to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Όταν το παρακράτος ντύθηκε κράτος

Αφού χωρίς προσχήματα βάφτισαν –με το έτσι γουστάρω– το κραυγαλέα υπαρκτό και με αδιάσειστα στοιχεία σκάνδαλο Novartis σε σκευωρία, που… έστησε ο ακατονόμαστος της περιόδου 2015-19, επιστρατεύοντας, λέει, διαφόρους Ρασπούτιν, μαζί και μια δράκα… επίορκων δικαστών και… φαύλων δημοσιογράφων, χθες προέκυψε ένα νέο ανδραγάθημα, με υπογραφή της κυβερνητικής αλητείας.


Τέτοιας έκτασης πολιτική και ηθική κατάπτωση, τόση πολιτική λωποδυσία και καταισχύνη, η χώρα δεν έζησε ούτε τα πριν της Απριλιανής χούντας χρόνια, μήτε και τα μετέπειτα. Αν μπορούσε σήμερα να αντικρίσει ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο ιδρυτής του κόμματος της ΝΔ, τους σημερινούς πολιτικούς του απογόνους, δεν υπάρχει περίπτωση να μην ένιωθε ντροπή και καταισχύνη.

Είναι πια σίγουρο ότι το σημερινό πολιτικό μπουλούκι, που υποδύεται την κυβέρνηση, θεωρεί και έχει αναγάγει στην πράξη τον πολιτικό συμμοριτισμό και τις πρακτικές του κακοποιητικού κοινωνικού περιθωρίου, σε σπορ, σε επιστήμη. Κάποτε θα χρειαστεί όχι μία, αλλά δύο και τρεις μαύρες βίβλους, όπου θα παρατίθενται τεκμηριωμένα τα μαύρα πεπραγμένα αυτής της κυβερνητικής συμμορίας, για να θυμούνται και να μη ξεχνούν οι μεγάλοι, μα και για να μαθαίνουν οι νεώτεροι. Αφού χωρίς προσχήματα βάφτισαν –με το έτσι γουστάρω– το κραυγαλέα υπαρκτό και με αδιάσειστα στοιχεία σκάνδαλο Novartis σε σκευωρία, που… έστησε ο ακατονόμαστος της περιόδου 2015-19, επιστρατεύοντας, λέει, διαφόρους Ρασπούτιν, μαζί και μια δράκα… επίορκων δικαστών και… φαύλων δημοσιογράφων, χθες προέκυψε ένα νέο ανδραγάθημα, με υπογραφή της κυβερνητικής αλητείας. Σε μετάφραση επίσημου εγγράφου του FBI που κοινοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών  για την παραπάνω υπόθεση, απαλείφθηκε το όνομα υπουργού που δωροδοκήθηκε, όπως και δύο άλλων ακόμη φωστήρων της αλήστου εκείνης εποχής του αίσχους. “Εμείς δεν κάναμε τίποτα”, διατείνεται ως συνήθως το κυβερνητικό χαμαιτυπείο, “φταίει το ιδιωτικό μεταφραστικό γραφείο για το σβήσιμο των ονομάτων”, καθότι δεν υφίσταται πλέον μεταφραστικό τμήμα στο υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο διέλυσαν αφού αυτό επιβάρυνε… αφόρητα τον κρατικό κορβανά. Απευθυνόμενοι οι ενδιαφερόμενοι…σκευωροί της Novartis, στο παραπάνω γραφείο και τη συγκεκριμένη μεταφράστρια, έλαβαν την κατηγορηματική της διαβεβαίωση πως η μετάφραση περιλάμβανε ό,τι ακριβώς αναφερόταν στο έγγραφο και φυσικά και τα ονόματα των φερομένων δωροδοκούμενων.

Κάπου εδώ αναρωτιούνται ακόμη και οι διαχρονικοί οπαδοί του εθνοσωτήρα του 1967, για το τι είδους πολιτικοί είναι οι σημερινοί νεοφιλελεύθεροι του Κυρ. Μητσοτάκη και σε τι διαφέρουν σε νοοτροπία και μεθόδους από εκείνους που θέλησαν να… σώσουν τον τόπο τότε από τους “Εαμοβούλγαρους”, πέραν του ότι οι νυν  κρύβουν το πραγματικό τους ποιόν φορώντας το δημοκρατικό παλτό. Ό,τι όμως και να φορέσουν, όσο και να προσποιηθούν, η ηθική τους γύμνια, ο αριβισμός, η καθεστωτική νοοτροπία και η αποθέωση του δόγματος “ο σκοπός αγιάζει τα μέσα”, δεν κρύβονται με τίποτα. Διαζευγμένοι με την αλήθεια, την αξιοπρέπεια, το σθένος και την φιλοτιμία, πορεύονται, ενεργούν και αποφασίζουν όπως ακριβώς και οι άνθρωποι της νύχτας, οι ορκισμένοι εχθροί της νομιμότητας και του δικαίου. Θα ισχυριζόταν κάποιος. και όχι αναίτια, ότι εδώ ο πρωθυπουργός, υπουργοί και λοιποί περιφερόμενοι στις παρυφές της εξουσίας δεξιοί και ακροδεξιοί της ΝΔ, δεν ντρέπονται για το φέσι που φόρεσαν στον ελληνικό λαό ύψους 392 εκατ, ευρώ και κυκλοφορούν ευθυτενείς και χαριεντιζόμενοι στην κοινωνία, ακριβώς όπως και ο αρχηγός τους, και θα ντραπούν για την υπόλοιπη πολιτική τους αλητεία;

Και επειδή η λαϊκή ανοχή έχει εξαντλήσει τα ύστατα όρια ανοχής και αηδιασμένη μα και αμήχανη παρακολουθεί τα πολιτικά αίσχη της κυβερνητικής συμμορίας, μήπως έφτασε η ώρα για την αξιωματική αντιπολίτευση, τα συνδικάτα, τις λαϊκές συλλογικότητες, τις προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου, να αναλάβουν κοινές πρωτοβουλίες αγωνιστικού συντονισμού σε δρόμους και πλατείες με χαρακτηριστικά ανένδοτου αγώνα, απέναντι στην ακροδεξιά λαίλαπα; Την πολιτική λαίλαπα, το μασκαρεμένο σε κράτος, αδίστακτο παρακράτος.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)