to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:30 | 09.06.2022

Πολιτική

Όλγα Γεροβασίλη: Κομματικού Κράτους συνέχεια

Μόνο σαν κεραυνός εν αιθρία δεν έσκασε η είδηση ότι η Νέα Δημοκρατία για ακόμη μια φορά στοχεύει στην παλινόρθωση του κομματικού κράτους.


Σχόλιο της Όλγας Γεροβασίλη, βουλευτή Άρτας και Γραμματέα της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, για την ανακοίνωση από την Άρτα του Υπουργού Εσωτερικών για την τοποθέτηση Γενικών Γραμματέων στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις στην εφημερίδα της Άρτας “ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ της εβδομάδας”.


Μόνο σαν κεραυνός εν αιθρία δεν έσκασε η είδηση ότι η Νέα Δημοκρατία για ακόμη μια φορά στοχεύει στην παλινόρθωση του κομματικού κράτους.

Δια στόματος Βορίδη εξαγγέλθηκε μάλιστα ότι επιστρέφουν οι διορισμένοι από την Κυβέρνηση Γενικοί Γραμματείς στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις. Πολιτικά κομματικά στελέχη, δηλαδή, στην κορυφή της διοικητικής ιεραρχίας, στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, ως το μακρύ χέρι του Κράτους στην Αυτοδιοίκηση πάνω κι απ' τους αιρετούς!

Πρόκειται για τις θέσεις διορισμένων Γενικών Γραμματέων – κομματικών στελεχών στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις που καταργήθηκαν πριν 7 χρόνια, με τον ν. 4325/2015 του ΣΥΡΙΖΑ. Οι κομματικές αυτές θέσεις αντικαταστάθηκαν τότε από τους Συντονιστές των Αποκεντρωμένων, οι οποίοι επιλέχθηκαν με κρίσεις και προέρχονταν από το υπηρεσιακό δυναμικό.

Όπως, όμως, με τον νόμο για το επιτελικό κράτος (ν.4622/2019), η Κυβέρνηση επιχείρησε την αντιμεταρρύθμιση στον ν. 4369/2016 του ΣΥΡΙΖΑ για την αποκομματικοποίηση του Κράτους, έτσι συνεχίζει και σήμερα.

Όπως κατήργησε τις θέσεις Διοικητικών και Τομεακών Γραμματέων στα Υπουργεία, μηδενίζοντας δουλειά μηνών του ΑΣΕΠ και του ΕΣΕΔ στην αξιολόγηση πάνω από 7.000 αιτήσεων για τις θέσεις αυτές και θεσπίζοντας ταυτόχρονα τόσο θέσεις «υπηρεσιακών» Γενικών Γραμματέων όσο και πολιτικά τοποθετούμενων Γενικών Γραμματέων στα Υπουργεία, έτσι συνεχίζει η Νέα Δημοκρατία στην άλωση του Κράτους και στην τοποθέτηση κομματικών στελεχών.

Γιατί αν ο ΣΥΡΙΖΑ στόχευσε στην αποκομματικοποίηση, στην προκήρυξη θέσεων Προϊσταμένων προοδευτικά σε όλο το Δημόσιο, ξεκινώντας με την κατάργηση των κομματικών διορισμών ειδικά στην κορυφή της διοικητικής ιεραρχίας και την επιλογή στελεχών με ΑΣΕΠ, η Νέα Δημοκρατία, παρά τις προ-μνημονιακές κορώνες, μεταμνημονιακά δεν ενδιαφέρεται παρά για την άλωση της δημόσιας διοίκησης και το βόλεμα αρεστών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)