to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:21 | 07.06.2022

Πολιτική

Τρ. Αλεξιάδης : Δέσμευση υπουργού ότι στα σχολεία του Πειραιά δεν θα γίνουν διακοπές ρεύματος

Συζητήθηκε στη Βουλή η Επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Τρύφωνα Αλεξιάδη προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα το πρόβλημα εξόφλησης των υπέρογκων λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας και τις απειλές διακοπής ρεύματος και που καταφτάνουν σε σχολικές μονάδες του Πειραιά.


Στην  τοποθέτηση του ο Τρ. Αλεξιάδης μίλησε με θερμά λόγια για την αντίδραση του Διευθυντή του 1ου ΓΕΛ Κερατσινίου κ. Μακρίδη, ο οποίος ανέδειξε και δημοσιοποίησε το πρόβλημα αδυναμίας εξόφλησης των υπέρογκων λογαριασμών των εταιρειών ενέργειας που αποστέλλονται στα σχολεία και υπενθύμισε ότι παρά την κατάθεση Αναφοράς για το θέμα από τις 30 Μαρτίου, κανένα από τα αρμόδια Υπουργεία δεν απάντησαν στον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Επιπλέον τόνισε, με ανακοινώσεις τους οι Δήμοι Κερατσινίου-Δραπετσώνας και Περάματος ανέδειξαν τις απειλές διακοπής ρεύματος που καταφτάνουν στις σχολικές μονάδες της περιοχής και κάλεσε τον υπουργό κ. Σκρέκα να δώσει μια σαφή και ξεκάθαρη απάντηση, τερματίζοντας τον παραλογισμό με τις απειλές διακοπής ρεύματος στα σχολεία, σε εξεταστικές μάλιστα περιόδους και με υψηλές θερμοκρασίες.

Στην απάντησή του ο Υπουργός κ. Σκρέκας μίλησε για τις αυξήσεις και τις έκτακτες επιδοτήσεις προς τους Δήμους που έχει προχωρήσει η κυβέρνηση με σκοπό να ανταποκριθούν στους αυξημένους λογαριασμούς ρεύματος δημοτικών επιχειρήσεων, σχολείων, δημοτικών κτηρίων κ.α. Εκτίμησε ότι μέσω των ενισχύσεων απορροφούν το 40%-50% περίπου της αύξησης των τιμολογίων και κατέληξε δηλώνοντας ότι δεν τίθεται θέμα διακοπής ηλεκτροδότησης στα σχολεία.

Ο Τρ. Αλεξιάδης έκλεισε λέγοντας «κύριε Υπουργέ, λεφτά υπάρχουν. Λεφτά υπάρχουν για τα μεγαλοστελέχη της ΔΕΗ που πληρώνονται, από ό,τι διαβάζουμε, ακόμα και με ένα χιλιάρικο τη μέρα και φρόντισε η Κυβέρνηση να τους ελαφρύνει φορολογικά, καταργώντας τη ειδική εισφορά αλληλεγγύης, ενώ πολλοί εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα ακόμα την πληρώνουν. Λεφτά υπάρχουν και για τα τραπεζικά στελέχη, για τα οποία η Κυβέρνηση κατέθεσε νομοσχέδιο με το οποίο θα έχουν πολύ μεγάλα μπόνους», ενώ χαρακτήρισε θετική την απάντηση του Υπουργού ότι στα σχολεία δεν θα γίνουν διακοπές ρεύματος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)