to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:16 | 12.06.2022

Διεθνή

Ανοίγουν ξανά από Ρώσο ιδιοκτήτη τα McDonald's στη Ρωσία

Τα εστιατόρια McDonald’s ανοίγουν και πάλι τις πόρτες τους σήμερα στη Μόσχα υπό νέα ιδιοκτησία και με την επωνυμία ‘Vkusno & tochka’ (‘Νόστιμο – τελεία και παύλα’ σε ελεύθερη μετάφραση).


Λίγες εβδομάδες μετά την οριστική απόσυρση της αμερικανικής αλυσίδας γρήγορου φαγητού McDonald's από τη Ρωσία,τα πρώτα εστιατόρια ανοίγουν αλλά υπό νέο, Ρώσο ιδιοκτήτη. Συνολικά 15 υποκαταστήματα στη Μόσχα και τη γύρω περιοχή θα υποδεχτούν ξανά τους επισκέπτες σήμερα - με νέο όνομα και λογότυπο, αλλά στις ίδιες τοποθεσίες, με το ίδιο προσωπικό και σχεδόν πανομοιότυπο μενού.

Ο νέος ιδιοκτήτης της ρωσικής αλυσίδας είναι ο Αλεξάντερ Γκόβορ ο οποίος μέχρι πρόσφατα διατηρούσε 25 υποκαταστήματα McDonald's στη Σιβηρία. Τώρα, ο Ρώσος επιχειρηματίας αγόρασε και τα υπόλοιπα 825 υποκαταστήματα  σε ολόκληρη τη χώρα σε άγνωστη τιμή - και λέει ότι θέλει να τα επαναλειτουργήσει εντός δύο μηνών. Η επιστροφή των McDonald's με μια νέα, ρωσική εμφάνιση είναι ένα θέμα που συζητείται έντονα στα κοινωνικά δίκτυα της Ρωσίας εδώ και μέρες. Η κυβερνητική εφημερίδα «Rossiyskaya Gazeta» αφιέρωσε πρόσφατα μάλιστα μια ολόκληρη σελίδα στα «ρωσικά McDonald's».

New owner renames Russian McDonald's 'Vkusno i tochka' - 24Talker

Μετά από περισσότερα από 30 χρόνια παρουσίας στη Ρωσία, η McDonald's έκλεισε τα υποκαταστήματά της στις αρχές Μαρτίου ως απάντηση στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Όπως πολλές άλλες διεθνείς εταιρείες, ο όμιλος αποχώρησε από τη Ρωσία, όπου ήταν ένας από τους σημαντικότερους εργοδότες με 62.000 ντόπιους υπαλλήλους.

Το μεγάλο ενδιαφέρον σχετίζεται επίσης με το γεγονός ότι τα McDonald's έχουν μια καθαρά ιστορική σημασία για πολλούς Ρώσους: το άνοιγμα των πρώτων υποκαταστημάτων της McDonald's στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ήταν επίσης σημάδι αλλαγής στη Ρωσία.

Σύμφωνα με τα McDonald's, ο νέος ιδιοκτήτης, ο οποίος κάποτε έκανε την περιουσία στη βιομηχανία εξόρυξης και πετρελαίου, έχει συνάψει σύμβαση για να κρατήσει τους υπάρχοντες υπαλλήλους με τους ίδιους όρους για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Ο Γκόβορ δεν επιτρέπεται πλέον να χρησιμοποιεί τα σύμβολα της μάρκας McDonald's. Και έτσι, τις τελευταίες ημέρες, όλα τα κίτρινα Μ έχουν σταδιακά αφαιρεθεί από τα ρωσικά εστιατόρια. Και όποιος επισκέπτεται την αρχική σελίδα των ρωσικών McDonald's κατέληγε σε μια σελίδα που ονομαζόταν "Skoro tut budut burgers": "Σύντομα θα υπάρξουν μπέργκερ εδώ". Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, το νέο λογότυπο της αλυσίδας αποτελείται από μια κόκκινη μπάλα και δύο κίτρινες γραμμές και υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύει ένα μπιφτέκι και δύο πατάτες τηγανιτές. Το νέο όνομα δεν είναι ακόμη γνωστό.

Τα πιάτα φαίνονται -τουλάχιστον στις φωτογραφίες του διαδικτυακού μενού- σχεδόν πανομοιότυπα με τα παλιά. Και το γεγονός ότι τα McDonald's στη Ρωσία προμηθεύονταν προηγουμένως τα προϊόντα τους από Ρώσους αγρότες θα πρέπει να αναμένεται  ότι θα συνεχίσουν να έχουν παρόμοια γεύση. Μόνο: Το μπέργκερ «Filet-o-Fish» ονομάζεται πλέον «Fish Burger», το χάμπουργκερ «Royal» γίνεται το «Grand» και το «Double Royal» γίνεται το «Double Grand».

Πηγές: Ναυτεμπορική, ΑΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)