to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:45 | 01.06.2022

Πολιτική

Νίκος Φίλης: Ερώτηση για τα ΚΕΔΑΣΥ και τα voucher για τους εκπαιδευτικούς

Σαράντα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με πρωτοβουλία του Νίκου Φίλη, κατέθεσαν κοινοβουλευτική ερώτηση για τον αποκλεισμό των εργαζόμενων στα ΚΕΔΑΣΥ (στα Κέντρα Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης μαθητών) από το Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ.


Δήλωσε σχετικά ο Ν. Φίλης: «Πρόκειται για μια παντελώς άστοχη ενέργεια του υπουργείου Παιδείας. Ενώ δικαιούχοι του voucher ήταν οι εκπαιδευτικοί, το ειδικό και το βοηθητικό εκπαιδευτικό προσωπικό όλων των δημόσιων, των ιδιωτικών, ακόμα και των ξένων σχολείων που λειτουργούν στην Ελλάδα, εξαιρέθηκαν οι εκπαιδευτικοί και το ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό που υπηρετεί στα ΚΕΔΑΣΥ!

Κι όμως: και αυτά τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, στη διάρκεια της πανδημίας παρείχαν υποχρεωτικά τηλεργασία, συμμετείχαν σε τηλε-συνεδριάσεις για αξιολογήσεις κλπ. Εξυπηρετώντας μάλιστα οικογένειες και παιδιά με ιδιαίτερες ανάγκες και δυσκολίες να πάρουν ισότιμα μέρος στην εκπαιδευτική διαδικασία. Οικογένειες δηλαδή για τις οποίες η κυβέρνηση ΝΔ - Μητσοτάκη θα έπρεπε να δείχνει λίγο μεγαλύτερη ευαισθησία στις πράξεις, όχι στα λόγια.

Υπάρχει όμως ακόμα ένα θέμα με το voucher των 200€. Όπως με πληροφορούν πολλοί εκπαιδευτικοί, οι επιλογές αγοράς είναι περιορισμένες και συμμετοχή στο πρόγραμμα φαίνεται να έχουν μόνο μεγάλες εταιρίες, που προσφέρουν τα προϊόντα αυτά (ταμπλέτες και υπολογιστές) σε υψηλότερη (σε πολλές περιπτώσεις...) τιμή από τα μικρά μαγαζιά. Τα δεύτερα όμως πρακτικά δεν έχουν δυνατότητα συμμετοχής, αφού δεν μπορούν να υποστηρίξουν οικονομικά την πίστωση των 200€ (ο λόγος: τα voucher αργούν υπερβολικά να εκταμιευθούν).

Αποτέλεσμα: περιορισμένες επιλογές προϊόντων για τους δικαιούχους, αυξημένα κέρδη για τις μεγάλες αλυσίδες και, να μην ξεχνιόμαστε, τεράστια καθυστέρηση στην υποστήριξη των εκπαιδευτικών, αφού η κυβέρνηση εδέησε να ανοίξει το πρόγραμμα στο τέλος της τρίτης (!) «covid» σχολικής χρονιάς! Ατελείωτη η αριστεία και ο προγραμματισμός στο Παιδείας»!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)