to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:49 | 10.06.2022

Πολιτική

Κ. Μάλαμα: Γιατί δεν λέει η κυβέρνηση επιτέλους την αλήθεια για την «Ελληνικός Χρυσός»;

«Γιατί δεν υφίσταται κανέναν έλεγχο εδώ και τρία χρόνια η Ελληνικός Χρυσός σε σχέση με την τήρηση της εργασιακής νομοθεσίας, γιατί δεν ελέγχεται στα ζητήματα φορολογικής συμμόρφωσης που την αφορούν, γιατί δεν ελέγχεται για την περιβαλλοντική της διαχείριση;» τα ερωτήματα που θέτει η βουλεύτρια Χαλκδικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


Η Κυριακή Μάλαμα τονίζει συγκεκριμένα:

Πριν από οκτώ μήνες ο Γενικός Διευθυντής της Ελληνικός Χρυσός είχε ομολογήσει δημόσια ότι η “χρυσή” εταιρία, μπαίνει μέσα, κατά το κοινώς λεγόμενο, κατά μισό δισεκατομμύριο τον χρόνο, προσπαθώντας να αιτιολογήσει τότε τις ομαδικές απολύσεις εργολαβικών εργαζόμενων. Αμέσως καλέσαμε το Υπουργείο Οικονομικών να ελέγξει τα οικονομικά της Ελληνικός Χρυσός, όπως το καλούμε άλλωστε εδώ και τρία χρόνια.

Οκτώ μήνες μετά οι απολύσεις συνεχίζονται, αλλά την ίδια στιγμή η Ελληνικός Χρυσός “χρυσοπληρώνει” διαφημίσεις που προπαγανδίζουν την “χρυσοφόρα” πορεία της.

Και ρωτάμε και πάλι, γιατί δεν υφίσταται κανέναν έλεγχο εδώ και τρία χρόνια η Ελληνικός Χρυσός σε σχέση με την τήρηση της εργασιακής νομοθεσίας, γιατί δεν ελέγχεται στα ζητήματα φορολογικής συμμόρφωσης που την αφορούν, γιατί δεν ελέγχεται για την περιβαλλοντική της διαχείριση;

Απάντηση σε όλα αυτά υπάρχει μόνο μία. Όσο πιο γρήγορα απεξαρτηθεί η Βόρεια κι Ανατολική Χαλκιδική από την Ελληνικός Χρυσός, τόσο πιο γρήγορα θα δει πραγματική ανάπτυξη.

Υπάρχει και κάτι ακόμα. Να μην διανοηθεί η κυβέρνηση να δώσει πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης σε μία εταιρία που, εκτός από την υποβάθμιση της Χαλκιδικής, προβαίνει σε απολύσεις και ζημιώνει το ελληνικό δημόσιο, αποφεύγοντας να πληρώσει φόρους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)