to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:01 | 09.06.2022

Πολιτική

Στοχοποίηση Ιάσονα Αποστολόπουλου: Η κυβέρνηση επιμένει με «λαγό» τη Βούλτεψη - Αποστομώνει ο διασώστης

Συνέχεια στη στοχοποίηση του Ιάσονα Αποστολόπουλου δίνει η κυβέρνηση με την υφυπουργό Μετανάστευσης να κάνει τηλεοπτική εμφάνιση, αυτή τη φορά για να δυναμιτίσει τη συζήτηση γύρω από τα pushbacks στο Αιγαίο - Ο ίδιος αποδομεί ένα προς ένα τα σημεία που προβάλλει η ελληνική κυβέρνηση και οι συκοφάντες του


Η Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, και προσπαθώντας να απαντήσει στις στοιχειοθετημένες καταγγελίες του ακτιβιστή – διασώστη  Ιάσονα Αποστολόπουλου, πρόβαλε το χυδαίο επιχείρημα «Υπάρχει έγκλημα χωρίς πτώμα;» και συνέχισε λέγοντας «δεν κατάλαβα τι θέλει να πει, τους πετάνε στη θάλασσα και λέει ότι είναι νεκροί. Είναι δυνατόν να πετάς ανθρώπους στη θάλασσα και να μην έχεις νεκρούς;».

Σοφία Βούλτεψη: «Πού είναι οι νεκροί;».

Εμετική λογική ανέπτυξε εν έτει 2022 η υφυπουργός Μετανάστευσης για να απαντήσει στις κατηγορίες που δέχεται η Ελλάδα από διεθνείς οργανώσεις και όχι μόνο για παράνομα και εγκληματικά pushback προσφύγων στο Αιγαίο, σε μια προσπάθεια να αποκρούσει τις κατηγορίες για τα παράνομα pushback προσφύγων, περί του εάν «υπάρχει έγκλημα χωρίς πτώμα», μιας και «αφού τους πετάμε στη θάλασσα πού είναι οι νεκροί;».

Τα παραπάνω σε συνέχεια του γεγονότος πως ο ίδιος έχει μπει στο στόχαστρο οργανωμένης κυβερνητικής προσπάθειας δυσφήμισης, με αφορμή αυτή τη φορά  εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο για τα εγκληματικά pushbacks στο Αιγαίο από το ελληνικό λιμενικό, τα οποία έχουν τεκμηριώσει διεθνή, έγκυρα ΜΜΕ.

Ήταν πριν από πολλές δεκαετίες, τέλη του ΄70, όταν υπουργός της Νέας Δημοκρατίας στην προσπάθειά του να υποστηρίξει ότι δεν υπάρχει ατμοσφαιρική ρύπανση στην Αθήνα, είχε πει το αμίμητο «φέρτε μου έναν νεκρό από το νέφος».

Το πρωί της Πέμπτης όμως, ο Ι. Απόστολόπουλος σχολίασε ωστόσο και το χυδαίο «ερώτημα» της υφυπουργού Μετανάστευσης, Σοφίας Βούλτεψη:

Κι όλα αυτά με τον βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Κυρανάκη να παραδέχεται τα Ελληνικά pushbacks σε ζωντανή σύνδεση: «Θα συνεχίζουμε παρά την κριτική της ΕΕ».

Απαντάει ο διασώστης: «Τα ελληνικά pushbacks έχουν τεκμηριωθεί διεθνώς»

Ο Ι. Αποστολόπουλος σχολίασε με τη σειρά του τα μέχρι τότε τεκτενόμενα το βράδυ της Τετάρτης στην εκπομπή Kontra24 με την Νατάσα Γιάμαλη. Μεταξύ άλλων ο διασώστης πως τα Ελληνικά push backs έχουν τεκμηριωθεί από Ευρωκοινοβούλιο και European Anti-Fraud Office (Olaf), ενώ στις καταγγελίες έχουν καταγραφεί περιστατικά που οι αρχές πετούν ανθρώπους στη Θάλασσα χωρίς σωσίβιο ή λέμβο.

Μόνο τα επίσημα επιβεβαιωμένα περιστατικά push back από τη Υπατη Αρμοστεία ανέρχονται σε 540, τονίζει ο Ιάσονας Αποστολόπουλος.

Δείτε το βίντεο:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)