to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:36 | 03.06.2022

Πολιτική

Θρασύς ο... χαμένος στη μετάφραση Λοβέρδος

Πρωτοφανής επιχείρηση συγκάλυψης από το Μαξίμου


«Ψαρεύουν στα θολά νερά, γι' αυτό τους αξίζουν πολύ σκληρές απαντήσεις» δήλωσε ο πρώην υπουργός για την πρωτοφανή λαθροχειρία στην οποία προχώρησε η μεταφραστική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών, που παραποίησε επίσημο έγγραφο του FBI στο οποίο κατονομάζεται ο Ανδρέας Λοβέρδος ότι δωροδοκήθηκε από τη Novartis.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσαν Οικονόμου και Λοβέρδος σε σειρά τηλεοπτικών εμφανίσεων:

ΑΝΤ

08:37:29 (04΄05΄΄)

Κυβερνητικός εκπρόσωπος (Ν. Οικονόμου) :

Κύριε Παπαδάκη, τα πράγματα είναι πάρα πολύ συγκεκρμένα. Κατ’ αρχήν σε ό,τι αφορά το ζήτημα του κυρίου Λοβέρδου, ο κύριος Λοβέρδος έβγαλε μια ανακοίνωση, τοποθετήθηκε, απάντησε, δεν έχουμε εμείς λόγο κανένα να εμπλακούμε στη διαδικασία αυτή. Ο κύριος Λοβέρδος με πράγματα που δίνουν, νομίζω απαντήσεις στα ερωτηματικά που δημιουργούνται, κατέθεσε τη δική του θέση. Το Υπουργείο Εξωτερικών, από την άλλη, επίσης με ανακοίνωσή του χθες έβαλε τα πράγματα στην θέση τους. Ποιο είναι το βασικό ζήτημα και η μεγάλη εικόνα : Όσο πλησιάζει, κύριε Παπαδάκη, η ώρα που οι βασικοί άνθρωποι και πρωταγωνιστές, που ενορχήστρωσαν τη σκευωρία της Novartis, έρχεται η ώρα να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη, και να λογοδοτήσουνε λέω, δε λέω τίποτ’ άλλο, και η Δικαιοσύνη θ’ αποφασίσει. Η χώρα μας έχει διαδικασίες και ανεξάρτητους δεσμούς, βλέπουμε τέτοιου είδους ξεσπάσματα, ξαναζεσταμένα φαγητά που με περίεργους συνειρμούς προκαλούν, προσπαθούν να δημιουργήσουνε ορισμένες εντυπώσεις. Η πραγματικότητα είναι ότι σύρανε, κρεμάσαν στα μανταλάκια πολιτικά πρόσωπα, δύο πρώην πρωθυπουργούς, κατέρρευσε η σκευωρία σ’ ό,τι αφορά τα περισσότερα πρόσωπα εκτός από ένα που βρίσκεται σε εξέλιξη, στο κύριο Λοβέρδο. Αφού ψάξανε η Ελληνική Δικαιοσύνη, ό,τι μπορούσε να ψάξει, ό,τι μπορούσε να ερευνηθεί, στην πορεία αποδείχτηκαν πράματα και θάματα, έρχεται η ώρα τώρα της Δικαιοσύνης και ορισμένοι προκαλούν, προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα θόρυβο για ν’ αποπροσανατολίσουν απ’ αυτό το οποίο θέλει ο κόσμος να μάθει. Και το δεύτερο και πολύ σημαντικό, κύριε Παπαδάκη, γιατί το ξεχνάμε και το προσπερνάμε : αυτή η κυβέρνηση είναι που προσέφυγε εναντίον της Novartis, για ν’ αποζημιωθεί η Ελληνική Πολιτεία, με τρόπο οργανωμένο, έτσι όπως θα ’πρεπε για να στοιχειοθετείται σωστά η απαίτησή μας, για να ’ναι άρτια προετοιμασμένη και για να τύχει της αποδοχής που πρέπει έτσι ώστε η χώρα να αποζημιωθεί από τη ζημία, τυχόν ζημία που θ’ αποφασισθεί ότι έπαθε από τη συμπεριφορά της εταιρείας εδώ. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά και όλα τα υπόλοιπα κινούνται στη σφαίρα της παραπολιτικής ή της τακτικής ότι ορισμένων ν’ αποφύγουν αυτό που είναι το κύριο και το ουσιαστικό :ν’ απαντήσουν στην Ελληνική Δικαιοσύνη για τη σκοπιμότητα και την εμπλοκή τους στη κατασκευή της σκευωρίας σ’ ό,τι αφορά την εμπλοκή των πολιτικών τους αντιπάλων.

Παπαδάκης : - Άρα αποκρούετε την κατηγορία ότι διάγραψαν τα ονόματα κατόπιν υποδείξεως.

Οικονόμου : - Η Ελληνική Δικαιοσύνη, κύριε Παπαδάκη, διερεύνησε όλο εκείνο το διάστημα, κύριε Παπαδάκη, τα πρόσωπα που στοχοποίησε η τότε κυβέρνηση με σκοπό να πλήξει την υπόστασή τους, την πολιτική τους υπόσταση, την αξιοπρέπειά τους, να τους οδηγήσει στη φυλακή, εκείνο το πρωτοφανές πράγμα χωρίς στοιχεία με κουκουλοφόρους μάρτυρες, οι οποίοι αποδείχτηκε, στη συνέχεια, ότι ο ένας μετά τον άλλο κατέρρεαν αυτά που είχαν υπερασπιστεί, έψαξε αυτούς τους ανθρώπους από χίλιες μεριές. Έψαξε ό,τι διαθέσιμο υπήρχε στη διάθεσή της, για το συγκεκριμένο ζήτημα που με ρωτήσατε σήμερα, δόθηκαν οι απαντήσεις από αυτούς που θίγονται. Από κει και πέρα, εμείς επιμένουμε στη μεγάλη εικόνα : ποια είναι η μεγάλη εικόνα; Η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της και θα αποφασίσει τι έγινε σε ό,τι αφορά την ενορχήστρωση της σκευωρίας. Η χώρα, θεσμικά, εκείνο που έπρεπε και οφείλει να κάνει, το έχει κάνει. Αυτή η κυβέρνηση το έκανε, να διεκδικήσει από τη Novartis τις αποζημιώσεις που δικαιούται η χώρα μας εξ’ αιτίας της φθοράς που υπέστη από τις αθέμιτες εμπορικές της πρακτικές εδώ.

SKAI

08:50:44 (02΄ 24΄΄)

Λοβέρδος

Δημοσιογράφος 1: - Σβήστηκε το όνομά σας από έγγραφο του FBI, κύριε Λοβέρδο;

Δημοσιογράφος 2: - Πρώτα-πρώτα, υπάρχει τ’ όνομά σας σ’ αυτό το έγγραφο;

Λοβέρδος : - Βεβαίως υπάρχει. Είναι ένα έγγραφο πάρα πολύ γνωστό από το 2017. Στη Βουλή δεν το έστελνε η Εισαγγελία Διαφθοράς γιατί μέσα φαίνεται …(διακόπτει ο δημοσιογράφος : Από τότε ή και τώρα ακόμα; Στη Προανακριτική λέτε; Τώρα;) Αφήστε με να σας το πω κανονικά. Το έγγραφο είναι του ’17. Έπρεπε να έχει έρθει στη Βουλή το 2020 που έγινε η Προανακριτική Επιτροπή. Δεν το έστελνε η Εισαγγελία Διαφθοράς. Γιατί; Γιατί  εκεί φαίνεται ότι ένας μάρτυρας με κουκούλα εδώ ήταν και στην Αμερική. ( Δημοσιογράφος : - Ο ίδιος.) Ο ίδιος. Πράγμα που απαγορεύεται από το Ελληνικό Δίκαιο (Δημοσιογράφος : - Προστατευόμενος.) Προστατευόμενος. Αυτό δεν το ’στελνε η Εισαγγελία Διαφθοράς. Ποιος το πήγε στη Βουλή; Το 2020, ποιος το πήγε; Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο κύριος Αγγελής. Με τα ονόματα, με όλα μέσα. Έκτοτε… (Δημοσιογράφοι : - Και το δικό σας όνομα μέσα.) Βεβαίως. Και υπάρχει σε τρεις, τουλάχιστον, δικογραφίες. (Δημοσιογράφος : - Και παραποιήθηκε το έγγραφο; ) Ακούστε, ακούστε. Στη δικογραφία της Βουλής, στη δικογραφία του Ειδικού Δικαστηρίου, στην κυρία Αλεβιζοπούλου, εκεί που κρίνεται Παπαγγελόπουλος και λοιποί και στη δική μου τη προσωπική δικογραφία (Δημοσιογράφος : - Ήταν μέσα.) Ακριβώς. Όπου από τον Απρίλιο του ’20,  το πήγα εγώ, στην ανακρίτρια, τότε, την κυρία Μπόζνου, εγώ ο ίδιος. (Δημοσιογράφος : - Άρα δεν είχατε κανένα λόγο να το σβήσετε.) Κανένα λόγο. Αφού τ’ όνομά μου υπάρχει. Ούτε καν μ’ ενδιαφέρει. Και μάλιστα όλοι ξέρουν ότι αυτά που έγραφαν εκεί ήταν αυτά που έλεγε ο γνωστός κουκουλοφόρος. (Δημοσιογράφος : - Επομένως, ποιος είχε λόγο να το κάνει αυτό; Δημοσιογράφος: - Εσείς λέτε ότι παραποιήθηκε, κύριε Λοβέρδο;) Ακούστε, ακούστε. Εγώ γιατί επιτέθηκα στο ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε στις ανακοινώσεις του τ’ όνομά μου. Εγώ δεν έχω υπόθεση στο Ειδικό Δικαστήριο. Στο Ειδικό Δικαστήριο έχουν υπόθεση αυτοί τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται. (Δημοσιογράφος : -Γιατί, τότε, σβήστηκαν τα ονόματα αυτά; ) Έλα, ντε. Δε μπορεί κανένας να δώσει (Δημοσιογράφος : - Αφού είναι γνωστά στις Αρχές.) Δε μπορεί να δώσει καμία λογική εξήγηση κανένας. Έχει κάποιο θέμα… (Δημοσιογράφος : - Είδα και τη μεταφράστρια εχτές να λέει ότι (εν χορώ : είχε βάλει τα ονόματα). Άρα, λοιπόν, πρέπει να φανεί σήμερα από την έρευνα που κάνει το Υπουργείο Εξωτερικών, πρέπει να δει αν στο αρχείο του υπάρχουν τα ονόματα ή όχι. Και, να καταλήξουμε, πρόκειται για μια ιστορία πραγματικά που δεν έχει κανένα, δε βγάζει κανένα νόημα, δεν επηρεάζει σε τίποτα τα πράγματα, το Ειδικό Δικαστήριο, η κυρία Αλεβιζοπούλου έχει και το μεν έγγραφο με όλα τα ονόματα και το δε χωρίς. Δεν έχει κανένα ρόλο. Απλώς ψαρεύουν στα θολά νερά γι’ αυτό τους αξίζουν πολύ σκληρές απαντήσεις.

OPEN

07:45:17 (01΄21΄΄)

Δήλωση Λοβέρδου «Τελικά, ο ΣΥΡΙΖΑ δε μυαλώνεται. Και δε μυαλώνεται γιατί η σχέση του με τη Δημοκρατία είναι χαλαρή και ανύπαρκτη. Η δική μου ανακοίνωση δεν αφορούσε μεταφράσεις κειμένων και άλλα τέτοια συναφή. Με αυτά είναι προφανέστατο ότι εγώ δεν έχω καμία ανάμειξη. Ούτ έχω ούτε θα μπορούσα να έχω. Προσωπικά, εστίασα στο γεγονός ότι μια ακόμα φορά ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε στο στόμα του το όνομά μου. Στην υπόθεση αυτή το μείζον είναι πως το έγγραφο της 25ης Μαΐου 2017, η τότε Εισαγγελέας Διαφθοράς το απέκρυπτε συστηματικά και επίμονα από τη Βουλή γιατί απ’ αυτό προκύπτει σαφώς ο ένας κουκουλοφόρος στην Ελλάδα ήταν κουκουλοφόρος και στις Ηνωμένες Πολιτείες, πράγμα που σημαίνει πως παρανόμως χαρακτηρίστηκε εδώ ως μάρτυρας Δημοσίου Συμφέροντος. Το συγκεκριμένο έγγραφο, στο οποίο μεταξύ άλλων, αναφερόταν και το όνομά μου το κατέθεσε στην Επιτροπή της Βουλής ο αντιεισαγγελέας Αγγελής. Έκτοτε συμπεριελήφθη σε τρεις τουλάχιστον δικογραφίες. Στο πόρισμα της Προανακριτικής της Βουλής, στη δικογραφία του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου, είναι στη δική μου δικογραφία κ.τλ. κ.τλ. Έχει, λοιπόν, συμπεριληφθεί με τα ονόματα μέσα τουλάχιστο σε όλες τις ανωτέρω δικογραφίες και έχει αξιολογηθεί πολλαπλώς. Τέλος, στο Ειδικό Δικαστήριο δεν κρίνομαι εγώ αλλά οι κατηγορούμενοι των οποίων ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να είναι και σήμερα ο πολιτικός συνήγορος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)