to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:25 | 04.06.2022

Πολιτική

Δ. Βίτσας: Προ των πυλών η νέα εργαλειοποίηση του προσφυγικού

«Δεν είναι καλό μήνυμα, η χαρακτηριστική αργοπορία που έδειξαν πρόσφατα, τόσο η Γερμανία, όσο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ , απέναντι στις δηλώσεις Ερντογαν», σημείωσε ο Δ. Βίτσας, βουλευτής Δ. Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ


Σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο Δ. Βίτσας, βουλευτής Δ. Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, τόνισε «Το 2015 είχαμε την κορύφωση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, και ήταν η χρονιά που για πρώτη φορά μπήκαν σε συζήτηση: Η αφαίρεση των αιτιών της δημιουργίας της προσφυγιάς και της μετανάστευσης, με την εξάλειψη του πολέμου, την μείωση της οικονομικής και κλιματικής κρίσης. Η διαχείριση των συνόρων με την μη εργαλειοποίηση των προσφύγων και μεταναστών». 

Κια συμπληρώνει: «Σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη μια πολύ μεγάλη αύξηση των προσφυγικών ροών από την Τουρκία προς την Κύπρο και μάλλον το πράγμα δε θα μείνει εκεί. Ο Ερντογάν, έχοντας 4 εκ πρόσφυγες που ζουν στην Τουρκία, θα προσπαθήσει να κάνει πράξη την εργαλειοποίηση.

Ήδη υπάρχουν σενάρια για έξοδο του ερευνητικού σκάφους σε οικόπεδο της Κυπριακής ΑΟΖ, ακόμα και ανοιχτά της Γαύδου, ενεργοποιώντας ακόμα και το παράνομο Τουρκολιβυκό σύμφωνο. Εμείς λοιπόν πρέπει να ενεργοποιήσουμε από την πλευρά μας, τόσο τα μέτρα της προειδοποίησης και αποτροπής, όσο και όλες τις διεθνείς συμμαχίες της χώρας .

Δεν είναι καλό μήνυμα, η χαρακτηριστική αργοπορία που έδειξαν πρόσφατα, τόσο η Γερμανία, όσο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ , απέναντι στις δηλώσεις Ερντογαν.

Απέναντι σε αυτούς όλους του ταλαιπωρημένους ανθρώπους που έρχονται στα σύνορά μας, θα πρέπει με μεγάλη ακρίβεια να εφαρμόζονται οι συνθήκες της Γενεύης και το πρωτόκολλο της Νέας Υόρκης, κάτι που δυστυχώς, δεν φαίνεται να ισχύει τις περισσότερες φορές και δε διασφαλίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματά τους».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)