to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:04 | 08.06.2022

Πολιτική

Ρ. Χρηστίδου: Θέλετε ένα δημόσιο να εξυπηρετεί τις κομματικές σας βλέψεις

Η Βουλεύτρια του Νότιου Τομέα Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Ραλ. Χρηστίδου μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των δημοσίων υπηρεσιών τόνισε ότι για την Αριστερά η συνεχής βελτίωση και η ποιότητα στην λειτουργία της δημόσιας διοίκησης είναι ένας αγώνας χωρίς γραμμή τερματισμού.


Η Βουλεύτρια υπογράμμισε, όμως, ότι, αντίθετα, οι συντάκτες του σχεδίου νόμου ή δεν έχουν καθόλου υπόψη τους τις εξελίξεις στην επιστήμη της δημόσιας διοίκησης ή σκόπιμα προσποιούνται ότι αγνοούν ότι διεθνώς εγκαταλείπεται το αυταρχικό μοντέλο διοίκησης από τα πάνω. «Δεν γνωρίζουν  στο Υπουργείο» διερωτήθηκε η Ραλ. Χρηστίδου, «ότι  η σύγχρονη δημόσια διοίκηση έχει ως προαπαιτούμενα τη συμμετοχή, την ενδυνάμωση και τη συστράτευση των υπαλλήλων ώστε να μη φοβούνται να  ανταποκριθούν στις όποιες αλλαγές απαιτούνται; Γιατί αυτά απουσιάζουν και το μόνο που υπάρχει είναι το άγρυπνο μάτι του αξιολογητή;»

«Η αντιδημοκρατική διάσταση του σχεδίου νόμου πολλαπλασιάζεται,» τόνισε η Βουλεύτρια «από το γεγονός ότι  η  επιλογή προϊσταμένων, γίνεται από την παρούσα κυβέρνηση με ανάθεση και όχι με τη διαδικασία των κρίσεων, δημιουργώντας έτσι ένα απόστημα, μια παθογένεια εντός του σώματος της ελληνικής δημόσιας διοίκησης. Το θέμα που προκύπτει είναι προφανές: Ποιοι θα κρίνουν; Ποιοι θα αξιολογούν; Ποιοι θα βάζουν στόχους και ποιοι θα κατανέμουν τα μπόνους επίτευξης στόχων; Η απάντηση της Ν.Δ.: οι δοτοί που έχουν τοποθετηθεί με εντελώς αναξιοκρατικό τρόπο στις θέσεις ευθύνης».

Η Ραλ. Χρηστίδου, ολοκληρώνοντας την ομιλία της, συμφώνησε απόλυτα με τον Υπουργό Εσωτερικών κο Βορίδη ότι ΣΥΡΙΖΑ και Ν. Δ. έχουν πολύ διαφορετικές αντιλήψεις για τη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών. «Ευτυχώς λέμε εμείς.» συμπλήρωσε η κα Χρηστίδου «Εσείς θέλετε ένα δημόσιο που θα εξυπηρετεί τις κομματικές σας βλέψεις. Εμείς θέλουμε ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό δημόσιο. Εσείς θέλετε ένα δημόσιο αποτελεσματικό ως προς τα συμφέροντα της κυβέρνησης. Εμείς αποτελεσματικό ως προς τα συμφέροντα του λαού. Είμαστε περήφανες και περήφανοι που έχουμε διαφορετικές αντιλήψεις από σας

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)