to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:12 | 17.09.2013

Διεθνή

Ξεκινά το Γενικό Συμβούλιο του ΟΗΕ με Ρούσεφ και Ομπάμα (ενημέρωση: χωρίς Ρουσέφ)

Ξεκινούν σήμερα οι εργασίες της 68ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στην οποία συμμετέχουν 193 κράτη μέλη, ενώ η επίσημη έναρξη της Συνόδου αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου με τις καθιερωμένες ομιλίες του Γ. Γρ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν και των προέδρων των ΗΠΑ και Βραζιλίας, Μπάρακ Ομπάμα και Ντίλμα Ρούσεφ.


Από την πλευρά της Ελλάδας στη συνεδρίαση του Γ. Σ του ΟΗΕ θα συμμετέχει ο υπουργός Εξωτερικών, Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος θα έχει αρκετές συναντήσεις με επικεφαλής ξένων αντιπροσωπειών και θα μιλήσει από το βήμα των Ηνωμένων Εθνών, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου.

Στις προτεραιότητες της 68ης Συνόδου της ΓΣ, εκτός από τη θεματολογία των Συναντήσεων Υψηλού Επιπέδου, περιλαμβάνονται και άλλα ζητήματα, όπως: βιώσιμη ανάπτυξη, μεταδοτικές ασθένειες, παγκόσμια πείνα και κλιματική αλλαγή.

Με την ευκαιρία έναρξης των εργασιών της 68ης Συνόδου της ΓΣ, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν, μιλώντας σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, αναφέρθηκε σε μια σειρά τρεχόντων θεμάτων που απασχολούν τον ΟΗΕ, όπως η συριακή κρίση, επισημαίνοντας ότι η Συρία αποτελεί σήμερα τη «μεγαλύτερη πρόκληση για την ειρήνη και την ασφάλεια», σημειώνοντας την άμεση ανάγκη ενίσχυσης της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Πηγή: avgi.gr

Μεταγενέστερη δημοσίευση

Αναβολή της επίσκεψης Ρουσέφ στις ΗΠΑ λόγω του σκανδάλου των παρακολουθήσεων

Αναβολή της επίσκεψης Ρουσέφ στις ΗΠΑ λόγω του σκανδάλου των παρακολουθήσεων - See more at: http://left.gr/news/anavoli-tis-episkepsis-roysef-stis-ipa-logo-toy-skan...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)