/23.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΕπιστολή Φίλη για τα πανεπιστήμια: Κοινός αγώνας απέναντι στο νομοσχέδιο Κεραμέως

tags: ΑΠΘ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)