to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:09 | 19.09.2013

Πολιτική

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Ο κ. Λαζαρίδης επιχείρησε με τον πλέον πρακτόρικο και προβοκατόρικο τρόπο την προσωπική μου στοχοποίηση

Αποσπάσματα από την τοποθέτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην Ολομέλεια της Βουλής, για τις αποσταθεροποιητικές και προβοκατόρικες δηλώσεις του συμβούλου του Πρωθυπουργού και βουλευτή Επικρατείας της Ν.Δ. Χρύσανθου Λαζαρίδη


Περίμενα να μιλήσω στο τέλος γιατί ανέμενα, διαρκούσης της διαδικασίας σε αυτήν εδώ την αίθουσα, να τοποθετηθούν οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας για αυτό που συνέβη σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA. Ομολογουμένως και εγώ δεν το είχα υπ΄όψιν μου κατά τον χρόνο της πρωτολογίας μου. 

Στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, στην οποία παρίστατο ο κύριος Μουσουρούλης, πρώην Υπουργός της Νέας Δημοκρατίας και ο κύριος Στρατούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ, παρενέβη τηλεφωνικά ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού, κύριος Χρύσανθος Λαζαρίδης, βουλευτής Επικρατείας όπως και εσείς κύριε Υπουργέ, την ώρα που συζητείτο η δολοφονία ενός νέου ανθρώπου, της γενιάς και της ηλικίας μου, και επιχείρησε με τον πλέον πρακτόρικο και προβοκατόρικο τρόπο την προσωπική μου στοχοποίηση. 

Ο κύριος Λαζαρίδης είπε συγκεκριμένα τα εξής, τα οποία θέτω υπόψιν του Κοινοβουλίου, ενώπιον κάθε αρμόδιας αρχής. Και θα μιλήσω πολύ συγκεκριμένα και πολύ ειδικά. Ο κύριος Λαζαρίδης είπε για τη Χρυσή Αυγή, ενώ συζητείτο η δολοφονία του τριαντατετράχρονου: «Δεν σημαίνει ότι είναι οι μόνοι οι οποίοι έχουν ευθύνες για αυτόν τον ευτελισμό. Χτες ζήσαμε ευτελισμό στο Κοινοβούλιο από την πλευρά της κυρίας Κωνσταντοπούλου την οποία την καταδίκασαν, την συμπεριφορά της, εκπρόσωποι από όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες, σε ότι αφορά τον ευτελισμό του Κοινοβουλίου». 

Παρενέβη ο κύριος Στρατούλης διαμαρτυρόμενος και λέγοντας ότι «ευτελισμό έκαναν αυτοί που ψήφισαν στην Επιτροπή τον Κώδικα Δικηγόρων, χωρίς να ψηφίσουν» και ο κύριος Λαζαρίδης επέμεινε: «όσο και να διακόπτετε δικηγόρος δεν είμαι εγώ» είπε ο κύριος Λαζαρίδης, «άλλοι είναι οι δικηγόροι που μετατρέπουν σε αίθουσα δικαστηρίου το Κοινοβούλιο».  Όταν ο κύριος Στρατούλης του επεσήμανε ότι έκανε προσωπική επίθεση και στοχοποίηση, ο κύριος Λαζαρίδης επέμεινε λέγοντας ότι πρέπει να κλείσει το στόμα του ο κύριος Στρατούλης διότι διακατέχεται από «λογοδιάρροια». Ξέρετε πώς ονομάζεται αυτή η διακαής επιθυμία επιβολής της σιωπής. Και επέμεινε σε αυτήν την επιχείρηση προσωπικής στοχοποίησής μου, ταύτισης και προώθησης της θεωρίας των δύο άκρων, εμπνεύσεως τη Νέας Δημοκρατίας, αλλά και των υποστυλωμάτων του συστήματος. 

Επέμεινε να ταυτίζει τη βίαιη αφαίρεση μιας ανθρώπινης ζωής με την άσκηση αντιπολίτευσης εντός του Κοινοβουλίου και επέμεινε να προωθεί αυτό που είναι η ατζέντα της Κυβέρνησης και η προσωπική ατζέντα του Πρωθυπουργού από την έναρξη αυτού του έτους. Για αυτό, με τον πλέον και κατηγορηματικό τρόπο, λέω ότι για αυτή την προβοκατόρικη ενέργεια στοχοποίησής μου, προσωπικά είναι υπεύθυνος ο κύριος Σαμαράς, ο Πρωθυπουργός, για ό,τι συμβεί. Και όποιος νομίζει ότι με αυτές τις ενέργειες που δρουν αποσταθεροποιητικά, προωθώντας την θεωρία της κινούμενης άμμου και των δύο άκρων, θα εκφοβίσει την αξιωματική αντιπολίτευση ή θα εκφοβίσει εμένα προσωπικά είναι πάρα πολύ γελασμένος. Διότι ναι, είμαι δικηγόρος. Δεν είναι στοιχείο ονειδισμού να είσαι δικηγόρος. Είναι στοιχείο ευθύνης, είναι στοιχείο μαχητικότητας, είναι στοιχείο αντίστασης  και δεν είναι τυχαίο ότι έχετε επιλέξει να στοχοποιείτε ακόμη και αυτά τα χαρακτηριστικά τα ειδοποιά του συνηγόρου και του υπερασπιστή[...]

Μιλώ ως βουλευτής και μιλώ ως στοχοποιούμενη συγκεκριμένα και εντεταλμένα, όχι μόνο από τον κύριο Χρύσανθο Λαζαρίδη -που είναι νεόκοπος σύμβουλος της Νέας Δημοκρατίας-, αλλά και από όλο το περιβάλλον του Πρωθυπουργού, του κυρίου Σαμαρά: από τον κύριο Μουρούτη, από τον κύριο Φαήλο Κρανιδιώτη και από όλον αυτό τον στρατό εντεταλμένων που ενεργούν αυτήν την στοχοποίηση. [...] Διότι εδώ εξισώθηκε μια δολοφονία με την αξιωματική αντιπολίτευση, και με την άσκηση πολύ σκληρής κριτικής, αλλά δημοκρατικής κριτικής μέσα στο Κοινοβούλιο. [....]

Αυτός ο οποίος ενεργεί με αυτόν τον προβοκατόρικο τρόπο δεν είναι απλώς τυχοδιώκτης, δεν είναι απλώς αμοραλιστής, δεν είναι απλώς χυδαίος, αλλά είναι και συνυπεύθυνος και συναυτουργός οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης. Διότι εδώ ήμασταν όλοι τον Γενάρη του 2013, σε αυτήν εδώ την αίθουσα, όταν προσπαθήσατε το ίδιο κλίμα να δημιουργήσετε και να ενσπείρετε το ζιζάνιο της θέσεως του ΣΥΡΙΖΑ εκτός νόμου. Εις επικουρίαν σας, ήρθε χθες ο κύριος Πάγκαλος. Συγχαρητήρια. Πήγατε ευθέως να αποδώσετε στο ΣΥΡΙΖΑ αξιόποινες πράξεις και τότε. μέσα στην ζέση σας, φτάσατε να πλαστογραφήσετε ένα video που πάλι ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA προέβαλε, με δηλώσεις παραποιημένες, κομμένες και ραμμένες, του Βαγγέλη του Διαμαντόπουλου, του βουλευτή μας. [...]

Η μονταζιέρα της Νέας Δημοκρατίας μεταφέρθηκε και στη Βουλή, σε αυτό εδώ το νομοσχέδιο. Και φτάσατε χτες μέχρι του σημείου, έφτασε ο κύριος Βιρβιδάκης μέχρι του σημείου να κάνει λόγο για απειλές κατά της ζωής του και να αρνείται να τις αποσυσχετίσει από τον ΣΥΡΙΖΑ, υπαινισσόμενος αλλά μη κατονομάζοντας και μη παίρνοντας την ευθύνη αυτών που λέει. 

Λοιπόν ακούστε. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμμία σχέση ούτε με απειλές, ούτε με ανωνυμογραφία, ούτε με τις μαφιόζικες πρακτικές τις οποίες ξέρετε και στις οποίες επιδίδεσθε. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι για εσάς απειλή γιατί αποκαλύπτει τη δράση σας. 

Αποκαλύπτει τις σχέσεις διαπλοκής, αλληλεξάρτησης και υποταγής. 

Αποκαλύπτει τη συμπεριφορά σας η οποία δεν υπηρετεί, αλλά προδίδει τη λαϊκή εντολή. 

Σήμερα ενεργοποιούνται –και όποιος έχει πολιτικό κριτήριο και αισθητήριο το αντιλαμβάνεται- ορατοί και αόρατοι μηχανισμοί αποσταθεροποίησης. Και σε αυτούς τους μηχανισμούς αποσταθεροποίησης, θα μου επιτρέψετε να έχω ιδιαίτερη ευαισθησία, έχοντας χειρισθεί και την υπόθεση της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, όπου και πάλι ω του θαύματος ένα πλαστό video είχε προβληθεί από το MEGA. Θα μου επιτρέψετε  να έχω  ευαισθησία  έχοντας επίσης   χειρισθεί και την υπόθεση της δολοφονίας του Κώστα Τσαλικίδη - στην υπόθεση υποκλοπών-, για την οποία εκκρεμεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα κατασκοπείας, και μη έχοντας, βεβαίως, τη δυνατότητα να κατανοήσω πώς σήμερα ο Πρωθυπουργός της χώρας, ο κύριος Σαμαράς, συναντιέται με τη Vodafone, η οποία έχει πρόστιμο σε βάρος της 50 εκατομμυρίων ευρώ για τις υποκλοπές–και δεν ξέρω αν το έχει πληρώσει-, και να διαλαλεί ότι αυτή η συνάντηση με τη Vodafone είναι προώθηση των επενδύσεων. 

Θυμίζω απλώς ότι την θεωρία των δύο άκρων την ανέπτυξε για πρώτη φορά σε αυτήν εδώ την αίθουσα και σε αυτήν την Κοινοβουλευτική Περίοδο, ο κύριος Φίλιππος Σαχινίδης, στις 24 Αυγούστου 2012, μετά την απόσυρση από την Κυβέρνηση της κατάπτυστης διάταξης για τον εξώδικο συμβιβασμό για τη SIEMENS, όταν είχαμε καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας. Τότε αναπτύχθηκε επί αυτής της Περιόδου η θεωρία των άκρων και είναι χρήσιμο να θυμόμαστε για να δούμε ποιούς εξυπηρετεί και πώς αυτή η θεωρία υπηρετεί τα σχέδια διαπλοκής , παράδοσης και υποταγής. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)