to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:48 | 14.06.2022

Πολιτική

Τρ. Αλεξιάδης: Στη Βουλή η αντίδραση του κλάδου των λογιστών - φοροτεχνικών στους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς στελεχών της κυβέρνησης

Με Αναφορά προς τoυς Υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Οικονομικών ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Τρύφων Αλεξιάδης φέρνει στη Βουλή την αντίδραση της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αττικής (Ε.Φ.Ε.Ε.Α.) στη στοχευμένη προσβολή, δυσφήμηση και απαξίωση του κλάδου των λογιστών-φοροτεχνικών από υπουργούς και στελέχη της κυβέρνησης.


Με ανακοίνωσή της η Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αττικής καταδικάζει απερίφραστα την προκλητική και αναίτια επίθεση του Υφυπουργού Ανάπτυξης Γιάννη Τσακίρη, εις βάρος του κλάδου των λογιστών-φοροτεχνικών σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, όπου ακούστηκε επιρρίπτοντας τις ευθύνες σε αυτούς, να παροτρύνει τις επιχειρήσεις να απολύσουν τους συμβούλους και τους λογιστές τους.  Η Ε.Φ.Ε.Ε.Α. ζητά από τον Υφυπουργό να ανακαλέσει τη δήλωση και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη μέσα από τα ΜΜΕ,  καθώς η ανασκευή των δηλώσεων μέσω ανάρτησης στα social media δεν τους ικανοποιεί, αλλά και η κυβέρνηση συνολικά να ξεκαθαρίσει τη θέση της για τον κλάδο, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που δέχεται λεκτική επίθεση από στελέχη της.

Η Ένωση δεν θεωρεί την επίθεση ενάντια στον κλάδο τυχαία, αλλά στοχευμένη προσπάθεια που αποβλέπει στη μεγαλύτερη συγκεντροποίηση του κλάδου, με σκοπό το κλείσιμο μικρών λογιστικών γραφείων και αυτοαπασχολούμενων  λογιστών - φοροτεχνικών. Ζητά απαντήσεις από τον Υφυπουργό αν έχει τη δυνατότητα κάθε φυσικό πρόσωπο να εκδίδει κωδικούς πρόσβασης στην ιστοσελίδα του ΕΣΠΑ  ή άλλων πλατφορμών επιδότησης, αλλά και στο αν υπάρχουν πιστοποιημένοι τεχνικοί σύμβουλοι ΕΣΠΑ και προειδοποιεί δε ότι δεν θα μένει αναπάντητη οποιαδήποτε ανάλογη προσπάθεια συκοφάντησης, υποτίμησης και δυσφήμισης της επαγγελματικής, ατομικής τιμής και υπόληψης των λογιστών- φοροτεχνικών

Ο Τρ. Αλεξιάδης συντασσόμενος με τη δίκαιη αγανάκτηση του κλάδου ζητά απαντήσεις και ενημέρωση από τους αρμόδιους Υπουργούς.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)