to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:28 | 02.06.2022

Κοινωνία

Ξανά τα ΜΑΤ απέναντι στους φοιτητές: Δακρυγόνα, κρότου λάμψης, ξύλο και προσαγωγές στο ΑΠΘ

Το μεσημέρι της Πέμπτης 2/6, ύστερα από την πορεία που πραγματοποίησαν οι φοιτητικοί σύλλογοι στο κέντρο της Αθήνας, σημειώθηκαν επεισόδια στο ΑΠΘ - Η αστυνομία προχώρησε σε ανθρωποκυνηγητό, ενώ δεν έλλειψαν και εικόνες με φοιτητές ακινητοποιημένους στο έδαφος - Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές και συλλήψεις φοιτητών


Με κρότου λάμψης, δακρυγόνα και ξύλο απάντησαν για άλλη μια φορά τα ΜΑΤ  στους φοιτητές και τις φοιτήτριες που προσπαθούν να διώξουν την αστυνομία μέσα από το ΑΠΘ.

Ίσως η εμβληματική φωτογραφία της ημέρας, με τον αστυνομικό των ΜΑΤ να έχει πλακώσει τη φοιτήτρια για να προχωρήσει στη σύλληψή της (φωτ. Γ. Κωνσταντινίδης/Eurokinissi)

Το μεσημέρι της Πέμπτης 2 Ιουνίου, μπροστά στον χώρο που γίνονται οι εργασίες για την κατασκευή βιβλιοθήκης της Σχολής Θετικών Επιστημών, τα ΜΑΤ κυνήγησαν τουε φοιτητές προχωρώντας μάλιστα και σε προσαγωγές, αφού όπως φαίνεται  και στο παρακάτω βίντεο τούς κρατούσαν ακινητοποιημένους στο έδαφος. Τα επεισόδια ξεκίνησαν μπροστά από το Τμήμα Βιολογίας και κατέληξαν στην Πολυτεχνική Σχολή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιογράφου Χρ. Αβραμίδη, τα ΜΑΤ έριξαν δακρυγόνα στην είσοδο της κεντρικής βιβλιοθήκης του ΑΠΘ με αποτέλεσμα να βγουν τρέχοντας όσοι φοιτητές διάβαζαν. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Χρ. Σπίρτζης: Με τη βιβλιοθήκη ή με το αστυνομικό κράτος Μητσοτάκη;

Μέρα25: Τα ΜΑΤ συνεχίζουν τις δολοφονικές τους επιθέσεις σε βάρος φοιτητών/τριών εντός του ΑΠΘ με την ανοχή της Κυβέρνησης και της Πρυτανείας

Ο εκπρόσωπος τύπου του Μέρα25, Μ. Κριθαρίδης ανέφερε: «Οι εικόνες τις οποίες βλέπουμε και σήμερα στο ΑΠΘ με τα ΜΑΤ να κυνηγούν, να επιτίθενται και να ξυλοφορτώνουν φοιτητές και φοιτήτριες εντός του πανεπιστημιακού χώρου, έξω από την Κεντρική Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου, με χημικά και κρότου λάμψης παντού, μόνο στην Τουρκία του κ. Ερντογάν θα μπορούσαν να ιδωθούν, αλλά τις βλέπουμε δυστυχώς και στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη. Πρόκειται για μια πραγματική ντροπή με ευθύνη φυσικά του ίδιου του Πρωθυπουργού, του εγκληματούντος Υπουργού δήθεν Προστασίας του Πολίτη και της ανεκδιήγητης Υπουργού Παιδείας. Φυσικά, δεν είναι καθόλου άμοιρος ευθυνών και ο Πρύτανης που καιρό τώρα παριστάνει το πολιτικό τσιράκι της Μητσοτάκης Α.Ε. εντός του ΑΠΘ, ενάντια σε φοιτητές/τριες και ακαδημαϊκούς. Καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει εδώ και τώρα τους παράνομους και βάρβαρους αυτούς εισβολείς, που επιτίθενται καθημερινά και δολοφονικά στη νεολαία εντός του μεγαλύτερου Πανεπιστημίου της χώρας και ζητάμε την παραίτηση -πέραν της ίδιας της Μητσοτάκης Α.Ε.- και του απαράδεκτου Πρύτανη του ΑΠΘ». 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)