to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:40 | 08.06.2022

Πολιτική

«Ομάδα Αλήθειας» και Μαξίμου στοχοποιούν Αποστολόπουλο και Κούλογλου επειδή καταγγέλλουν τα pushbacks στο Αιγαίο

Στο στόχαστρο οργανωμένης κυβερνητικής προσπάθειας δυσφήμισης βρέθηκε ο γνωστός για την προσφορά του διασώστης Ιασ. Αποστολόπουλος και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στ. Κούλογλου, για εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο για τα εγκληματικά pushbacks στο Αιγαίο από το ελληνικό λιμενικό, τα οποία έχουν τεκμηριώσει διεθνή, έγκυρα ΜΜΕ - Η κυβερνητική «Ομάδα Αλήθειας» και κατόπιν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακάλυψαν με καθυστέρηση ...ενός μήνα τη δημόσια παρέμβαση του διασώστη στο Ευρωκοινοβούλιο - Παρεμβάσεις Στ. Κούλογλου και Ν. Φίλη


Τα ρέστα απ’ τον Αλέξη Τσίπρα ζητάει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για δηλώσεις που είχε κάνει πριν από ένα μήνα στο Ευρωκοινοβούλιο ο, γνωστός για την προσφορά του, διασώστης προσφύγων στη Μεσόγειο, Ιάσονας Αποστολόπουλος, επειδή κατήγγειλε την τακτική των επαναπροωθήσεων απ’ τις ελληνικές αρχές παρουσία του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέλιου Κούλογλου.

Ο κ. Αποστολόπουλος προ μηνός είχε μιλήσει στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο με αφορμή δίκη αλληλέγγυων και διασωστών. Το απόγευμα της Τρίτης ξαφνικά τα λόγια του «εμφανίστηκαν» σε βίντεο κοπτοραπτικής από την διαβόητη «Ομάδα Αλήθειας» της Ν.Δ. και μετά από λίγες ώρες αναπαράχθηκαν από φιλοκυβερνητικά μέσα με πηχυαίους τίτλους περί δυσφήμησης της χώρας.

Ως δια... μαγείας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αργά το απόγευμα της Τρίτης 7/6, εξέδωσε άκρως επιθετική ανακοίνωση, καλώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να πάρει θέση για τις προ μηνός δηλώσεις και επιχειρώντας να δημιουργήσει «θέμα» στην αξιωματική αντιπολίτευση.

«Είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση που χρηματοδοτεί εγκληματίες και διακινητές. Είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση που συγκαλύπτει τα εγκλήματα της ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο και είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση που επιστρέφει βασανισμένους ανθρώπους πίσω στους βασανιστές τους στη Λιβύη» είχε καταγγείλει μεταξύ άλλων ο κ. Αποστολόπουλος που έχει συμμετάσχει σε πολλές επιχειρήσεις διάσωσης.

Θίχτηκε λοιπόν ο Γιάννης Οικονόμου και είδε εσωτερικούς εχθρούς που κάνουν «πισώπλατη επίθεση» σε ομοεθνείς τους στο Ευρωκοινοβούλιο. Θίχτηκε όμως, με κάποια... καθυστέρηση, καθώς οι καταγγελίες του Ι. Αποστολόπουλου έχουν καταγραφεί και τεκμηριωθεί πολλάκις σε ρεπορτάζ, εντός και εκτός συνόρων, αλλά και σε εκθέσεις οργανώσεων, θεσμών και ερευνητικών ομάδων. Ακόμη και η ίδια η Frontex, άλλωστε, έχει βρεθεί στο επίκεντρο, γεγονός που έφερε την αποχώρηση του Φ. Λετζέρι από την ηγεσία της ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής.

«Είναι ανατριχιαστικό, τη στιγμή που υπάρχει συνεχής ένταση εκ μέρους της Τουρκίας και οι γυναίκες και οι άνδρες του Λιμενικού μας Σώματος καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες στη θάλασσα, για να διασφαλίσουν τη νομιμότητα και να καταπολεμήσουν κάθε παράνομη πράξη, σώζοντας χιλιάδες ανθρώπινες ζωές σε πολύ δύσκολες συνθήκες, να δέχονται πισώπλατη επίθεση από ομοεθνείς τους στο Ευρωκοινοβούλιο», σχολιάζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και περνάει στην επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, «ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κούλογλου, άκουγε με σεβασμό τον κ. Αποστολόπουλο να υβρίζει την Ελλάδα και να εξαπολύει κατηγορίες ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου πως τάχα το λιμενικό μας “πετάει τους ανθρώπους στη θάλασσα αντί να τους διασώζει”. Ο κ. Τσίπρας οφείλει να απαντήσει ξεκάθαρα: αυτή είναι η άποψη που έχει για τους άντρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος;»

Και συνεχίζει στο γνωστό ύφος: «Είναι πια κατανοητό σε όλους πως θα αντιμετώπιζε ο ΣΥΡΙΖΑ μια εισβολή στον Έβρο σαν και αυτή που αποκρούσαμε το 2020. Η εικόνα ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να επιβραβεύει με τη στάση του τις ύβρεις και τις συκοφαντίες του κ. Αποστολόπουλου για την Πατρίδα ξεπερνά κάθε όριο. Είναι άγος».

Στο ίδιο πνεύμα κατασκευής του εσωτερικού εχθρού κινήθηκαν και οι κυβερνητικοί βουλευτές κατά τη συζήτηση και ψήφιση την Τρίτη στη Βουλή του νομοσχεδίου κώδικα για το προσφυγικό. Οι τοποθετήσεις τους δεν είχαν να ζηλέψουν σε τίποτα εκείνες των ακροδεξιών της Ελληνικής Λύσης, εκτός του ότι οι κυβερνητικοί βουλευτές δηλώνουν ότι δεσμεύονται απ’ το διεθνές δίκαιο, μόνο που αυτό αμφισβητείται στην πράξη.

Σύμπτωση ή όχι, η ανακίνηση του θέματος ήρθε παραμονή της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, σήμερα Τετάρτη 8 Ιουνίου, έξω απ' το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου κατά των επαναπροωθήσεων.

Υπογραμμίζεται, ότι μετά από σειρά δημοσιευμάτων ΜΜΕ, αλλά και τιτιβισμάτων γνωστών υποστηρικτών της κυβέρνησης, ο Ιάσονας Αποστολόπουλος έκανε γνωστό ότι δέχθηκε διαδικτυακές απειλές.

Με την επίθεσή του στον Στέλιο Κούλογλου και στον Ιάσονα Αποστολόπουλο επειδή κατήγγειλαν τα εγκληματικά push back στο Αιγαίο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτόξευσε σε δυσθεώρητα ύψη την υποκρισία της κυβερνητικής πολιτικής, σημειώνει ο Ν. Φίλης, και προσθέτει:

Για την «παραίτηση» βέβαια Λεντζέρι τότε, προ 40 ημερών, δεν είχε να πει λέξη ο κ. Οικονόμου. Αντίθετα ήταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη που τέσσερις μήνες πριν την αποπομπή του είχε βραβεύσει (!) τον κ. Λετζέρι με τη... «Διαμνημόνευση Μεταναστευτικής Αρωγής Β’ Τάξης»! Λίγη ντροπή!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)