to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:33 | 04.06.2022

Πολιτική

Δ. Βίτσας: Η εξωτερική πολιτική της χώρας έχει μετατραπεί σε ΙΧ πολιτική του Κ. Μητσοτάκη

«Είναι φανερό ότι αυτό το έλλειμμα πληροφόρησης του Κοινοβουλίου και της κοινωνίας, δείχνει αυταρχισμό και αλαζονεία και έχει μετατρέψει την εξωτερική πολιτική της χώρας σε μια ΙΧ πολιτική του κ Μητσοτάκη», σημείωσε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ο Δ. Βίτσας, βουλευτής Δ. Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ


Σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ο Δ. Βίτσας, βουλευτής Δ. Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, επεσήμανε: «Ότι μάθαμε μέχρι στιγμής για την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία, το μάθαμε από τις δηλώσεις του Γερμανού Καγκελάριου. Ούτε ο Πρωθυπουργός, αλλά ούτε και οι Υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών, έχουν ενημερώσει το κοινοβούλιο, γιαυτό φοβόμαστε και έχουμε και κάποιες πληροφορίες, ότι εκτός από τα 500 Καλάσνικοφ και τα 4 εκ σφαίρες, έχει σταλεί και άλλος εξοπλισμός στο μεσοδιάστημα».

Και συνέχισε «Η χώρα μας δυστυχώς, έχει εμπλακεί ενεργά σε αυτό τον πόλεμο, κατά παράβαση αυτών που ισχύουν εθιμικά, δηλαδή της αποστολής μόνο ανθρωπιστικής βοήθειας από τα κράτη που γειτνιάζουν στην εμπόλεμη περιοχή.

Ξέρουμε ότι όταν λήξει αυτός ο πόλεμος, όλοι οι εμπλεκόμενοι λαοί θα εξακολουθήσουν να ζουν κοντά και μαζί, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Επιπλέον η Κυβέρνηση θα πρέπει να μας ενημερώσει, αν μέσω αυτής της αποστολής οπλισμού, θα έχουμε κάποια μείωση στην αμυντική θωράκιση της χώρας μας , με βάση και την υφιστάμενη απειλή που δεχόμαστε από την Τουρκία.

Είναι φανερό ότι αυτό το έλλειμμα πληροφόρησης του Κοινοβουλίου και της κοινωνίας, δείχνει αυταρχισμό και αλαζονεία και έχει μετατρέψει την εξωτερική πολιτική της χώρας σε μια ΙΧ πολιτική του κου Μητσοτάκη.

Καμιά δικαιολογία δεν υπάρχει από τη μεριά της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία, όταν μάλιστα υπάρχουν χιλιάδες νεκροί Ουκρανοί πολίτες και Ρώσοι στρατιώτες μέχρι στιγμής, αλλά και τεράστιες υλικές καταστροφές.

Βλέπουμε λοιπόν ότι ο πόλεμος συνεχίζεται , παρόλο που πλέον έχει γίνει δευτερεύουσας σημασίας είδηση και σιγά-σιγά οδηγούμαστε σε αδιέξοδο, ενώ επιπλέον φαίνεται ότι οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν την άμεση κατάπαυση των εχθροπραξιών, θέλοντας να πιέσουν το καθεστώς Πούτιν όσο πάει.

Σε αυτές τις συνθήκες, η επιθετική ρητορική και οι αναθεωρητικές απόψεις του κου Ερντογάν, σε συνδυασμό με τις εναέριες και θαλάσσιες προκλήσεις από τη μεριά της Τουρκίας, θα μπορούσαν να προκαλέσουν κάποιο ΄΄ατύχημα΄΄ και ίσως να οδηγήσουν σε κάποιου είδους εμπλοκή. Κάτι που φυσικα δε συμφέρει κανέναν και γυρνά και τις δύο χώρες, αρκετές δεκαετίες πίσω.

Ας έχουμε λοιπόν το νου μας και να χρησιμοποιούμε τη διεθνή διπλωματία, ενισχύοντας διαρκώς τις συμμαχίες μας, όχι όμως πληρώνοντας το ακριβό τίμημα από τον Ελληνικό λαό, σε αυτό το κυνήγι αλόγιστων εξοπλισμών από την πλευρά του κου Μητσοτάκη ( Rafale, Belhara, F-35, μετατροπή Leopard stelth κλπ).

Μέχρι στιγμής, πληρώνουμε μεν παντού, αλλά ασφάλεια δεν έχουμε…»

ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΜΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ:

«…Αν η Κυβέρνηση όπως ισχυρίζεται έχει κάνει ότι μπορεί σε αυτό το ζήτημα, μάλλον αποδεικνύεται ότι έχει αποτύχει πλήρως.

Από την αρχή της χρονιάς μέχρι σήμερα, η δυνατότητα του Έλληνα εργαζόμενου , του αγρότη, του μικρομεσαίου, έχει πέσει πάνω από 30%.

Όλα τα νοικοκυριά, δεινοπαθούν για να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της ζωής.

Η Κυβέρνηση είχε ειδοποιηθεί έγκαιρα από την αντιπολίτευση στο σύνολό της , καθώς και από τους διεθνείς οργανισμούς, αλλά το μόνο που έκανε ήταν να ψάχνει για δικαιολογίες και να παίρνει ελάχιστα μέτρα που δε λύνουν το βασικό πρόβλημα στον πυρήνα του…»

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ NOVARTIS:

«…Έχουμε πλέον ένα σκάνδαλο μέσα στο σκάνδαλο. Ενώ οι Αμερικανοί μας ενημέρωσαν ακόμα και με ονόματα, όπως των κκ Λοβέρδου, Πατούλη, Μανιαδάκη και Φρουζή, αυτά όλως περιέργως παραγράφηκαν από τα επίσημα έγγραφα του Υπ. Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Αυτό που ζητάμε είναι να γίνει καινούργια μετάφραση και να γίνουν αυτά γνωστά σε όλους…»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)