to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Καταλύτης εξελίξεων η ανυποχώρητη πολιτική δράση

Καταγράφηκε ως γεγονός αναμφισβήτητο η μεγάλη επιτυχία του εγχειρήματος της άμεσης και από την βάση εκλογής προέδρου και ΚΕ του Σύριζα-ΠΣ. Η μαζική ανταπόκριση και η αθρόα προσέλευση των προοδευτικών, δημοκρατικών και αριστερών συμπολιτών μας, ξεπέρασε και τις πιο φιλόδοξες προσδοκίες, δίνοντας έτσι μια ρηξικέλευθη και αποστομωτική απάντηση σε όσους μεμψιμοιρούσαν, αμφέβαλαν και χλεύαζαν από την απέναντι πλευρά ιδίως, το εγχείρημα με εξυπνακισμούς και μαύρες πλακίτσες


Μέχρι εδώ όλα καλά. Όμως, το εγχείρημα δεν παύει να είναι ημιτελές και να απαιτεί την δίχως καθυστέρηση ολοκλήρωση του και μάλιστα σε μια κατεύθυνση ανακουφιστική, λυτρωτική για το λαό μας που προσδοκά άμεσα αποτελέσματα στην πράξη. Τα χιλιάδες καινούργια μέλη και φίλοι, που έδωσαν το παρών στο κάλεσμα της ηγεσίας του κόμματος, δεν έχουν απεριόριστα αποθεματικά υπομονής και καρτερίας για να περιμένουν μια ενδεχόμενη πολιτικά γραφειοκρατική αντιμετώπιση και νοοτροπία, στο τι κάνουμε από εδώ και πέρα. Παρακολουθούν και περιμένουν τα έμπρακτα μέτρα, τις αποφάσεις και πρωτοβουλίες τόσο από το κέντρο , όσο και από τις περιφερειακές οργανώσεις για την ανάθεση πολιτικού ρόλου και στους ίδιους και την ενσωμάτωση τους στους επικείμενους πολιτικούς αγώνες.

Και επειδή θαύματα δεν γίνονται κάθε μέρα, μήτε οι επιθυμίες, έστω και διακαείς, πραγματικότητα με το πάτημα ενός κουμπιού, πιστεύουμε και αναμένουμε ότι ο πολιτικός σχεδιασμός για την έναρξη ενός διαρκούς και επίμονου αγώνα, ενημέρωσης του κόσμου για το πρόγραμμα και τις προτεραιότητες μιας αμεσομελλοντικής προοδευτικής κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα αργήσει καθόλου. Όπως δεν θα αργήσουν και οι συνεχείς πρωτοβουλίες στήριξης και έμπρακτης αλληλεγγύης των πληττόμενων από την ανθρωποκτόνα πολιτική της κυβερνητικής συμμορίας που θεωρεί έτσι κι αλλιώς την κοινωνία πρώτο της εχθρό. Πρωτοβουλίες ουσιαστικές, μαχητικές και αποφασιστικές που, πέρα από το όποιο  κοινωνικό τους αντίκρισμα, θα παράγουν, θα δημιουργούν σε καθημερινή βάση πολιτικά γεγονότα, θα αναδεικνύουν τοπικά προβλήματα, θα προτείνουν λύσεις και προπάντων θα φέρνουν στη επικαιρότητα, καταδεικνύοντας τον πολιτικό καιροσκοπισμό και την ταξική ιδιοτέλεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ιδιοτέλεια χυδαίας και απροκάλυπτης μορφής υπέρ της της κοινωνικοοικονομικής ολιγαρχίας, που ποτέ δεν απέκρυψε –αυτό οφείλουμε να το ομολογήσουμε– το σύστημα Κυριάκου.

Η καινούργια ΚΕ, και ιδιαίτερα το οργανωτικό της γραφείο, με επικεφαλής την νέα και πολλά υποσχόμενη Γραμματέα, δεν έχουν ούτε καιρό και πολύ περισσότερο ούτε ώρα για χάσιμο. Για τους παραπάνω, η καρέκλα του γραφείου και η αποκλειστική χρήση επικοινωνίας με οργανώσεις και ΝΕ της επικράτειας, αποκλειστικά των νέων τεχνολογιών, ας γίνουν τουλάχιστον για ένα διάστημα, παρελθόν. Όχι πως υποτιμά κανείς τα παραπάνω μέσα και την αποτελεσματικότητα τους, μα έλα που οι καιροί και οι περιστάσεις απαιτούν την άλλη, την κλασσική και διαχρονικά αναγνωρισμένη για την αποτελεσματικότητα τους, δράση. Εκείνη της ζωντανής και εκ του σύνεγγυς επαφής με μέλη και στελέχη. Εκείνη που θα σου δώσει την δυνατότητα και ευκαιρία, της άμεσης κατανόησης των προβλημάτων και δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι οργανώσεις της περιφέρειας, οι ΝΕ. Ο Πρόεδρος έδειξε τον δρόμο, καιρός να τον ακολουθήσουν και οι άλλοι. Με συγκεκριμένο πλάνο και οργανόγραμμα η Γραμματέας της ΚΕ, από τον Έβρο έως και την Κρήτη, συναντά, συζητά και συναποφασίζει με στελέχη και μέλη των οργανώσεων, για το πρόγραμμα δράσης, τις τοπικές πρωτοβουλίες και προτεραιότητες, δίνοντας παράλληλα και τις απαραίτητες βοήθειες. Ίσως η υιοθέτηση της παραπάνω πολιτικής συμπεριφοράς  και πρακτικής από τους απερχόμενους γραμματείς, είχε απαλλάξει τις οργανώσεις και τα μέλη της από παρεξηγήσεις, αιτιάσεις και διαμαρτυρίες για την παρατεταμένη αγωνιστική αφλογιστία και πολιτική υπνηλία του παρελθόντος.

Η δίχως αναπαμό κινητοποίηση, η συγκεκριμενοποίηση προτεραιοτήτων, η υλοποίηση στόχων και επιδιώξεων με ορισμένα εκ των προτέρων χρονικά πλάνα θα σταθούν η αιτία μαζικοποίησης και συμμετοχής στις αγωνιστικές κεντρικές και περιφερειακές   πρωτοβουλίες. Η αλλαγή πολιτικού κλίματος, η πειστική ανάδειξη ύπαρξης του άλλου δρόμου της υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων, απέναντι στην ακροδεξιά πανώλη, περνάει μέσα από την μαζική συμμετοχή και κινητοποίηση. Γεμίζει με οργή και αποφασιστικότητα, δρόμους και πλατείες. Φέρνει όσο γίνεται πιο κοντά το τέλος του μητσοτακικού καθεστώτος της πολιτικής βαρβαρότητας.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)