to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Είμαστε από άλλον πλανήτη

Είναι από άλλο πλανήτη, είναι από άλλον κόσμο και το ξέρουμε. Και ανάμεσα στους πλανήτες μας και στους κόσμους μας δεν υπάρχει η παραμικρή επαφή παρά μόνο το πώς ο ένας πλανήτης θα απομυζά τον άλλον


Δεν είμαστε μια κυβέρνηση η οποία είναι αδιάφορη. Είμαστε πάνω από τα προβλήματα και αγωνιζόμαστε. Νιώθουμε ότι ο κόσμος πονάει αυτή τη στιγμή. Το καταλαβαίνουμε. Εμένα η μάνα μου είναι συνταξιούχος, βλέπω πόσο ζορίζεται καθημερινά. Δεν είμαστε από άλλο πλανήτη», δήλωσε ο πρώην διευθυντής του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων και νυν υπουργός Επικρατείας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Χωρίς να γνωρίζουμε τη μητέρα του υπουργού, οφείλουμε να δηλώσουμε τη συμπαράστασή μας στο πρόσωπό της, αν και πιστεύουμε πως σύντομα ο γιος της θα βρει τον τρόπο να της συμπαρασταθεί και να μην αντιμετωπίσει το φάσμα της πείνας ή του σκότους αν βρεθεί κι αυτή ανάμεσα στους χιλιάδες συνταξιούχους της χώρας που κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα λόγω αδυναμίας πληρωμής των υπέρογκων λογαριασμών που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν και αυτή τη σύνταξη.

Γιατί θέλουμε να πιστεύουμε πως ο κ. Σκέρτσος δεν θα αφήσει τη μητέρα του να ζοριστεί όπως και όσο ζορίζονται οι συνταξιούχοι από τον άλλο πλανήτη, που δεν έχουν γιό υπουργό και τραβάνε τον δικό τους Γολγοθά που κάθε μήνα γίνεται και πιο ανηφορικός.

Πέρα από την πλάκα πάντως -γιατί μόνο ως αστεία μπορούν να εκληφθούν τα λεγόμενα του υπουργού-, καλό θα ήταν οι ένοικοι του Μαξίμου να αφήσουν κατά μέρους αυτές τις αποτυχημένες προσπάθειες προσέγγισης των λαϊκών στρωμάτων της κοινωνίας προσπαθώντας να δείξουν πως συμπάσχουν γιατί όλοι πολύ καλά γνωρίζουμε πως όντως όλοι αυτοί είναι από άλλον πλανήτη και δεν μοιράζονται ούτε τα ίδια προβλήματα, ούτε τις ίδιες ανασφάλειες, ούτε τις ίδιες αγωνίες, ούτε τους ίδιους φόβους με μας.

Είναι από άλλο πλανήτη, είναι από άλλον κόσμο και το ξέρουμε. Και ανάμεσα στους πλανήτες μας και στους κόσμους μας δεν υπάρχει η παραμικρή επαφή παρά μόνο το πώς ο ένας πλανήτης θα απομυζά τον άλλον.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)