to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:38 | 02.06.2022

Πολιτική

Euractiv: Στη συνάντηση Σολτς - Μητσοτάκη έγινε το ντηλ για τα τεθωρακισμένα

Δημοσίευμα του Euractiv δίνει λεπτομέρειες για το ντηλ με τα τεθωρακισμένα - Τι ανέφερε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας - Εκτεθειμένη η κυβέρνηση, η οποία δεν έχει ενημερώσει, ούτε προτίθεται να ενημερώσει για τις εξελίξεις.


Περαιτέρω λεπτομέρειες για το ντηλ Αθήνας-Βερολίνου προκειμένου να αποστείλει η χώρα μας τεθωρακισμένα στην Ουκρανία και να παραλάβει γερμανικά από το Βερολίνο, δίνει εκπρόσωπος της καγκελαρίας, την ώρα που η κυβέρνηση επιμένει να μην ενημερώνει επαρκώς την κοινή γνώμη και το πολιτικό σύστημα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας euractiv, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Όλαφ Σολτς έκλεισαν το ντηλ στην συνάντηση που είχαν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής. Ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας ρωτήθηκε για το ζήτημα από το euractiv Γερμανίας για να απαντήσει ότι η συμφωνία για την παραχώρηση BMP-1 στην Ουκρανία και η αντικατάστασή τους με γερμανικά Marder έκλεισε στη διμερή συνάντηση που είχαν Μητσοτάκης-Σολτς στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.

Υπενθυμίζεται ότι, χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε δηλώσει ότι ο Γερμανός καγκελάριος «κοινοποίησε την πρόοδο των επαφών που είχαν γίνει μεταξύ των δύο επιτελείων», ενώ περιορίστηκε σε ασάφειες σχετικά με την επιλογή του Μαξίμου και του ίδιου του πρωθυπουργού να μην επικοινωνήσουν τις επαφές αυτές. Άλλωστε, ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είπε λέξη στις δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες για τη συγκεκριμένη συμφωνία και η χώρα ενημερώθηκε από τον... Όλαφ Σολτς.

Όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας είπε χαρακτηριστικά «ο Γερμανός Καγκελάριος και ο Έλληνας Πρωθυπουργός μίλησαν χθες στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και συμφώνησαν επίσης σε αυτή την ανταλλαγή. Όπως ήδη αναφέρθηκε, αφορά γερμανικά οχήματα μάχης πεζικού Marder, τα οποία θα παραλάβει η Ελλάδα. Η Ελλάδα από την πλευρά της θα δώσει αντίστοιχα οπλικά συστήματα στην Ουκρανία».

Πρόσθεσε, ακόμη, πως οι λεπτομέρειες τώρα συντονίζονται μεταξύ των υπουργών Άμυνας των δύο κρατών, για να παραπέμψει σε μελλοντικές ανακοινώσεις για περαιτέρω λεπτομέρειες.

Σημειώνεται ότι το θέμα της για ακόμη μια φορά εν κρυπτώ άσκησης εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής έχει φέρει ορυμαγδό αντιδράσεων σε πολίτες και πολιτικό σύστημα με την αντιπολίτευση να ζητά επισταμένως απαντήσεις από το Μαξίμου και τον πρωθυπουργό.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)