to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:42 | 03.06.2022

Πολιτική

Σ. Αναγνωστοπούλου: Η Πάτρα ενδεικτική για την αντίληψη της ΝΔ σχετικά με το δημόσιο

Η βουλευτής Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ μίλησεστο Κόκκινο Πάτρας για το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, την επικινδυνότητα της εθνικής Πατρών - Πύργου αλλά και θέματα της επικαιρότητας ασκώντας σκληρή κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης


Για το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων:

«Πρόκειται για ένα προμελετημένο έγκλημα από την μεριά της κυβέρνησης. Όλοι μας ζητούσαμε προκήρυξη για θέσεις αναισθησιολόγων, γιατί το πρόβλημα ήταν γνωστό από το φθινόπωρο του 2021 ότι οι τρεις από τους τέσσερις αναισθησιολόγους έβγαιναν στη σύνταξη και δεν μπορούσε να λειτουργήσει το νοσοκομείο. Όλους τους προηγούμενους μήνες με ερωτήσεις, αναφορές και εγώ έκανα επίκαιρη ερώτηση στον κ. Πλεύρη ζητάγαμε το αυτονόητο, προκηρύξτε θέσεις, μέχρι και τον Απρίλιο, που παραιτήθηκε και η τέταρτη αναισθησιολόγος, γιατί από τα Χριστούγεννα και μετά έβγαιναν οι υπόλοιποι σε σύνταξη, και άρχισε το γνωστό θέμα από το να μεταφέρουν γιατρούς από τα άλλα δυο νοσοκομεία της Πάτρας, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την αποδυνάμωση τους».

Για τις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα ότι το νοσηλευτικό ίδρυμα θα αναβαθμιστεί σχολίασε ότι:

«Με ποιο τρόπο ένα νοσοκομείο αναβαθμίζεται, όταν οι ίδιοι οι γιατροί από το φθινόπωρο ζητάνε την προκήρυξη και δεν έχει γίνει τίποτα. Όταν λέει αναβαθμίζεται η κ. Γκάγκα μήπως εννοεί αυτό, που σκέφτονται να κάνουν, ιδιωτικού χαρακτήρα νοσοκομείου και να κλείσει το Καραμανδάνειο; Ούτε ο κ. Πλεύρης στην επίκαιρη ερώτηση μου απάντησε, ούτε κανένας. Το Καραμανδάνειο δεν πρόκειται να κλείσει».

Για τις εργασίες άρσης της επικινδυνότητας, που έγιναν στην Πατρών- Πύργου και έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών με τις κορύνες, η Σ. Αναγνωστοπούλου επισήμανε ότι:

«Έχει αποκαλυφθεί όλη η αντίληψη της κυβέρνησης περί του τι σημαίνει δημόσιο έργο, τι σημαίνει δημόσια ασφάλεια και δημόσιο συμφέρον. Είδαμε τις παλινωδίες με τον δρόμο, που είχε ξεκινήσει κανονικά, είχαν δημοπρατηθεί οι εργολαβίες επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τα πήρε όλα πίσω ο κ. Καραμανλής και άρχισε πάλι το γεφύρι της Άρτας. Επειδή είχαμε δυστυχήματα καθημερινά τι έκαναν; Έβαλαν κορύνες και τελείωσε η υπόθεση, χωρίς καμία μελέτη, στένεψαν τις δυο λωρίδες, με αποτέλεσμα χωριά να μην μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, δεν υπάρχει μια πρόβλεψη κόμβου, φανάρι. Εδώ κάποιος νους όχι μόνο δεν σκέφτηκε, αδιαφόρησε πλήρως. Ελπίζω να το λύσουν άμεσα, γιατί θα έχουμε και άλλα δυστυχήματα και οι τοπικές κοινωνίες είναι αποκομμένες εντελώς».

Για τα ελληνοτουρκικά και τις απειλές Ερντογάν ανέφερε ότι:

«Οι εντάσεις βοηθούν τις αυταρχικές δυνάμεις, για τον Τ. Ερντογάν δεν είχα καμία αμφιβολία ότι όσο πλησιάζει η ημέρα των εκλογών στην Τουρκία, τόσο θα ανεβάζει τους τόνους, θα βγάζει τη ρητορική του μίσους, του φανατισμού για να μπορέσει να κερδίσει το εσωτερικό ακροατήριο», αλλά και από την άλλη αυτή την ρητορική την χρησιμοποιεί και για τους διαπραγματευτικούς του σκοπούς, αφού επιθυμεί διακαώς να μπει στη Συρία.

«Η ελληνική πλευρά θα έπρεπε να είχε μια βεντάλια πολύ πιο πολυσύνθετη συμμαχιών και πιο ξεκάθαρο το μήνυμα, που έπρεπε, να στέλνουμε σε όλους τους συμμάχους μας, για το τι θέλουμε για την περιοχή μας. Ο κ. Μητσοτάκης άλλαξε το δόγμα της Ελλάδας ξαφνικά  είπε όχι πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, εμείς είμαστε πιστοί ακόλουθοι ενός, των ΗΠΑ και από εκεί αρχίσαμε να στήνουμε όλη μας την πολιτική» και το να στέλνουμε εξοπλισμό στην Ουκρανία «κρυφά από τον ελληνικό λαό, εκεί τίθενται πολύ σοβαρά πράγματα. Χάνει η χώρα την διαπραγματευτική της ικανότητα».

Για την απαλοιφή του ονόματος του Ανδρέα Λοβέρδου από μετάφραση επίσημου έγγραφου του FBI για το σκάνδαλο Novartis , που ο πρώην υπουργός συνεχίζει να ελέγχεται για την υπόθεση, καθώς φέρεται να έλαβε ποσό από την φαρμακευτική εταιρία, η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία επισήμανε ότι:

«Δεν είναι δυνατόν μεταφραστής του Υπ. Εξωτερικών να ξεχάσει ονόματα. Μέχρι να γίνει η μετάφραση ήταν το μεταφραστικό του Υπ. Εξ., αλλά και ακόμα ιδιώτης να αναλάβει αποκλείεται να κάνει τέτοιο λάθος, γιατί διπλοτσεκάρονται. Αν υπήρξε τέτοιο θέμα ο κ. Δένδιας είναι υπόλογος. Πού δίνει και γίνονται μεταφράσεις του Υπ. Εξωτερικών; Φαντάζεστε επίσημα έγγραφα του Υπουργείου να δίνονται έτσι και να γίνονται επιπόλαιες μεταφράσεις;».​

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)