to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:59 | 03.06.2022

Πολιτική

Συνάντηση του Α. Τσίπρα με τον αντιπρόεδρο της Βουλής της Φινλανδίας

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα και του Αντιπρόεδρου της Βουλής της Φινλανδίας, Antti Rinne, καθώς και με τον επικεφαλής της Κ.Ο. της Αριστερής Συμμαχίας Jussi Saramo


Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, συνάντησε σήμερα τον Αντιπρόεδρο της Βουλής της Φινλανδίας (πρώην Πρωθυπουργό και Αρχηγό του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος) Antti Rinne και τον Jussi Saramo, επικεφαλής της Κ.Ο. της Αριστερής Συμμαχίας, με τους οποίους συνομίλησε για την προοπτική ένταξης της χώρας τους στο ΝΑΤΟ, τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τις παγκόσμιες και ευρωπαϊκές εξελίξεις.

Επεσήμανε ότι η απόφαση για ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ είναι σεβαστή, καθώς ανήκει στον φινλανδικό λαό. Προσέθεσε ότι για να υποστηριχθεί, θα πρέπει να μην οδηγεί σε παραβίαση των αρχών της Φινλανδίας όσον αφορά την τήρηση του κράτους δικαίου και τη διατήρηση του εμπάργκο όπλων σε χώρες που διενεργούν επιθετικές επιχειρήσεις, όπως η Τουρκία. Κυρίως, δεν θα πρέπει να οδηγήσει σε παζάρια του ΝΑΤΟ για πώληση αεροσκαφών στην Τουρκία δεδομένων των επιθετικών ενεργειών της στο Αιγαίο. Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό η Φινλανδία και άλλες χώρες της δυτικής και βόρειας Ευρώπης να μάθουν από τα λάθη του παρελθόντος και να επανεξετάσουν τις θέσεις τους για αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας, ειδικά δεδομένων των σοβαρών οικονομικών επιπτώσεων του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Τομεάρχης Ευρωπαίων Υποθέσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Μπουρνούς και ο διπλωματικός σύμβουλος του Προέδρου, Βαγγέλης Καλπαδάκης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)