to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:50 | 03.06.2022

Όλγα Στέφου

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Η πρωτιά του Ανδρέα Λοβέρδου

Ενώ έχει ήδη παραπεμφθεί για χρηματισμό, υπάρχουν και νέες εξελίξεις εις βάρος του


(φωτ. Χρ. Μπόνης/EUROKINISSI)

Ο Ανδρέας Λοβέρδος συζητιέται μόνο για λάθος λόγους. Το 2012 ως υπουργός Υγείας διαπόμπευσε τις, υποτίθεται, οροθετικές γυναίκες. Το 2014 ως υπουργός Παιδείας επιτέθηκε στους εκπαιδευτικούς με μένος και το 2021 ψήφισε ένα από τα χειρότερα νομοσχέδια της Ν.Δ. Ο Λοβέρδος είναι αφοσιωμένος νεοφιλελεύθερος και φερόμενος ως εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο Novartis.

Ενώ έχει ήδη παραπεμφθεί για χρηματισμό, υπάρχουν και νέες εξελίξεις εις βάρος του. Από έγγραφο που παρέδωσε το FBI στην Ελλάδα το 2017 και μεταφράστηκε από την αρμόδια ομάδα του ΥΠΕΞ το 2021, φαίνεται πως ο Λοβέρδος έλαβε 20.000 ευρώ για να εμποδίσει την είσοδο στην αγορά ενός ανταγωνιστικού προς το αντίστοιχο της Novartis σκευάσματος. Τα χρήματα, σύμφωνα με το κείμενο, ελήφθησαν, ξεπλύθηκαν και τώρα… χάθηκαν στη μετάφραση.

Κυριολεκτικά. Για την ακρίβεια, το όνομα του Ανδρέα Λοβέρδου εξαφανίστηκε (sic) από το μεταφρασμένο κείμενο. Και όχι μία φορά… Βεβαίως, αυτό δεν είναι νέο γενικώς. Το όνομα του Λοβέρδου αναφέρεται και σε άλλες περιπτώσεις χρηματισμού στην υπόθεση Novartis. Τώρα, όμως, είναι πολύ τρανταχτή η προσπάθεια να σωθεί.

Εν τω μεταξύ, η Τουλουπάκη ζητάει τώρα να μεταφραστούν ξανά όλα τα έγγραφα της δικογραφίας, από το δε ΚΙΝ.ΑΛΛ. μέχρι και το απόγευμα της Πέμπτης τηρείται σιγή ιχθύος. Ακόμη κι αν εύκολα υποθέτουμε πως η Ν.Δ. τον καλύπτει επειδή αν τιμωρηθεί ένας δεν συμφέρει κανέναν, δεν υπάρχει καμία εξήγηση για το γεγονός πως το ΚΙΝ.ΑΛΛ. δεν παίρνει την παραμικρή θέση.

Ποιος φοβάται τον Ανδρέα Λοβέρδο, λοιπόν; Είναι και δεν είναι ρητορικό το ερώτημα, αλλά πιο πολύ από όλα σημασία έχει να μάθουμε πώς και γιατί διατάχθηκε να «μαγειρευτεί» το έγγραφο του FBI.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)