to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:25 | 14.09.2013

Όλοι ενωμένοι, όλοι στους δρόμους! 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, συλλαλητήριο στην πλ. Κλαυθμώνος (συνεχής ενημέρωση)

Πολυμέτωπος ο αγώνας των εργαζομένων σε Παιδεία-Υγεία-ασφαλιστiκά ταμεία, 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 18 και 19 Σεπτέμβρη.


Στην πλατεία Κλαυθμώνος το συλλαλητήριο της 48ωρης πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας.



Όλες οι φωτογραφίες, εκτός αν αναφερεται διαφορετικά, από τον Δρομογράφο



Στην Σταδίου πριν από λίγο

Embedded image permalink

11.45 π.μ.: Φτάνουν στην Κλαυθμώνος οι προσυγκεντρώσεις.

Embedded image permalink

11.35 π.μ.: Η συγκέντρωση έχει ξεκινήσει, κλειστοί οι δρόμοι. Φωτ.: Δρομογράφος

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου

Οι κινητοποιήσεις που βρίσκονται σήμερα σε εξέλιξη:

Ένταση στο υπουργείο Εργασίας (φωτορεπορτάζ) με τα ΜΑΤ να απωθούν τους εργαζόμενους στα ασφαλιστικά ταμεία

Embedded image permalink

Σήμερα έγινε και Πορεία μαθητών στο Περιστέρι καθώς και Κατάληψη στο ΙΚΑ της οδού Πειραιώς

Oι νοσοκομειακοί γιατροί προχωρούν από σήμερα σε τριήμερη πανελλαδική απεργία από την Τρίτη 17 έως και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου: Συλλαλλητήριο στα Προπύλαια - Ξεκινά η απεργία των εκπαιδευτικών

12.00 μ.: Ξεκίνημα-μήνυμα: Συντριπτική συμμετοχή στην απεργία, χιλιάδες καθηγητές, μαθητές, εργαζόμενοι πλημμυρίζουν τους δρόμους (ενημέρωση-φωτ.)

Με το φακό του left.gr: Το μεγάλο συλλαλητήριο για την παιδεία

Στις 12μμ στα Προπύλαια το πρώτο κινηματικό ραντεβού, με τη συμμετοχή της ΟΛΜΕ, της ΔΟΕ, της ΟΔΤΠΕ, της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ, αλλά και φοιτητικών συλλόγων. Εκπαιδευτικοί και άλλοι αγωνιζόμενοι κλάδοι επιχειρούν να στείλουν το πρώτο μεγάλο μήνυμα στην κυβέρνηση, μόλις μερικές μέρες πριν την έλευση της τρόικας στη χώρα.  Στάση εργασίας από τις 11.30 ως τη λήξη του ωραρίου έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Πρώτη απάντηση της κυβέρνησης, πρωί-πρωί της Δευτέρας, η καταστολή: Χημικά και ΜΑΤ εναντίον σχολικών φυλάκων στο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Αναλυτικά οι κινητοποιήσεις και τα καλέσματα της εβδομάδας:

- Διαλύεται η Δημόσια Δωρεάν Εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες

- Νοσοκομεία κλείνουν και η Δημόσια Δωρεαν Υγεία σε λίγο θα ειναι παρελθόν 

- Η διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, η ανεργία, οι μισθοί πείνας και τα χαράτσια εξαθλιώνουν την κοινωνία

 

Οι εργαζόμενοι απαντούν δυναμικά!

Την ερχόμενη εβδομάδα κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ, ενάντια στην υπαγωγή δημοσίων υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα. Η κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ κορυφώνεται με τη 48ωρη απεργία την Τετάρτη και την Πέμπτη, 18 και 19 Σεπτεμβρίου.

 Τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου αρχίζουν πενθήμερες κυλιόμενες απεργίες οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) και στις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας. Ο κλάδος αντιδρά στην ένταξη σε καθεστώς διαθεσιμότητας συνολικά 618 υπαλλήλων. 

Οι εργαζόµενοι στον ΟΑΕ∆ τονίζουν σε ανακοίνωσή τους ότι: «Την ευθύνη της Απεργίας την έχει αποκλειστικά η Κυβέρνηση. Μια Κυβέρνηση πιστή στους ∆ανειστές, που οδηγεί σε µισθούς και συντάξεις πείνας, σε απολύσεις στον Ιδιωτικό τοµέα και σε στρατιές ανέργων µε σταδιακή εξάλειψη των ελάχιστων δικαιωµάτων σας. (µειώσεις των επιδοµάτων ανεργίας και άλλων παροχών, φραγµούς στα 400 ηµερήσια επιδόµατα στην τελευταία 4ετία για δικαίωµα νέου επιδόµατος, περιορισµός των εποχικών, δήθεν προγράµµατα «κατάρτισης – απασχόλησης» ή «κοινωφελή» µε ψίχουλα για λίγους που ετοιµάζουν το κλίµα για νέα µείωση του κατώτατου µισθού, ταλαιπωρία των ανέργων σε ατελείωτες ουρές για µία ανανέωση κάρτας, κ.λ.π). Μια Κυβέρνηση που πέρα από τις µειώσεις των µισθών στον ∆ηµόσιο Τοµέα, περνάει σ ένα δεύτερο βάρβαρο στάδιο Ξαφνικών Θανάτων Οργανισµών, Κλάδων και Ειδικοτήτων και οδηγεί σε ξαφνικές απολύσεις µέσα στο κατακαλόκαιρο. Απολύσεις που έχουν βάρβαρες συνέπειες για εµάς και τις οικογένειές µας, αλλά οδηγούν στην ανεργία και εργαζόµενους του Ιδιωτικού Τοµέα, καθώς αναπαράγουν τον φαύλο κύκλο: απολύσεις στο ∆ηµόσιο- µείωση της κατανάλωσης – ύφεση στην οικονοµία- περισσότερες απολύσεις στον ιδιωτικό τοµέα.»

------

Τη συμμετοχή των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 18 και Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, αποφάσισε το γενικό συμβούλιο της ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Με γενικές συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, οι εργαζόμενοι θα ψηφίσουν για την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων ενώ για τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, ημέρα που ξεκινά η διαθεσιμότητα των Δημοτικών Αστυνομικών και την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, η ΠΟΕ-ΟΤΑ προτείνει στην εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ νέα 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση.

Όπως υποστηρίζει η Ομοσπονδία, ξετυλίγεται σταδιακά το σχέδιο της κυβέρνησης, κατ’ εντολή της τρόικα, σύμφωνα με το οποίο, χιλιάδες εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα απολυθούν.

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΑΣΚ-ΟΤΑ: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση «φλέγεται» - Παλλαϊκός Αγώνας διαρκείας για την Ανατροπή

---------

Στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη και την Πέμπτη, 18 και 19 Σεπτεμβρίου, συμμετέχουν και οι εφοριακοί.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, «Περιφρουρούμε την απεργία και δίνουμε δυναμικό παρόν στα απεργιακά συλλαλητήρια. Συντονίζουμε τη δράση μας με όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και διεκδικούμε την ανατροπή της ασκούμε-νης πολιτικής και όσων την εκφράζουν. Με κινητοποιήσεις διαρκείας, θα υπερασπιστούμε τις ζωές μας!»

-------

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα, από τις 11 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας, οι εργαζόμενοι στο υπουργείου Πολιτισμού, διαμαρτυρόμενοι για το καθεστώς διαθεσιμότητας.

Στις 12:00 θα συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείου και στη συνέχεια θα κάνουν πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

«Η κυβερνητική πολιτική που εφαρμόζεται, με βάση τις επιταγές της τρόικας, και οδηγεί συναδέλφους στη διαθεσιμότητα-απόλυση, μπορεί να ανατραπεί μόνο εάν συναντήσει τη μαζική και αποφασιστική αντίδραση του κόσμου της εργασίας», τονίζεται σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού.

Γενικός ξεσηκωμός στο χώρο της Παιδείας

Η ΟΛΜΕ έχει ήδη εξαγγείλει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, που αρχίζουν στις 16 (έως τις 20) Σεπτεμβρίου. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και οι δάσκαλοι, που αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργία στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου.

Τρίωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί τη Δευτέρα, 16/9, από τις 11 π.μ., προκειμένου να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο.

Κινητοποιήσεις έχουν εξαγγελθεί και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ και ΤΕΙ έχουν προκηρύξει απεργία από τις 11 έως τις 20 Σεπτεμβρίου (δύο 48ωρες και μια πενθήμερη). Αναστολή λειτουργίας έχουν αποφασίσει μέχρι τη Δευτέρα το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το ΕΜΠ, ενώ το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, όπως και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ανακοίνωσαν πως θα παραμείνουν κλειστά όλη την επόμενη εβδομάδα. Αναστέλει τη λειτουργία του το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στις 16 και 17 του μήνα, το Πανεπιστήμιο Κρήτης στις 13 και 16 Σεπτεμβρίου, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και η λίστα μεγαλώνει.  Στο πλευρό τους και οι φοιτητικοί σύλλογοι που παίρνουν αποφάσεις υπέρ της απεργίας των διοικητικών. 

Απεργιακό συλλαλητήριο τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια

Συλλαλητήριο της ΟΛΜΕ στο Σύνταγμα ενάντια στο σχέδιο για το νέο Λύκειο

Τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου στις 12μμ στα Προπύλαια θα δοθεί το πρώτο κινηματικό ραντεβού, με τη συμμετοχή της ΟΛΜΕ, της ΔΟΕ, της ΟΔΤΠΕ, της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ, αλλά και φοιτητικών συλλόγων. Εκπαιδευτικοί και άλλοι αγωνιζόμενοι κλάδοι επιχειρούν να στείλουν το πρώτο μεγάλο μήνυμα στην κυβέρνηση, μόλις μερικές μέρες πριν την έλευση της τρόικας στη χώρα. 

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου, των ΔΣ των Ομοσπονδιών – μελών της, των ΔΣ των πρωτοβάθμιων σωματείων και όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετάσχουν στο απεργιακό συλλαλητήριο. Για το σκοπό αυτό προκύρηξε παναττική στάση εργασίας από τις 11:30 έως τη λήξη του ωραρίου. 

Επίσης, πραγματοποίηση τετράωρης στάσης εργασίας, από τις 11:00 ως τις 15:00, την ερχόμενη Τετάρτη και συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στις 11.30 στην Πλατεία Κλαυθμώνος αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ σε συνεδρίασή της. 

Κινητοποιήσεις στον χώρο της Υγείας

Αναβρασμός επικρατεί και στον χώρο της Υγείας, καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, αντιδρώντας στις αλλαγές χρήσης των νοσοκομείων και στη διαθεσιμότητα του προσωπικού. Ετσι, οι νοσοκομειακοί γιατροί προχωρούν σε τριήμερη πανελλαδική απεργία από την Τρίτη 17 έως και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου. Από τα καθήκοντά τους θα απόσχουν και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, οι οποίοι συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ, στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου.

**********

Σε αποχή οι δικηγόροι στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου

Επικρίνουν την κυβέρνηση για τον νέο Κώδικα Δικηγόρων και την κατάσταση στη Δικαιοσύνη

Η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως και αποφάσισε καταρχήν την αποχή των δικηγόρων της χώρας από τα καθήκοντά τους στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου, ενώ «επιφυλάσσεται για περαιτέρω ενέργειες».

 *************

ΓΣΕΒΕΕ: Πανελλαδικό κλείσιμο καταστημάτων

Το πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων στις 16 Σεπτεμβρίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ, αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίαση του προεδρείου της η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, αντιδρώντας με τον τρόπο αυτόν στα νέα μέτρα της κυβέρνησης. Όπως επισημαίνει η ΓΣΕΒΕΕ σε σχετική ανακοίνωση, «η κυβέρνηση με τα μέτρα όπως η αναγκαστική είσπραξη των ασφαλιστικών οφειλών από το νεοσύστατο ΚΕΑΟ (Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών), το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και τους πρόσφατους φορολογικούς νόμους εξελίσσεται σε μαζικό "εξολοθρευτή" των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Το κόστος πλέον από την εφαρμογή των τελευταίων αυτών νομοθετημάτων εξανεμίζει το όποιο όφελος αναμένεται (οικονομικό και ψυχολογικό) από τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. Καθιστά δε εξαιρετικά δύσκολη και προβληματική την τεράστια προσπάθεια που γίνεται από την ΓΣΕΒΕΕ και άλλους φορείς ώστε η μείωση αυτή να περάσει και στις τιμές».

Διαβάστε επίσης:

Λουκέτο σε 40.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σύμφωνα με έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ

**************

 Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αναμένεται την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου να συνεδριάσει από κοινού με τις ομοσπονδίες εργαζομένων στον δημόσιο τομέα, ενώ το Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, συγκαλείται το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ προκειμένου να αποφασίσει για την εξέλιξη των κινητοποιήσεων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)