to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:30 | 03.06.2022

Κοινωνία

ΑΠΘ: Μετά από πιέσεις των φοιτητών η συνομιλία με τον πρύτανη για πανεπιστημιακή αστυνομία και ν/σ Κεραμέως

Κινητοποίηση στην Πρυτανεία του ΑΠΘ πραγματοποίησαν φοιτητές και φοιτήτριες ζητώντας να μιλήσουν με τον Ν. Παπαϊωάννου για τις άγριες αστυνομικές επιθέσεις που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα στο Αριστοτέλειο - Οι φοιτητές ζήτησαν να παρέμβουν και στην επόμενη Σύγκλητο του ΑΠΘ σχετικά με το νομοσχέδιο Κεραμέως και την πανεπιστημιακή αστυνομία


Στην Πρυτανεία του ΑΠΘ βρέθηκαν φοιτητές και φοιτήτριες, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την αστυνομική παρουσία εντός του πανεπιστημιακού campus αλλά και για τα χθεσινά επεισόδια. Οι φοιτητές ζήτησαν να μιλήσουν με τον πρύτανη όπως λένε για να διαμαρτυρηθούν νια την αστυνομική παρουσία στο ΑΠΘ, ζητώντας ταυτόχρονα από τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους άλλους εργαζόμενους στο ίδρυμα, να σταθούν στο πλευρό τους. Για αρκετή ώρα ο Ν. Παπαϊωάννου βρισκόταν κλειδωμένος στο γραφείο του και δεν δεχόταν τους φοιτητές, γεγονός που ανατράπηκε ύστερα από την επιμονή τους. 

Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν νωρίτερα έξω από το κτίριο της κεντρικής βιβλιοθήκης, ενώ στη συνέχεια έκαναν πορεία στο κτίριο διοίκησης, μπήκαν στο εσωτερικό του και ανέβηκαν μέχρι τον 7ο όροφο, βρίσκοντας κλειστή την κεντρική είσοδο του ορόφου.

Οι φοιτητές ζήτησαν από τον Πρύτανη εξηγήσεις για τις επιθέσεις των ΜΑΤ με κρότου λάμψης και χημικά, με τον Ν. Παπαϊωάννου να τους παραπέμπει στην ΕΛΑΣ για τα επεισόδια προσπαθώντας να αποποιηθεί κάθε ευθύνη. Ο πρύτανης του ΑΠΘ ρωτήθηκε εάν καταδικάζει τους τραυματισμούς, απαντώντας ότι καταδικάζει τη βία από όπου και αν προέρχεται. 

Επιπλέον, οι φοιτητές υποστήριξαν ότι λόγω της παρουσίας της αστυνομίας και της ασφάλειας στους χώρους του πανεπιστημίου, αλλά και λόγω των χημικών που έπεσαν το τελευταίο διάστημα, φοβούνται να έρθουν στο πανεπιστήμιο για να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους. Στη συνέχεια οι φοιτητές ζητούσαν από τον πρύτανη να ταχθεί αρνητικά στο νέο νόμο Πλαίσιο για τα πανεπιστήμια και στο νόμο Χρυσοχοΐδη-Κεραμέως. Οι φοιτητές, τέλος, ζήτησαν να παρέμβουν στην διάρκεια της επόμενης συγκλήτου προκειμένου να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους τόσο για το νέο νόμο-πλαίσιο όσο και για το θέμα της παρουσίας της αστυνομίας.

Με υλικό από GRtimes, Chris Avramidis

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)