to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:56 | 01.06.2022

Πολιτική

Οργή για την «πάμφθηνη, χωρίς τους φόρους» βενζίνη του Άδωνι

Επικίνδυνα αδιάφορος και προκλητικά κυνικός εμφανίστηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης από την Κρήτη σύμφωνα με τις αντιδράσεις για τις σημερινές δηλώσεις περί Δήλωση - απάντηση στις δηλώσεις Αδ. Γεωργιάδη, από τον αν. τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτή Ηρακλείου, Χάρη Μαμουλάκη


Πάντως έχουμε από τα ακριβότερα καύσιμα στην Ευρώπη, πόλεμο έχουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες και η Ισπανία έχει πόλεμο», είπε η παρουσιάστρια της εκπομπής στο Πρώτο Πρόγραμμα απευθυνόμενη στον Άδωνη Γεωργιάδη, για να λάβει την «αποστομωτική» απάντηση: «Δεν έχουμε από τα ακριβότερα καύσιμα. Αν βγάλετε τους φόρους είμαστε κάτω απ' την 10η θέση, νομίζω στην 12η, 13η», δήλωσε, επί λέξει και χωρίς να ντρέπεται ο υπουργός Ανάπτυξης.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Έσπασε κάθε γραφικόμετρο ο Αδ. Γεωργιάδης

Αναλυτικά η ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για τη νέα προκλητική δήλωση Γεωργιάδη:

«Ο κ. Γεωργιάδης για ακόμα μία φορά με τις δηλώσεις του έσπασε κάθε γραφικόμετρο.

Δηλώνοντας ότι αν εξαιρέσει κανείς τους φόρους, η Ελλάδα με 2,5 ευρώ το λίτρο στη βενζίνη έχει τα φθηνότερα καύσιμα στην Ευρώπη, όχι απλά αναγνωρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει δίκιο όταν ζητά μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης μιλώντας για ακρίβεια Μητσοτάκη, αλλά κυρίως κοροϊδεύει τους πολίτες που είναι σε απόγνωση γιατί δεν βγάζουν το μήνα από λογαριασμούς, καύσιμα και σούπερ μάρκετ.

Ωστόσο, εμείς επειδή θέλουμε να βοηθήσουμε στην περαιτέρω αυτογελοιοποίηση του κ. Γεωργιάδη, καταθέτουμε προτάσεις για νέες δηλώσεις:

- Αν δεν είχαμε κορονοϊό, η Ελλάδα δεν θα ήταν πρώτη σε απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.

- Αν δεν είχαμε ρεκόρ πληθωρισμού λόγω του ρεκόρ ακρίβειας στην ενέργεια, δεν θα είχαμε ακρίβεια.

- Αν ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε ιδιωτικοποιήσει τη ΔΕΗ, θα ήταν δημόσια και το ρεύμα φθηνότερο.

Ή θα μπορούσε να περιοριστεί σε μια δήλωση μόνο: Αν δεν υπήρχε Μητσοτάκης δεν θα υπήρχαν γραφικοί υπουργοί τύπου Γεωργιάδη να προσβάλλουν τη νοημοσύνη του κόσμου».

Με αφορμή τις νέες δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων από την Κρήτη, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Η αδιαφορία, ή η ανικανότητα αν προτιμάτε, με την οποία η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιμετωπίζει το ζήτημα της ακρίβειας και των ανατιμήσεων - ρεκόρ σε καύσιμα, ρεύμα και είδη πρώτης ανάγκης, είναι πλέον αντιληπτή από τους πάντες. Η δε κυνικότητα που επιδεικνύουν οι Υπουργοί της σε ένα πρόβλημα που διαλύει κάθε προϋπολογισμό, οικογενειακό και επαγγελματικό, μαρτυρούν ότι δεν διατηρούν καμία επαφή με την πραγματικότητα. Οι πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων για τους φόρους των καυσίμων στην χώρα μας, σε συνδυασμό με την πεισματική άρνηση της Κυβέρνησης να αποδεχθεί τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. που μεταξύ άλλων προβλέπουν και την μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα για να δοθεί ανάσα στην ελληνική κοινωνία, μαρτυρούν ότι μια νέα προσπάθεια, αυτή της υποτίμησης της νοημοσύνης των πολιτών, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος Υπουργός προέβλεπε το περασμένο φθινόπωρο ότι η ακρίβεια θα έχει εξαφανιστεί μέχρι τα Χριστούγεννα του 2021, τους παραδίδουμε στην κρίση των συμπολιτών μας.».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)