to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:30 | 08.06.2022

Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης: Να γίνουν περισσότερα σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο για την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των εργαζομένων

«206 απολυμένοι εργαζόμενοι από την περιοχή της Αττικής, θα ενισχυθούν μέσω του ΕΤΠΑ. Η γερμανική διοίκηση της επιχείρησης, αντί να εκσυγχρονίσει τις υποδομές της όπως είχε τη δυνατότητα, επέλεξε για λόγους κόστους να μεταφερθεί στην Τουρκία», σημείωσε ο Δ. Παπαδημούλης, επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Προϋπολογισμού (BUDG) του Ευρωκοινοβουλίου


Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Προϋπολογισμού (BUDG) του Ευρωκοινοβουλίου, στη συζήτηση με θέμα «Κινητοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση - Ελλάδα».

Η συζήτηση αφορούσε τη ενίσχυση των απολυμένων της βιομηχανίας Πίτσος στην Αττική, μέσα από την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου για την Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠΑ). Με την ιδιότητα του ως σκιώδης εισηγητής της Ευρωομάδας της Αριστεράς (The Left), ο Δημήτρης Παπαδημούλης είπε τα εξής:

«Κατ’ αρχάς, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον συνάδελφο Bogdan Rzońca για την έκθεσή του, την οποία προφανώς και υποστηρίζω.

Η έκθεση αφορά στην πατρίδα μου, την Ελλάδα, και ειδικότερα στην ενίσχυση 206 απολυμένων εργαζομένων από την περιοχή της Αττικής.

Γιατί η γερμανική διοίκηση, αντί να εκσυγχρονίσει τις υποδομές αυτής της μονάδας, όπως μπορούσε, επέλεξε για λόγους κόστους να τη μεταφέρει στην Τουρκία.

Με την ευκαιρία, θα ήθελα να σημειώσω ότι δυστυχώς η χώρα μου, η Ελλάδα, στο θέμα των ψηφιακών δεξιοτήτων βρίσκεται 22η στα 27 κράτη μέλη της ΕΕ. Άρα πρέπει να γίνουν περισσότερα όχι μόνο από την ΕΕ αλλά και από τις κυβερνήσεις, γιατί το ταμείο *ΕΤΠΑ δεν είναι πανάκεια.

Επίσης το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα, παρότι μειώθηκε σημαντικά από  το ρεκόρ του 27.5% το 2013, παραμένει δεύτερο μεγαλύτερο στα 27 κράτη μέλη και ιδιαίτερα η ανεργία των νέων. Ειδικά στην Αττική, την μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας και με τον μεγαλύτερο αριθμό ανέργων, το ¼ του πληθυσμού σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, διατρέχει κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.

Τα λέω αυτά γιατί πιστεύω ότι και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, πρέπει να ενισχυθούν οι προσπάθειες για την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των εργαζομένων, να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος της τεχνολογικής υστέρησης και του ψηφιακού αναλφαβητισμού και να έχουμε πιο στοχευμένες και ενεργές πολιτικές απασχόλησης και στήριξης της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων και των ανέργων.

Σας ευχαριστώ πολύ».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)