to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:21 | 06.06.2022

Πολιτική

Νέες επιχειρήσεις - σκούπα προανήγγειλε ο Θεοδωρικάκος

Νέες επιχειρήσεις - σκούπα στο κέντρο της Αθήνας προανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μετά την ευρεία σύσκεψη με τον δήμαρχο της πρωτεύουσας


Η σημερινή (6/6) συνάντηση έρχεται να κλείσει ένα κύκλο δημόσιας αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο ανδρών για την εγκληματικότητα και το έργο της αστυνομίας στην πρωτεύουσα.

Σε σχόλιο του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Τάκης Θεοδωρικάκος, συνεχίζοντας στο δόγμα «νόμος και τάξη» μίλησε για συνεργασία πάνω σε θέματα ασφαλείας στο κέντρο και τις γειτονιές της πρωτεύουσας.

«Όλοι μαζί ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας, με έμφαση στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, του εμπορίου ναρκωτικών και του παραεμπορίου» αναφέρει στο μήνυμά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει εξάλλoυ αρκετές τέτοιες επιχειρήσεις στην περιοχή του κέντροy και ειδικά γύρω απ' την Ομόνοια με αθρόες προσαγωγές μεταναστών.

Απ' την πλευρά του δήμου τονίστηκε ότι πρέπει να πάμε σε ένα μοντέλο κοινοτικής αστυνόμευσης με παρουσία αστυνομικών γειτονιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κώστας Μπακογιάννης παρουσίασε τον λεγόμενο «μαύρο χάρτη» με περιοχές που κατά τον δήμαρχο έχουν πρόβλημα. Και o δήμαρχος τόνισε ότι η συνάντηση έγινε σε κλίμα συνεργασίας με κοινό στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Αθήνας και ότι συμφωνήθηκε να ενταθεί η συνεργασία.

Είχε βρει βέβαια πρώτα ευήκοα ώτα στον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, που είχε υποσχεθεί «το υπουργείο Εσωτερικών θα σταθεί αρωγός, με κάθε τρόπο». Στη συνάντησή τους πριν από περίπου δύο εβδομάδες ο δύο πολιτικοί συμφώνησαν ότι «προτεραιότητα της Δημοτικής Αστυνομίας αποτελεί η καταπολέμηση της παραβατικότητας στις γειτονιές» και σε αυτή την κατεύθυνση προέκριναν για το συγκεκριμένο δημοτικό σώμα «μετάβαση σε ένα σύγχρονο και λειτουργικό μοντέλο κοινοτικής αστυνόμευσης προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες και αυξημένες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί στην Αθήνα και στις άλλες μεγάλες πόλεις».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)