to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:27 | 08.06.2022

Πολιτική

Αυτοψία κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στον Βλητικό Σταθμό Καισαριανής

Οι βουλευτές Β3’ Νότιου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς, Γιάννης Μουζάλας και Γιάννης Μπαλάφας και ο διευθυντής της Κ.Ο. του κόμματος, Θανάσης Θεοχαρόπουλος πραγματοποίησαν αυτοψία στον χώρο του Βλητικού Σταθμού Καισαριανής στον Υμηττό, με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.


Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στο οποίο συμμετείχαν, επίσης, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής», Άννα Παραγυιού, οι δημοτικοί σύμβουλοι Βούλα Κουφού και Σπύρος Αλεξόπουλος, καθώς και μέλη της Ο.Μ. του κόμματος στην περιοχή, ενημερώθηκε από τον δήμαρχο Καισαριανής, Χρήστο Βοσκόπουλο και τον αντιδήμαρχο Γιάννη Τσιροζίδη για τα ελλιπή μέτρα καθαρισμού του δάσους, την απουσία αντιπυρικής ζώνης, την έλλειψη σταθμού προμήθειας νερού για έκτακτες περιπτώσεις και, συνολικά, για την εκκωφαντική απουσία του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία διαπίστωσαν ότι ως σήμερα, έναν μήνα μετά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο πρόληψης πυρκαγιών και καμία μέριμνα προστασίας των κατοίκων και του δάσους, κάτι που άλλωστε συναντάται και σε άλλα σημεία του Υμηττού.

Όπως ανέφεραν, «τα ξερόκλαδα και τα πεσμένα δέντρα από τον χιονιά του Ιανουαρίου συνθέτουν ένα επικίνδυνο για πυρκαγιές σκηνικό και αποκαλύπτουν τις ευθύνες των κυρίων Μητσοτάκη και Στυλιανίδη, οι οποίοι επιμένουν να δηλώνουν “πανέτοιμοι” για τη φετινή αντιπυρική περίοδο. Οι καθαρισμοί πρέπει να γίνουν τάχιστα, οι αντιπυρικές ζώνες να δημιουργηθούν άμεσα και τα μέτρα προστασίας της ανθρώπινης ζωής, του δάσους και των περιουσιών να ενταθούν. Η σημερινή κατάσταση δικαίως ανησυχεί τη διοίκηση του δήμου Καισαριανής και τους πολίτες».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)